Broekster Boys 1 – VVI 1 (5- 3 )

Broekster Boys pakt de koppositie in klasse 2I

Damwâld. ( 08 mei 2018 )

Op een zonovergoten sportpark Damwâld speelde Broekster Boys voor veel publiek tegen VVI uit Idskenhuizen.
De historie deed blijken dat het altijd doelpuntrijke wedstrijden zijn, dat was dinsdagavond niet anders.
Het leek na een kleine 30 minuten een gespeelde wedstrijd, want Broekster Boys combineerde er op los en pakte een dik verdiende 3-0 voorsprong.
Toch werd het kort voor rust 3-1, wat de spanning enigszins terugbracht. In een harde en spannende tweede helft, trok Broekster Boys uiteindelijk aan het langste eind en wist met een 5-3 overwinning de belangrijke overwinning over de streep te trekken.

Al in de eerste 2 minuten twee behoorlijk kansen voor beide ploegen. Eerst was het aanvoerder Ronald de Jong van VVI die zijn schot langs de kruising zag vliegen.
De aanval van Broekster Boys daarna leverde een corner op, hieruit kopte Jos Regnerus bij de tweede paal het leer tegen de buitenkant paal.
In de hierop volgende minuten schoot Rienk de Haas naast en was het weer Ronald de Jong die van ver op de Broekster goal schoot, maar dit leverde beide geen doelpunt op.
Broekster Boys werd in deze fase sterker en begon weer als vanouds te voetballen. Onze rappe buitenspeler Hendrik Bouma was weer een plaag voor de verdediging en leverde, na een prachtige actie, een afgemeten voorzet op het hoofd van Jos Regnerus die de 1-0 binnen kon koppen.
Nog geen twee minuten later was het aanvoerder Riemer Doornbos die de 2-0 dacht binnen te knikken, echter stond hij buitenspel.
Na de openingsgoal werd de wedstrijd harder. Dit leverde Jitze Lindeboom een gele prent op na een grove overtreding op de vliegensvlugge Hendrik Bouma.
De vrijetrap die het opleverde belandde pardoes op de paal, waar VVI keeper Breeuwsma dacht de bal naast te kunnen kijken. Hans Neuenschwander kreeg ook nog geel na een overtreding op de sterk spelende Riemer Doornbos.
VVI moest zo nu en dan aan de rem trekken, maar Broekster Boys combineerde prima door. Na een werkelijk prachtige combinatie over veel schijven werd de bal door Jos Regnerus onhoudbaar in de rechteronderhoek geplaatst.
Een terechte 2-0 voorsprong na een klein half uur. Een aantal minuten later constateerde scheidsrechter Tepper een duwfout in de zestien door een verdediger van VVI.
Na veel protest werd de toegekeerde penalty binnengeschoten door topscorer Rienk de Haas. 3-0 na zo’n 33 minuten en daar was niets of aan te merken.
Tegen het inde van de eerste helft zwakte Broekster Boys wat af. Eerst was het nog Juryan Dantuma die de keeper omspeelde en Jos Regnerus met een vrije kop kans, die beiden toch wel aardige kansen niet verzilverden.
Rienk de Haas kreeg nog een gele kaart voor het onnodig wegtrappen van de bal. VVI zette aan en kreeg in blessuretijd een corner.
De bal werd bij de tweede paal binnen gekopt door Tobias Draaisma, zowaar 3-1. Meteen na de aftrap floot de leidsman af voor de thee.
Een eerste helft waar veel gebeurde en waar “de Broek” misschien wel met een grotere voorsprong de rust in had moeten gaan.
Ondertussen was het Wykels Hallum dat een 1-0 voorsprong nam in de wedstrijd tegen concurrent om het kampioenschap Leeuwarder Zwaluwen.

VVI begon fel aan het tweede bedrijf en Broekster Boys zakte in. VVI voetbalde een stuk beter dan de eerste helft en was met name via lange ballen naar voren gevaarlijk.
Een overtreding op Oane Kooistra leverde een speler van VVI een gele kaart op. Oane Kooistra werd weer opgelapt en kon de wedstrijd hervatten.
Broekster Boys was gewaarschuwd, want VVI zette aan en kreeg een aantal kansen op rij. Het werd steeds meer een gelijk opgaande wedstrijd, maar toch was het Broekster Boys wat na een prima combinatie tussen Piet Wessel Dijkstra en Rienk de Haas ineens weer gevaarlijk was.
Het schot van Piet Wessel werd nog gepareerd en tot corner verwerkt, maar uit de daarop volgende corner was het opnieuw Jos Regnerus die heerste in de lucht en de 4-1 tegen de touwen knikte.
Een hattrick voor het jonge talent van Broekster Boys. Na de goal verliet de hardwerkende Juryan Dantuma het veld voor Siemen Sake Kamstra.
Even later heroverde Riemer Doornbos op het middenveld de bal en leverde Doornbos een mooie steekbal af op Kamstra, die de bal net niet goed onder controle kreeg en de bal dus een prooi was voor keeper Breeuwsma.
Uit de hervatting gaf de achterhoede van VVI een lange bal achter de verdediging van Broekster Boys. Door miscommunicatie in de achterhoede door de uitkomende keeper Vonk en Oane Kooistra was het Johannes Lindeboom die er met de bal vandoor ging en simpel kon binnentikken.
Het stond 4-2 en waar Vonk ook nog een gele prent zag voor protesteren. Jos werd na zijn hattrick onder applaus gewisseld, voor hem kwam Hedzer Prins in het veld.
Meteen daarna was het Broekster Boys die de aanval zocht. Na een combinatie tussen Siemen Sake Kamstra en Piet Wessel Dijkstra was het laatstgenoemde die rakelings langs de kruising schoot.
Niet veel later was het Hendrik Bouma die na een weergaloze actie de bal voor de goal bracht, de bal kon helaas niet onder controle gebracht worden door Rienk de Haas.
In de omschakeling was het meteen weer raak voor VVI, Daniël Kleiterp was de afmaker. 4-3, zou het dan toch?! VVI werd alsmaar sterker en Broekster Boys kon bij tijd en wijle met hangen en wurgen een tegenaanval onschadelijk maken.
Het werd billenknijpen. In de 77e minuut schoot Piet Wessel Dijkstra in de korte hoek via de keeper naast. De corner leverde niet op. In de 79e minuut kreeg VVI een grote kans, de bal werd voor de doellijn gekeerd, maar het was tevens buitenspel.
Na 84 minuten voetballen opende Hedzer Prins op Hendrik Bouma. Zijn krul naar de lange hoek werd goed gepareerd door de keeper.
Uit de corner schoot Kas Huizenga net over de lat. De beste kans om de wedstrijd op slot te gooien was voor Rienk de Haas, na een individuele actie van Bouma, die 3 man het bos instuurde, de Haas schoor echter tegen een VVI speler op.
Het bleef dus spannend tot het eind en VVI bleef met lange ballen gooien. Een speler van VVI kreeg nog geel in de slotfase nadat hij commentaar had op de grensrechter van Broekster Boys.
Uiteindelijk maakte Rienk de Haas op aangeven van Hendrik Bouma aan alle illusies een eind, hij knalde de bevrijdende 5-3 binnen.
Kort daarna blies scheidsrechter Tepper af.

Terugkijkend op de wedstrijd was het met name in de tweede helft billenknijpen, maar werd het toch een verdiende overwinning voor de Boys die even later door de 1-1 eindstand in Hallum extra glans kreeg.
Door het puntverlies van Leeuwarder Zwaluwen is Broekster Boys lijstaanvoerder met twee punten voorsprong.
Zaterdag 12 mei treft Broekster Boys het taaie Wykels Hallum. Na de 4-4 eindstand in de thuiswedstrijd en om de voorsprong van twee punten te behouden, zullen de mannen vol aan de bak moeten in Hallum.
Supporters zijn weer van harte welkom! Aanvang in Hallum: 14.30 uur.

Meer wedstrijdfoto’s hier: https://photos.app.goo.gl/d4ZQuE3WHDk1CO6s

Vergelijkbare berichten