Broekster Boys 1 – SC Joure 1 ( 3- 4 )

Angstgegner Joure steelt de punten in boeiend duel bij Broekster Boys.

Damwâld. ( 17 mrt 2018 )

4 dagen voor de astronomische lente mochten Broekster Boys en Joure laten zien waarom ze in de top van de 2e klasse spelen. De trouwe supporters hadden ws verwacht dat dit zich onder een heerlijk lentezonnetje af zou gaan spelen ,maar met een temperatuur rond het vriespunt, een straffe Siberische wind en een gevoelstemperatuur van rond de -10 was het voor de supporters geen uitje. Het bleef dan ook rustig op sportpark “het Halehonk”.

De KNVB mag zich wel eens af vragen of dit nog goede amateur omstandigheden zijn. Gezien het feit dat er in vrijwel alle klassen al grote verschillen zijn in het aantal gespeelde wedstrijden durfde de KNVB het ws niet aan om alles er maar uit te gooien (er zijn nl geen vrije zaterdagen meer). Sommige teams moeten al meer dan 4 wedstrijden inhalen en als je dan niet beschikt over een verlicht speelveld of kunstveld mag je in april /mei 10 wedstrijden gaan spelen waarvan ook nog twee op feestdagen ( Bevrijdingsdag en/of Hemelvaartsdag) Met een beetje winterweer is het eigenlijk niet meer haalbaar om met 14 teams een competitie te spelen. De KNVB mag zich daarover wel eens achter de oren krabben……

Terug naar de wedstrijd.

Joure en Broekster Boys staan zoals eerder gemeld dus in de top in de 2e klasse. Ondanks de kou en straffe wind werd het een levendig en boeiend duel. Natuurlijk speelde de wind een rol in deze wedstrijd en Joure wist daar achteraf iets beter mee om te gaan dan de thuisclub. Broekster Boys startte furieus. Hendrik Bouma had een geweldige vooractie vanaf de rechterkant . Juryan Dantuma kreeg uiteindelijk de bal, hij speelde zichzelf knap vrij en liet de Andre Zeldenrust kansloos met een geplaats schot laag over de grond. Na 3 minuten al een 1-0 voorsprong. Het spel golfde mede door de harde wind, op en neer maar na een klein kwartier was wederom Hendrik Bouma die de gehele vleugelverdediging verbaasd achter zich liet. De bal werd weer keurig afgeleverd bij een medespeler maar de paal leek een tweede treffer in de weg te staan. Piet Wessel Dijkstra dacht daar anders onder en joeg de bal vanuit de rebound in de touwen..2-0.

Een paar minuten later maakte Joure de aansluittreffer. Door miscommunicatie tussen keeper Jacco Veldstra en Kas Huizinga werd onnodig een corner weggegeven. Juist vanuit deze corner , wat een bekend wapen van Joure is, werd de aansluittreffer gemaakt door Hayo Rypkema. 2-1 De uitstekende speldende Martin Dijk wist na een half uur een kadootje uit te pakken. Sander Jongsma had alle tijd om de bal rustig uit te verdedigen maar werd verrast door de wind toen hij Riemer Doornbos aan wilde spelen. De bal kwam zomaar in de voeten van Martin Dijk die simpel op kon stomen richting het doel en Veldstra kansloos liet. Joure stond weer gelijk en dat was gezien het spelbeeld onterecht maar wel de realiteit. Het was de verdienste van Hendrik Bouma dat trainer Klaas de Jong in moest grijpen : Geert Roffel werd al in de eerste helft gewisseld voor Sjouke Terpstra. Het was Broekster Boys die het spelbeeld bepaalde. Het was , zeker voor de neutrale toeschouwer, een wedstrijd om van te smullen. Kansen waren er voor Rienk de Haas, Hendrik Bouma en Juryan Dantuma maar Zeldenrust bewees een topkeeper te zijn en hield zijn ploeg in de race. Vlak voor rust kreeg Broekster Boys een gevoelige tik toen Joure tegen de verhouding in op voorsprong kwam . Wederom van uit een corner , deze keer genomen door Martin Dijk, was het Arjen Bergsma die bij de 2e paal vrij in kon knikken 2-3. Vlak daarvoor had Piet Wessel Dijkstra de 3-2 op de pantoffel maar zijn streep van een schot werd gepareerd door Zeldenrust.

Boeiende 2e helft

Broekster Boys ging met de wind mee op jacht naar de aansluittreffer en deze kwam snel. Broekster Boys kwam eerst nog goed weg toen Riemer Doorbos de bal zomaar inleverde maar Jacco Veldstra had een prima redding en voorkwam zo een grotere achterstand. Een handsbal werd een minuut later terecht met strafschop bestraft. Her duurde even voor de bal stil bleef liggen op de stip maar de topscorer Rienk de Haas knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen, 3-3 na 48 minuten. Alles leek er op dat Broekster boys de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Met de wind mee, een veel hoger percentage balbezit en met soms schitterde aanvallen moest de goal voor de thuisclub wel vallen.

Het was Bouma die de thuisploeg op voorsprong kon brengen, Met een fantastisch actie omspeelde hij 3 a 4 verdedigers maar knalde helaas op de paal. Naarmate de tijd verstreek werd en “Haastiger” gespeeld, maar het leek toch het een kwestie van tijd……

Dat de voetbalwet ook in Damwald keihard werkt werd in blessuretijd maar weer eens duidelijk. Een lange trap naar voren was voor Joure voldoende om de volle winst binnen te slepen. De bal kwam min of meer per ongeluk op de hak van Hoogeveen maar daardoor kon hij even later wel met een droog schot de wedstrijd in Jouwster voordeel beslissen 3-4 in de 93e minuut. Een alles of niet offensief leverde een 200% kans op voor Piet Wessel Dijkstra. Hij had de bal voor het inschieten vanuit een corner/scrimmage maar plaatste de bal in vrije positie langs de verkeerde kant van de paal. Beide trainer gaven na afloop aan dat een gelijk spel meer de verhouding weer had gegeven maar BB stond met lege handen en Joure strijd weer volop mee voor de tweede plaats. Leeuwarder Zwaluwen profiteerde ondank het eigen puntverlies tegen hekkensluiter Grootegast en staat nu 7 punten los.

Volgende week staat de derby SC Veenwouden – Broekster Boys op het programma.

Vergelijkbare berichten