Broekster Boys 1 – Noordscheschut 1 (0 – 4 )

Broekster Boys geeft niet thuis tegen Noordscheschut.

Damwâld. ( 26 okt 2019 )

Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag niet kunnen overtuigen. Het spel van de laatste weken was goed.
Vorige week werd met een sterk collectief nog een punt uit het duel met Pelikaan-S gesleept, maar zaterdag waren er teveel spelers die onder hun niveau presteerden.
Het leverde een dikke 0-4 nederlaag op.

Noorscheschut staat bij Broekster bekend als een stugge en fysieke ploeg. Stevige kerels die een uitstekende achterhoede hebben en de strijd niet uit de weg gaan.
En dat werd meteen duidelijk. Spelmaker Delachance Sabuni werd na 5 minuten keihard aangepakt.
Scheidsrechter Plat wilde echter op zijn Engels fluiten en liet het bij een spreekwoordelijke waarschuwing.
Koren op de molen voor het fysieke spel van Noordscheschut en daarmee werd een trend van het toelaatbare ingezet.
Dat gold later in de wedstrijd overigens ook voor de overtredingen van de thuisploeg. Feit was echter wel dat de spelmaker uit de wedstrijd werd gespeeld.
De vrije trap de volgde werd door de eigen defensie via de lat weggewerkt. Broekster Boys had het veldoverwicht maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.
De eerste kans van Noorscheschut werd wel direct verzilverd. Vanuit de ingooi, van nota bene Broekster Boys, werd de bal simpel weggegeven en werd Nick Koster in stelling gebracht.
Het schot van de spits recht voor het doel ging onder keeper Terlouw door en dus kwam de vervelende 0-1 op het scorebord.
Vijf minuten voor rust een ongelukkige val van Rick Veltman. De CIOS student wilde na een duel met Vincent Hoekstra, zijn val met zijn arm opvangen maar brak daarbij zijn onderarm.
Door de behandeling van verzorgers en ambulancepersoneel floot Plat direct voor rust en werd besproken hoe verder te gaan. De rust duurde lang maar er werd verder gespeeld. Eerst de 5 minuten van de eerste helft direct gevolg door wisseling van speelhelft en de tweede helft.

Rick en Nick bepalen tweede helft.

Waar veel supporters dachten een aangeslagen Noorscheschut aan te treffen werd de val van Rick juist het keerpunt van de wedstrijd.
Broekster Boys probeerde het wel, zag de afronding van Juryan Dantuma na een prima aanval op de paal belanden maar dat was het in de tweede helft wel zo’n beetje van de thuisploeg.
Melvin Mol gooide de wedstrijd op slot. De vrije trap, na een gele kaart voor Jos Regnerus, ging direct richting doel.
Terlouw kreeg de bal niet onder controle en de bal vloog via paal binnen.
De wedstrijd was gespeeld maar Nick Koster strooide nog even wat zout in de wonden van het tegenvallende en aangeslagen Broekster Boys.
De topscoorder van de Drenten wist nog twee keer te scoren! De teleurgestelde thuisploeg maakte nog een aantal pittige overtredingen en Noordscheschut bleef vanuit hun eigen kracht spelen.
Delachance Sabuni moest na de zoveelste overtreding op hem geblesseerd naar de kant.
Plat gaf in deze wedstrijd 4 gele prenten weg die hij verdeelde over beide ploegen. Noorscheschut won verdiend, al was de uitslag misschien wel wat geflatteerd.
Broekster Boys moet zorgen het spel van de eerste weken weer boven te krijgen want volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Olde Veste op het programma.
De Steenwijkers staan net als Broekster Boys in de rode zone, onderin de ranglijst en dus zullen beide ploegen er alles aan doen om punt verlies te voorkomen.
De uitwedstrijd ( busreis) word om 15.00 uur gespeeld.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten