Broekster Boys 1 – ONT 1 ( 2- 0 )

100e doelpunt van Piet Wessel Dijkstra GOUD waard voor Broekster Boys.

Damwâld. ( 31 mrt 2018 )

-In de thuiswedstrijd tegen ONT was er maar een ding van belang: 3 punten binnenslepen tegen een ploeg die tegen Broekster Boys bij voorkeur “de bus parkeert” en hoopt via een snelle counter toe te kunnen slaan. De wedstrijd was dan ook niet best, maar het resultaat wel. De spelers , staf en supporters zullen er, mede door het verlies van Leeuwarder Zwaluwen, maling aan hebben. Geert v Tuinen kon het niet beter en korter samenvatten dan : niet best maar dik verdiend. Eindstand 2-0.

De wedstrijd begon bijzonder: ipv de voorspelde regen was het een mooie dag met een mooie opkomst en een drone boven het veld. ONT kreeg de eerste mogelijkheid al na 4 minuten in de schoot geworpen. Knullig balverlies van Riemer Doornbos leverde een levensgrote kans op voor Dennis Bakker die razendsnel weggestuurd werd. Zijn schot ging voor keeper Jacco Veldstra langs en belande via de paal weer in het veld. 2 minuten later leek Juryan Dantuma te scoren aan de andere kant van het veld te openen, maar ook hier stond het staal een doelpunt in de weg. De thuisclub leek wat nonchalant te voetballen en daardoor werd het voor de kijkers geen spectaculaire wedstrijd. Kas Huizinga wilde na 15 minuten het scorebord laten gaan veranderen maar zijn prima kopbal (vanuit een corner) scheerde net langs de verkeerde kant van de paal. Jacco Veldstra had in de 25e minuut een prima redding op een schot van wederom Bakker. Het bleef een rommelige eerste helft met mogelijkheden voor Broekster boys maar gescoord werd er niet. Sander Jongsma speelde weer eens een prima wedstrijd maar zou in de tweede helft vanwege wat pijntje toch gewisseld worden. Broekster Boys had dus een speloverwicht en het ONT van oud Broekster Boys trainer kon niet anders dan hopen om vanuit een counter toe te slaan. Het bleef tot aan de thee 0-0.

In de wetenschap dat BCV misschien wel zou gaan stunten in Leeuwarden moest er gescoord worden. Toch waren in de tweede helft verrassend genoeg de eerste kansen voor de gasten die enkele keren gevaarlijk voor het doel van de thuisclub kwam. Gezegd mag worden: als de Opeinders uit de bus kwamen gingen ze met veel beweging en snelheid op weg naar het vijandelijke doel. In de 55e minuut dachten velen aan de wedstrijd Spanje – Nederland toen een prima actie en voorzet van Jos Regnerus op een” van Persie wijze” afgrond leekt te worden door Piet Wessel Dijkstra maar de prof deed het destijds net even iets beter. Met nog een kwartier op het scorebord bord liep Riemer Doornbos tegen een gele prent aan na een charge op invaller Dion Smits. Trainer Ron de Boer wist met een omzetting en wissels opnieuw de wedstrijd te kantelen. Door het inbrengen van Siemen Sake Kamstra en Hedzer Prins met daarbij dus enkele omzettingen in het veld was dit misschien wel de inleiding voor de verlossende treffer. Hedzer Prins speelde door het centrum Piet Wessel Dijkstra aan die zichzelf knap vrij speelde en zijn 100e competitie doelpunt kon vieren. 1-0. Hedzer Prins kreeg later net als ONT speler Keimpe Jacobi een waarschuwing in de vorm van een gele kaart van de prima leidende scheidsrechter Martin Baar. Jos Regnerus leek de wedstrijd op slot te schieten maar schoot helaas hard en onzuiver over. Jubilaris Dijkstra maakte in de 90e minuut aan alle illusies een einde door zijn 1e van de volgende 100 te scoren. De assist kwam op naam van de topscorer in de 2e klasse, Rienk de Haas.

De wedstrijd was dus niet best maar een ieder met een Broekster boys hart kon niet anders dan glimlachen en tevreden zijn. Leeuwarden Zwaluwen verloor met 0-3 van BCV en dus kunnen de Waldpieken met nog slecht 2 punten achterstand volgende week gaan jagen op de koppositie. Dan staat nl de kraker Leeuwarder Zwaluwen – Broekster Boys op het programma. De KNVB snapt het belang van deze wedstrijd en heeft hiervoor een arbitraal trio aangesteld. Paasmaandag kan afhankelijk van de uitslag Wykels Hallum- CVVO ook de 1e periode gewonnen worden. Het is daarom de week van de waarheid voor Broekster Boys.

Vergelijkbare berichten