Broekster Boys 1 – Wykels Hallum 1 ( 4- 4 )

Geen winnaar in spektakelstuk Broekster Boys- Wykels Hallum.

Damwâld. ( 25 nov 2017 )


De wedstrijd Broekster Boys –Wykels Hallum was voor de neutrale toeschouwer eentje om van te smullen. Veel doelpunten, een bijzonder score verloop, goed voetbal maar ook fouten, relletjes op het veld en muziek na afloop. Het werd uiteindelijk een 4-4 puntendeling. Broekster Boys bleef daarmee ongeslagen en koploper in de 2e klasse I. Vooraf aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden voor de pas overleden Sybren van der Lei. Van der Lei was lange tijd bestuurslid en één van de oprichters van Broekster Boys. Na de minuut stilte was er een warm applaus voor de man die Broekster Boys mede op de kaart heeft gezet.

Broekster Boys kende in de aanloop van deze wedstrijd een paar tegenslagen. Een aantal spelers kampten met lichte blessures en Juryan Dantuma moest zelfs in de warming up afhaken. Ook keeper Johan Vonk was afwezig en dat betekende dat Lennart Koolstra vandaag op de goal stond en dat Marnik Jan Slagman ( BB2) en Hedgar Hoekstra ( A1 speler) voor het eerst op de bank naast Ron de Boer plaats mochten nemen.

De wedstrijd kende een bijzonder verloop. Al in de vijfde minuut werd een buitenspelgoal van Wykels afgekeurd, en even later ging de vlag aan de andere kant omhoog voor de al of niet in buitenspel staande De Haas. Het is maar welke bril je op hebt en vanuit welke positie je het beoordeelt. Grensrechters hebben het niet altijd makkelijk. Ze kunnen het wat dat betreft nooit goed doen. Maar ze staan er wel en nemen wel hun verantwoordelijkheid.

Broekster Boys had wel een veldoverwicht maar kon de kansen niet benutten. Dat deed WH wel. Jurjen Bosch, die vanwege een buitenlands avontuur vandaag voorlopig zijn laatste wedstrijd speelde voor Wykels Hallum, maakte in de 16e minuut de 0-1 toen een vreemde boogbal zomaar bij hem kwam en hij deze knap, tegen de verhouding in, binnenschoot. Hedzer Prins zette Jos Regnerus vlak daarna mooi vrij voor het doel , maar het jeugdige talent had vandaag niet zijn beste dag en miste helaas het doel. Kas Huizinga had het lastig tegen de slimme spits Bosch die zelf hier en daar ook al wat tikjes uitgedeeld had. Het kostte Huizinga in de 22e minuut een gele kaart om de spits af te kunnen stoppen. Als Robel Merhawi wat meer naar zijn medespelers had gekeken had het zomaar 0-2 kunnen zijn; hij ging voor eigen succes maar de bal werd voor de lijn weggehaald door de Broekster Boys defensie. Even later was het Gwen Dijkstra die ook geel ontving na een overtreding,. Het was vlak na het tweede doelpunt van Wykels Hallum. Een vrijetrap van ruim 25 meter leek een gemakkelijke prooi te worden voor keeper Koolstra maar hij kreeg de bal knullig achter zijn oren omdat een polletje of stuit de bal van richting deed veranderen. Het betekende wel 0-2. Piet Wessel Dijkstra zorgde ervoor dat hij met 2 doelpunten Broekster Boys weer helemaal terug in de wedstrijd bracht. De 2-1 leverde nogal wat tumult op van de achterhoede van de Wykels Hallum maar scheidsrechter Schulte nam het vlagsignaal deze keer niet over. 1-2 . Piet Wessel Dijkstra maakte een paar minuten later gretig gebruik van de onvrede en onrust in de Hallumer defensie en prikte vlak voor de rust ook nog de gelijkmaker keurig langs binnenkant paal en liet daarmee keeper Louwerens kansloos.

In de tweede helft ging iedereen er eens goed voor zitten maar was het toch weer Wykels Hallum die op voorsprong kwam. De corner in de 48e minuut werd bij de tweede paal door Kevin Dijkstra erg simpel binnen geknikt en daardoor kon Broekster Boys maar weer in de achtervolging. Er ontspon zich een mooie strijd met weer een prima spelend Broekster Boys. Riemer Doornbos maakte de gelijkmaker in de 52e minuut door een prachtige counter. Doornbos speelde zelf Jos Regnerus aan, kreeg de bal op maat terug en kwam door een prachtige loopactie enkele seconden later oog in oog met oud – CIOS studiegenoot Louwerens te staan. De aanvoerder van BB won op punten en maakte met een mooie boogbal de 3-3. Rienk de Haas bracht 4 minuten later Broekster boys voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. De gegeven vrije trap werd keurig langs de muur ingeschoten en dat betekende de 4-3. De vlam leek even in de pan toen er in korte tijd een aantal opstootjes plaats vonden. Peter Jan Schuts van Wykels Hallum mocht blij zijn dat hij meer speelminuten kreeg van de scheidsrechter toen hij 5 seconden na zijn invalbeurt Siemen Sake Kamstra ongenadig hard onderuit haalde. Geel met een rode rand! Aan de andere kant werd Kas Huizinga gespaard voor zijn tweede kaart gele kaart en zo was alles weer in evenwicht. Dat gebeurde ook met de score want nu was het Eise de Vries die de bal met een mooie curve achter de verbouwereerde Koolstra schoot. Daarmee deed Broekster Boys zich te kort want het had enkele opgelegde kansen verknoeid op de 5-3. De bekende voetbalwet werd ook in Damwoude waarheid, want als je zelf niet scoort valt hij vaak aan de andere kant. In de laatste seconden was er nog een prima mogelijkheid voor de thuisclub om toch de drie punten in huis te houden maar het harde schot van De Haas werd via de kluts twee keer van richting veranderd en belandde net langs aan de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden. De daarop volgende corner leverde niets meer op.

Door het met name in de tweede helft uitstekende spel, het missen van een paar opgelegde kansen en het weggeven van goals was de eindconclusie voor Broekster Boys teleurstellend.

Volgende week speelt Broekster Boys de kraker tegen nummer twee CVVO. De wedstrijd wordt in Lemmer gespeeld en de winnaar van dit duel zal goede zaken doen in tussenstand. Leeuwarder Zwaluwen blijft voorlopig een goede derde en zit op het vinketouw.

Vergelijkbare berichten