Broekster Boys 1 – Zeerobben 1 (0 – 4 )

Broekster Boys had op meer gehoopt tegen Zeerobben.

Damwâld. ( 01 febr 2020 )

Aan- of afhaken was het motto bij Broekster Boys. Vorige week werd er best wel goed gevoetbalt tegen Winsum wat vertrouwen zou moeten geven voor deze partij.
Ook de soap rondom de overschrijving van Frits Dantuma werd uiteindelijk bekrachtigd met zijn speelgerechtigheid voor Broekster Boys.
Een goede uitslag zou Broekster Boys zomaar weer in de race voor lijfsbehoud brengen maar het werd na een 0-4 nederlaag afhaken waar veel supporters op meer hadden gehoopt.

Broekster Boys ging uitstekend van start. Hedgar Hoekstra kreeg weer de kans om de score te openen maar zijn schot ging voorlangs.
Dela Sabuni was een plaag voor de Zeerobben defensie en moest met stevige overtreding tot stand gebracht worden.
Toen hij in de 14e minuut aan iedereen ontsnapte vond hij Jacob de Vries op zijn weg en zo bleef het 0-0. Ook de vrije trap van Frits Dantuma werd knap door de doelman van Zeerobben tot corner verwerkt. Het eerste wapenfeit van Zeerobben was na z’n minuut of twintig toen Adnan Jarjour keeper Terlouw te ver voor zijn doel zag staan maar de lob werd nog met een vingerkootje tot corner verwerkt.
De corner was ook levensgevaarlijk maar Zwart kopte net voorlangs. Jordy Torenbeek werd door de uitstekend leidende Remon Tulen nog eens goed toegesproken toen hij Hedgar Hoekstra een doelrijpe kans onthield maar ging even later toch in het boekje van Tulen toen hij de ongrijpbare “Dela“ aan zijn shirt naar beneden trok en opnieuw een doelrijpe kans van Broekster Boys voorkwam.
Broekster Boys was de bovenliggende ploeg maar toen door een communicatiefout tussen Jos Regnerus en keeper Terlouw de verdediger de bal niet goed meer weg kon werken was het David vd Pol die het lege doel wist te vinden.

Ook in de tweede helft ging Broekster Boys voortvarend uit de startblokken maar was het na een minuut of tien toch Zeerobben die de voorsprong vergrootte. Tim Oosterbaan was de doelpuntenmaker.
Een tik die Broekster Boys niet meer te boven kwam. Higor sa Silva wist even later de 0-3 aan te tekenen en toen was het verzet wel gebroken. Broekster Boys zakte, hoe hard het ook vocht, door de ondergrens.
Invaller Draaisma wist de mooiste aanval van de dag prachtig af te ronden en daarmee deelde Zeerobben een flinke tik uit in Damwoude.
Het gat naar Zeerobben (op de veilige 11e plaats) groeide naar 5 punten maar ook het gat naar de directe degradatieplaats slonk tot 4 puntjes door de overwinning van VVG op Leeuwarden Zwaluwen.
Een slechte dag dus voor een iedere die Broekster Boys een warm hard toedraagt en het zal zo nog een hele kluif worden om de doelstelling te halen. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen tegen vv Balk.
Moed verloren ,al verloren. Er zijn tenslotte nog 12 wedstrijden te spelen en de volgende overwinning komt steeds dichterbij.
Wie weet kunnen de punten volgende week in de bus mee naar huis.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten