Broekster Boys 1 – HZVV (1 – 2 )

Broekster Boys houdt knap stand in kampioenswedstrijd HZVV.

Damwâld. ( 11 mei 2019 )

Afgelopen zaterdag kwam HZVV op bezoek in Damwoude. HZVV mocht zich bij winst tot kampioen van de 1e klasse laten kronen.
Dat was een reden voor TV Drenthe om “de wedstrijd van de week” rechtstreek uit te zenden op TV vanuit Damwoude.
Broekster Boys, strijdend om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen, had HZVV in de uitwedstrijd verrast met een 1-2 overwinning.
Trainer Zwart moest tav die uitwedstrijd heel wat mutaties doorvoeren vanwege schorsingen en blessures. Maar liefst 4 basis spelers ontbraken en met een smalle selectie is het dan een hele puzzel.
Toch leek een stunt er lange tijd opnieuw in te zitten en dat mag een compliment zijn voor de staf en spelers.
Het werd uiteindelijk een nipte 1-2 overwinning voor HZVV en daar kwam HZVV gezien de kansen en mogelijkheden nog goed mee weg ook.
Door de winst mag HZVV het volgend jaar opnieuw proberen in de hoofklasse en werd het de terechte kampioen van deze 1e klasse.

Broekster Boys op voorsprong.

De verwachting was dat HZVV vol druk zou geven om snel een voorsprong te nemen en freewheelend naar het kampioenschap zou gaan. In de laatste wedstrijd werd VVG nog compleet weggespeeld ( 11-2 !) en dat was een uitslag die Broekster Boys vandaag niet kon gebruiken.
De eerste echte kans was echter voor Broekster Boys. Jos Regnerus stuurde Hedgar Hoekstra weg maar het vlammende schot kon gepareerd worden door keeper Hidde Streuker.
Tot verrassing van iedereen was het even later wel raak voor Broekster Boys. Hedgar Hoekstra wist na een prachtige actie de bal perfect voor te geven op de inlopende Wesley Dijkstra die de bal beheerst tegen de touwen schoot, 1-0 na 18 minuten!
Voetballend waren de gasten uit Hoogeveen veel beter en de Broeksters moeten alle zeilen bij zetten om HZVV buiten het strafschopgebied te houden.
Topscoorder Romano Djababoe was met vrije trappen gevaarlijk maar schoot net naast of over. Bauke Jan Douma kreeg geel na shirtje trekken maar haalde daarmee wel de angel uit een gevaarlijke aanval.
Na een half uur spelen kwam er zomaar weer een kans voor Broekster Boys. Keeper Sijbren Terlouw gaf de bal mee aan de prima acterende Hedzer Prins die Hoekstra aanspeelde, en die vervolgens de kans bood aan aanvoerder Juryan Dantuma.
Maar ook hier ging de bal net naast. Even later was het opnieuw Hoekstra die een grote mogelijkheid had , maar ook nu was Streuker hem de baas.
Samenvattend, het spel voor HZVV maar de kansen voor BB.
Vlak voor rust was er dan toch de capitulatie van de Damwoudster defensie. Yoran Popovic schoot vanaf de rand van de 16 meter de 1-1 binnen, Terlouw kwam met zijn hand een centimeter tekort.

Overtuigend spel HZVV in tweede helft.

HZVV kwam na rust goed uit de kleedkamer. Het ging met overtuigend spel en veel balbezit op weg naar de winnende treffer en was met het veldoverwicht de bovenliggende partij in die tweede helft.
Fabian Stevens schoot de bal in de 55e minuut onhoudbaar in het dak van het doel en HZVV zat in de zetel naar het kampioenschap.
De druk van HZVV werd steeds groter en Broekster Boys kwam maar weinig meer op de vijandelijke helft. Invaller Harry Wijnsma pakte geel na enig duw en trekwerk.
Een kwartier voor het einde kwam dan toch de mogelijkheid waar de Friese aanhang op hoopte.
Opnieuw was het Hedgar Hoekstra die in scoringspositie kwam maar zijn kanonskogel scheerde net over de deklat.
Het was de eerste maar ook de laatste mogelijkheid voor Broekster Boys om opnieuw voor een stunt te zorgen maar het was ook wel wat teveel van het goede geweest gezien het veldoverwicht van het kampioensteam.
Het bleef bij 1-2 en daarmee had Broekster Boys de schade heel beperkt gehouden. HZVV vierde het 4e kampioenschap in 8 jaar uitbundig en hoop deze keer op een langer verblijf in de hoofdklasse.

Spanning onderin.

Wil Broekster Boys het verblijf in de 1e klasse verlengen dan zal er volgende week in de uitwedstrijd tegen Gorecht een goed resultaat behaald moeten worden.
Het is namelijk ongemeend spannend in het rechter rijtje. Door de winst van Gorecht op Zeerobben zijn er plotseling weer 5 ploegen die vechten om weg te blijven uit die nacompetitie.
Be Quick Dokkum zal na het onverwachte grote verlies tegen VVG ( 7-2) het volgend seizoen weer in de 2e klasse moeten doen. Zeerobben, Broekster Boys, Bedum, VVG en Gorecht vechten voor lijfsbehoud.
Komende zaterdag speelt Broekster Boys dus uit tegen Gorecht. De laatste thuiswedstrijd speelt het op 25 mei thuis tegen naaste buur Be Quick.
Geen gemakkelijk einde van de competitie maar Broekster Boys heeft het nog steeds in eigen hand.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten