Broekster Boys 1 – VV Balk 1 ( 3- 0 )

Broekster Boys doet na zege op Balk gewoon weer mee.

Damwâld. ( 01 dec 2018 )

8 dagen geleden stonden de sterren er nog niet zo goed bij Broekster Boys .
De promovendus stond stijf onderaan en leek te kort te komen in deze 1e klasse.
Maar na de verrassende overwinning op HZVV (1-2), de gemakkelijke bekerwinst op vv Dokkum ( 0-6) en nu de verdiende 3-0 overwinning tegen middenmoter Balk, staat het er allemaal weer veel rooskleuriger voor.
De ploeg is gegroeid, speelt ineens volwassener en heeft na zaterdag de rode lantaarn overgedragen aan Gorecht.
Trainer Zwart blijf realistisch: ‘dit is een fantastische week maar dat wil niet zeggen dat we nu elke week de sterren van de hemel gaan spelen.
We moeten met elkaar blijven knokken voor elke punt die we hard nodig hebben maar we mogen ook best even genieten van deze serie”.

Het vertrouwen was de afgelopen week alleen maar gegroeid en de spelers realiseerden zich ook, dat er vandaag niet verloren mocht worden tegen Balk.
Balk is een ervaren ploeg en speelt al een tijdje in de 1e klasse. De jongste basisspelers van Balk (Schelte Reitsma en Wybren Altenburg) zijn 24 jaar.
Broekster Boys startte met 5 basisspelers jonger dan 20 jaar en is na 3 jaar net weer terug in de 1e klasse.

Broekster Boys startte goed maar was voorzichtig om niet in het mes van de geslepen Balksters te lopen.
Net als tegen HZVV sloten de linies goed aan en werd er hard voor elkaar gewerkt. Broekster Boys mocht het veldoverwicht voor zich opeisen.
Balk creëerde in de eerste helft niet veel maar speelde wel fysiek. Scheidsrechter Weener liet van beide kanten veel toe en er waren dan ook relatief weinig dode spelmomenten.
De eerste kans was voor de 18 jarige Delachance Sabuni. De kleine parel van Broekster Boys had tegen vv Dokkum al laten zien dat hij behalve zijn fantastische spelinzicht ook oog had voor het doel en wist in Dokkum al 2x fraai te scoren.
Zijn poging halverwege de eerste helft leverde net geen doelpunt op. Jos Regnerus schoot 6 minuten later net voorlangs en zo liep de wedstrijd naar een 0-0 ruststand toe.

De tweede helft was duidelijk voor Broekster Boys.
Balk creëerde in de gehele wedstrijd welgeteld 1 mogelijkheid door een foute inschatting van Hedzer Prins maar Jacco Veldstra stond zijn mannetje en pareerde het schot.
Het was overigens het enige foutje van Prins die in korte tijd omgevormd is tot een degelijke rechtsback speler die zich vast kan bijten in de tegenstander.
De achterhoede was sowieso in goede doen. Het centrum Kas Huizenga en Andries Dijkstra lijken steeds beter op elkaar ingespeeld en gaven zaterdag niks weg.
De 19 jarige linksback Niels Westerlaan groeit van week tot week en is op dit moment ook niet meer weg te denken uit de achterste linie.

Na een klein uur spelen kwam Broekster Boys op voorsprong.
Een afgemeten voorzet van de ook al 19 jarige Hedgar Hoekstra komt precies terecht bij de kopsterke Jos Regnerus.
De bal raakt onderkant lat en schiet het veld weer in maar daar is dan altijd de weergaloze Juryan Dantuma.
De hardwerkende spits is in de vorm van zijn leven, sleurt over het hele veld en is voor het doel altijd alert.
Wie anders dan hij kon scoren uit de rebound en de uitblinker bracht daarmee Broekster Boys op een verdiende voorsprong.
Zoals gezegd kon Balk daar zaterdag niets tegenover zetten. Het was Piet Wessel Dijkstra die een mooie steekbal van Riemer Doornbos op juistheid inschatte en van buiten het strafschopgebied de 37 jarige Hessel Altenburg kansloos liet. 2-0.
Vincent Hoekstra kwam in het veld voor de moegestreden naamgenoot Hedgar en ook invaller Omer Dahir deed nog even een duit in het zakje.
De middenvelder behield het overzicht en zag Riemer Doornbos in de vrije ruimte opstomen.
Ook zijn pass was op maat en Dahir zette daarmee de aanvoerder in de juiste positie die met een vlammend schot de winst veilig stelde. 3-0.

Broekster Boys heeft door de overwinning weer aansluiting gevonden bij de lange rij middenmoters in het rechter rijtje.
De komende weken staan er echter nog pittige potjes op het programma.
Zaterdag as gaat de ploeg uit Damwoude op bezoek bij Winsum. De ploeg staat op dit moment op een gedeelte 2e plaats en wil in het spoor van HZVV blijven.
De wedstrijd zal vanwege de vroeg invallende duisternis beginnen op 14.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma

Vergelijkbare berichten