Broekster Boys 1 – Leeuwarder Zwaluwen 1 (1 – 0)

Zwaarbevochten driepunter voor Broekster Boys.

Damwâld. ( 15 febr 2020 )

Het was een prachtige middag in Damwald. De overwinning vorige week op Balk was een opsteker maar zoals bekend: “een zwaluw maakt nog geen zomer”
Omrop Fryslân was in de persoon van Geert v tuinen aanwezig om tijdens de zaterdagmiddag uitzending live verslag te doen van wat er op en rond het veld van Broekster Boys wel allemaal niet gebeurt.
Een sfeeractie bij de opkomst van de spelers, 3 punten bijschrijven waar de concurrenten punten lieten liggen en na afloop muziek in de kantine.
Een betere zaterdag kon Broekster Boys niet wensen.

Leeuwarder Zwaluwen stond er met 20 punten goed voor en kon bij winst, Broekster Boys vandaag op een schier onmogelijk achterstand zetten.
Ondanks de regen van de afgelopen dagen was er prima te voetballen op het hoofdveld, maar beide ploegen hadden moeite om elkaars teamgenoten te vinden.
Het was dan ook geen wedstrijd om de vingers bij af te likken maar de spanning vergoede veel. De eerste kansen waren voor de gasten.
Arton Musliu schoot maar net voorlang en Robbin Kleefstra kon een fout in de verdediging niet afstraffen. Broekster Boys kwam langzaam maar zeker steeds beter in zijn spel en was een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Bert Wielinga.
Vincent Hoekstra schoot vanuit een moeilijke positie maar net voorlangs maar de beste mogelijkheid kwam twee minuten later. Binnen 10 seconden werd er van dichtbij maar liefst drie keerhard en gericht op het doel geschoten maar op miraculeuze wijze ging de bal er maar niet in.
Verdediger Ronnie Ganzevoort mikte vanuit een corner net naast maar toen Broekster Boys verdediger Sander Jongsma ook maar eens mee naar voren ging was het aan de andere kant bij een vrije trap wel raak.
Piet Wessel Dijkstra slingerde de bal voor het doel, de Hoekstra’s en de eerder genoemde Jongsma zorgden voor onrust en daar was de altijd keihard werkende Jos Regnerus die de bal deze keer wel voorbij Wielinga wist te prikken.
De eerste helft waren de ploegen redelijk in evenwicht maar de thuisclub ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het vooral Leeuwarder Zwaluwen die het doel van de tegenpartij zochten. Broekster Boys moest het hebben van de omschakelmomenten maar wist daar te weinig uit te halen. De defensie stond lang onder druk en dan zou een 2e doelpunt verlichting kunnen brengen.
De gelijkmaker hing dus in de lucht en Broekster Boys verzuimde om de genadeklap te geven. Kansen van de voorhoede werden niet benut, en Piet Wessel Dijkstra had vandaag de pech dat al zijn gerichte schoten op een of andere manier door een Leeuwarder been tegengehouden werden.
En waren in beide doelgebieden hectische en hachelijke momenten en het kon niet uitblijven dat er nog een goal moest vallen.
En om eerlijk te zijn, Leeuwarder Zwaluwen had daar het meeste recht op. In de slotminuten en blessure tijd wordt het dan altijd even billenknijpen.
Het was bekend dat Leeuwarder Zwaluwen bij een kleine achterstand nooit verslagen is. Een alles of niets offensief levert de Leeuwarders regelmatig een doelpunt op.
Zou dat in Damwald dan ook gebeuren? De druk werd groter en groter en toen de bal van Musliu de binnenkant paal raakte gingen de handen van de Leeuwarders de lucht in.
Velen zagen de bal achter de lijn gaan maar het arbitrale trio was in de wir -war van spelers niet in staat dit goed te beoordelen.
Daarmee kwam Broekster Boys goed weg. In de slotfase werden in de hectiek nog wat kaarten verdeeld maar ging Broekster Boys met 3 punten de kantine in waar het met zanger Jelle Jitze nog lang gezellig was.
Leeuwarder Zwaluwen voelde zich bestolen, had op basis van het vertoonde spel ook wel een punt verdient maar het geluk was nu eens aan de zijde van Broekster Boys.

Volgende week is het een vrij weekend voor de voetballers, op de schrikkeldag van dit jaar speelt Broekster Boys thuis tegen 2e klasser Stiens waarna het op 7 maart naar de koploper Noordscheschut mag.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten