Broekster Boys 1 – Rijperkerk 1 ( 3- 1 )

Broekster Boys weet ten koste van Ryptsjerk verder te bekeren.

Damwâld. ( 10 nov 2018 )

In de eerste minuut had Broekster Boys al achter kunnen staan als het geen buitenspel was geweest, want binnen die minuut lag de bal al in het net van keeper Veldstra.
Een waarschuwing voor de mannen van Patrick Zwart dat Ryptsjerk zeer gebrand was om goede tegenstand te bieden vandaag.
Uiteindelijk was het Broekster Boys die aan het einde van de wedstrijd met de volle buit er vandoor ging.

Vandaag werd er gespeeld zonder de geschorste Hedzer Prins en Vincent Hoekstra die op uitzending is.
Dit betekende dat Zwart weer een wisseling moest maken in het invullen van alle posities. Kas speelde weer in het centrum en daarvoor in de plaats stond Oane Kooistra, die weer uit de oude doos was gehaald, op linksback.
Ook Delachance Sabuni mocht zijn kwaliteiten weer laten zien op het middenveld. Pas halverwege de eerste helft kon er gejuichd worden, het was Ryptsjerk die de score nu wel wist te openen en de 0-1 wist te noteren op het scorebord.
Maar na 3 minuten werd deze alweer recht getrokken door een kopbal van Juryan Dantuma die een ieder via binnekant paal over de lijn zag rollen en gelukkig voor de Damwaldsters aan de goede zijde van de paal in het net zag verdween.
Daarna waren er nog kansen voor Hedgar Hoekstra en Juryan Dantuma welke alleen op de keeper afstevenen maar keeper Jorna van Ryptsjerk was een goede sta in de weg.

Na de thee stonden beide ploegen weer op scherp, met 1-1 op het scorebord was er nog van alles mogelijk.
Maar jammerlijk genoeg moest Durk Wijnsma na 10 minuten spelen het veld alweer verlaten, hij kreeg keihard een bal van onder tegen zijn hoofd aan en ging gelijk knock out, al duizelend verliet hij het veld met waarschijnlijk een fikse hersenschudding.
Wesley Dijkstra moest hem vervangen en daardoor werden er een aantal positie’s weer omgezet bij Broekster Boys.
5 minuten later was het dan toch raak voor de rood/zwarten, het was Piet Wessel Dijkstra die al een aantal keren verwoestend uit had gehaald in de eerste helft maar deze ballen meestal hoog over zag gaan, maar deze keer zag hij zijn streep verdwijnen in de rechter onderhoek.
Ryptsjerk vocht voor wat het waard was, maar zag vele kansen omzeep geholpen worden, veel klutsballen voor de goal waar nog net weer even een verdediger of de keeper tussen zat om de gelijkmaker te voorkomen.
In de 69ste minuut was het Broekster Boys die weer op voorsprong kwam, het was Hedgar Hoekstra die prima doorliep op een steekballetje vanaf het middenveld maar waar iedereen al stond te juichen wist de grensrechter dit feestje in duigen te laten vallen, waar hij duidelijk fout zat met zijn beslissing.
En wanneer Ryptsjerk snel de omschakeling maakt richting het doel van Broekster Boys weet keeper Jakko Veldstra met een prachtige redding de gelijkmaker te voorkomen.
Uiteindelijk komt de verlossing voor Broekster Boys wederom van de voeten van Piet Wessel Dijkstra, in blessuretijd weet hij feilloos de bal binnen te tikken op een voorzet van Delachance Sabuni.
Met deze 3-1 winst weet Broekster Boys zich weer te verzekeren van de volgende bekerronde. De broederstrijd tussen de twee leiders van beide elftallen ( Piet v Althuis/Broekster boys – Eppie van Althuis /Rijperkerk) werd dus in het voordeel van Piet beslist.
Dat worden vast leuke onderwerpen op de verjaardagsfeestjes van de familie v Althuis!

Voor volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd Groningen 1 – Broekster Boys 1 op de planning, dit is wederom een gevecht voor punten in de onderste regionen.

Hier vindt u weer alle foto’s van de wedstrijd

Vergelijkbare berichten