Broekster Boys 1 – vv Groningen 1 (5 – 1 )

Broekster Boys neemt afstand van VV Groningen.

Damwâld. ( 23 nov 2019 )

Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de eerste klasse.
Broekster Boys stond op de voorlaatste plaats met 6 punten en mocht zich opmaken voor een onvervalste degradatie kraker tegen nummer laatst vv Groningen.
Door de 5-1 overwinning steeg Broekster Boys naar de voorlopige “veilige” 11 plaats maar belangrijker, het verschil naar de directe degradatieplaats is opgelopen naar 7 punten.

Direct na de aftrap stonden de spelers een minuut stil bij het racisme van de afgelopen week op het voetbalveld maar daarna rolde de bal 90 minuten lang over het koude en iets hobbelige veld.
Het eerste doelpunt van Broekster Boys viel al in de 9e minuut. Hedgar Hoekstra was uitgeweken naar de linkerkant.
Toen hij opstoomde richting achterlijn verwachte iedereen een voorzet maar Hoekstra schoot de bal bekeken langs doelman Rick Hofkamp.
De vroege treffer was iets wat Broekster Boys na het debacle van vorige week, nodig had en het gaf VVG toch wel even een tikje.
Een paar minuten later werd Vincent Hoekstra uitstekend bediend door Jos Regnerus maar deze keer was Hofkamp wel de baas over het schot.
Groningen kwam een aantal keren goed door en claimde tot twee keer toe een strafschop maar scheidsrechter Pleiter ging af op zijn eigen waarneming en liet doorspelen.
Hedgar “Hotze” Hoekstra was vandaag weer in goede doen want zijn directe tegenstander Walstra werd al in de eerste helft gewisseld.
Het mocht niet baten want ook zijn vervanger kon “Hotze” niet de baas. In de 32e minuut bracht het tandem Hoekstra –Hoekstra de stand op 2-0.
Op karakteristieke wijze liet Hedgar zijn man achter zich en wist hij waar goalgetter Vincent Hoekstra stond. Bij de tweede paal tikte de topscoorder alweer zijn 6e doelpunt binnen.
Een paar minuten later pech voor VVG. Het team onder leiding van oud Broekster Boys speler Jouke Faber moest noodgedwongen een veldspeler op de goal zetten toen Hofkamp zijn knie verdraaide en niet verder kon.
Danny Harm trok het keepershirt aan omdat VVG geen reserve keeper op de bank had zitten. Nog voor rust moest ook Harms vissen want Hedgar Hoekstra wist met een diagonaal schot Broekster Boys op een comfortabele 3-0 voorsprong te schieten.

VVG wist wat zich te doen stond en probeerde direct na rust de aansluittreffer te forceren. Het kreeg in de eerste 10 minuten van de tweede helft een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet.
Jos Regnerus leek in de 60e minuut de vierde te maken toen hij na een lange rush de hele defensie van VVG wegspeelde.
Regnerus had zelf kunnen scoren maar zag Juryan Dantuma vrij voor de goal staan en gunde zijn maatje het doelpunt maar kreeg helaas de bal niet meer voor het doel.
Twee minuten later was het wel raak voor Dantuma. De aanvaller, terug van enige weken blessureleed, kon het doel niet missen toen Vincent Hoekstra vanaf de achterlijn de bal goed voorgaf. Harms lag al op de grond en de intikker van Dantuma betekende de 4-0.
Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam 3 minuten voor het einde op naam Delachance Sabuni.
Opnieuw was het Hedgar Hoekstra die assist op zijn naam kreeg. Dela Sabuni kreeg de bal op een kleine 20 meter voor het doel aangespeeld en met een geplaatst en fraai schot in de kruising liet hij Harms kansloos.
Harms hoefde zich er niet voor te schamen want ook Hofkamp had deze fraaie goal, als hij niet uitgevallen was, niet kunnen voorkomen.
In de laatste seconde redde Jasper Ludema de Groninger eer door een vrije trap vanaf de rand van de 16 meter mooi langs de muur de plaatsen.
Het betekende direct het einde van de wedstrijd. Broekster Boys won dus met 5-1 en heeft aansluiting gevonden bij de grote middenmoot.

Volgende week speelt Broekster Boys een uitwedstrijd tegen promovendus SVI uit Zwolle.
De debutant doet het uitstekend in de eerste klasse en staat op dit moment maar 1 puntje achter koploper Oranje Nassau. Geen makkelijke opgave dus. De vertrektijd van de bus kunt u vinden op de website van Broekster Boys.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten