Broekster Boys 1 – Oranje Nassau 1(2 – 3 )

Scheids zet wedstrijd Broekster Boys-Oranje Nassau in vuur en vlam

Damwâld. ( 14 dec 2019 )

Dit was weer z’n wedstrijd die je gezien moet hebben om alles te geloven. Er gebeurde zoveel op t Halehonk dat er wel een boek over geschreven kon worden.
Het begon al voor de wedstrijd toen Juryan Dantuma af moest haken vanwege een opgelopen blessure. Tien minuten voor aanvang besloot scheidsrechter Brinkkemper op aandrang van de Oranje Nassau spelers toch het veld maar af te keuren waarop al een half uur de warm up gedaan werd. En dus moest het speelschema bij Broekster Boys plots op de schop omdat er uitgeweken moest worden naar het kunstveld.

Verrassend genoeg leek dat in het voordeel van de thuisclub uit te vallen, want Broekster Boys toonde zoveel inzet en strijd dat het de koploper achteruit dwong.
Erolind Derguti (ON) trok aan de noodrem om Dela Sabuni in toom te houden wat hem geel opleverde. Enkele minuten later was een mooie pass van diezelfde Sabuni die de voorsprong van Broekster Boys inluidde.
De bal werd hard en uiterst precies door Wesley Dijkstra in de verre hoek binnengeschoten. Ook Jos Regnerus en Hedgar Hoekstra kregen kansen maar de thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden.
Oranje Nassau kon geen moment overtuigen en kon niet laten zien dat het titelaspiraties heeft. Ruerd Kloosterman ontving nog een gele kaart vanwege een overtreding.
Broekster Boys lag op koers voor een prima resultaat.
Ruststand 1-0

Ook in de tweede helft een zelfde spelbeeld.
Broekster Boys was de bovenliggende partij. Een kwartier na rust ontbrande de wedstrijd letterlijk en figuurlijk.
Eerst was het Rick Wiersma (ON) die Niels Westerlaan hardhandig tegen de hekken drukte toen de bal allang over de achterlijn was gerold.
Brinkkemper zag het gebeuren en iedereen rekende op minimaal een gele kaart maar ze liet het tot ieders verbazing bij een standje.
Even later was Kas Huizenga te laat met zijn tackle op Derguti en kreeg daarvoor terecht een gele kaart. Slachtoffer Derguti ( ON) zocht Huizenga gelijk op en wilde verhaal gaan halen.
In het tumult toverde Brinkkemper binnen 5 seconden een vijftal kaarten uit haar borstzakje. Derguti kreeg geel (zijn tweede) maar tot ieders verrassing kreeg ook Huizenga zijn tweede gele kaart.
De rode kaart van Huizenga werkte als een rode lap en de scheids voelde haar in haar eer aangetast , gaf Vincent Hoekstra geel en Hendrik Bouma rood voor beledeging maar vergat in alles hectiek ook Derguti naar de douche te sturen.
Toen de kruiddampen opgetrokken waren stond Broekster Boys dus nog met negen tegen elf ( of twaalf) ipv 10 tegen 10.
Trainer Heerlijn zag het gevaar en wisselde Derguti maar snel voordat de scheids haar fout zelf zou ontdekken.

Deze fout van de scheids zette de wedstrijd op zijn kop. Maar ondanks dat wist BB de voorsprong ook nog uit te breiden.
Piet Wessel Dijkstra werd de diepte ingestuurd en wist in tweede instantie keeper Heidekamp te passeren. De wedstrijd werd grimmiger want even daarvoor had Walid Barhouss geel ontvangen na een zware charge op Jos Regnerus.
Opvallend was dat tijdens de blessurebehandeling de verzorger van Broekster Boys een beledigde reprimande kreeg van een van de assistent scheidsrechters. De assistent mocht wel blijven staan van de scheids! Oranje Nassau bleef druk uitvoeren en kreeg hoop na de aansluittreffer van Youri Schuur.
Niet veel later viel de gelijkmaker. De slimme Dennis Molema had zich verdekt opgesteld toen Sybren Terlouw weer eens een fantastische redding had gedaan.
Hij snoepte de keeper slim de bal en schoof tot ontzetting van iedereen de bal in het lege doel. Broekster Boys bleef strijden en vocht voor elke meter. Dela Sabuni moest in blessuretijd het veld uit toen hij hard geraakt werd en juist op dat moment sloegen de Groningers toe.
In de 93e minuut was het Fokko Kronemeijer die de 2-3 achter de moegestreden defensie tegen de touwen wist te krijgen. Een paar seconden later vond Brinkkemper het welletjes.
In haar tocht naar de kleedkamer kreeg ze de hoon over zich heen die ze over zichzelf afgeroepen had en toen Barhouss van Oranje Nassau na afloop ook nog eens provocerend uit de kleedkamer kwam waren de rapen gaar op het Halehonk.
Broekster Boys stond met lege handen maar heeft laten zien nog geen afscheid te willen nemen van de eerste klasse. Het team mag trots op zichzelf zijn hoe het de koploper tot wankelen bracht en dat geeft hoop voor de tweede seizoenshelft.
Het gevoel van onrecht was groot maar de teleurgestelde spelers werden geëerd voor hun inzet. Nadeel voor de komende wedstrijden zijn natuurlijk wel de schorsingen van Huizenga en Bouma maar ook de tijdelijke afwezigheid van Riemer Doornbos ( wereldreis) wat door de ploeg opgevangen zal moeten worden.
Hopelijk zullen de blessures van een aantal spelers dan weer genezen zijn

Geen punten maar wel trots over de strijdwijze. Dat mag wel de eindconclusie zijn van Broekster Boys.
Of Scheidsrechter Brinkkemper en haar assistenten tevreden mogen zijn is maar de vraag want op het wedstrijdrapport ontbrak een van de gele kaarten ( en dus rode kaart) van een ON speler. Maar dat zal de rapporteur ook wel gezien hebben.
Broekster boys werd de dupe van arbitrair falen! Oranje Nassau blijft koploper maar met het vertoonde spel uit deze wedstijd lijkt de titel ver weg.
Voor een ieder is het daarom maar goed dat de winterstop aangebroken is.
De eerstvolgende competitiewedstrijd staat geprogrammeerd op 25 januari 2020. Winsum is dan de tegenstander.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten