Broekster Boys boekt moeizame maar belangrijke overwinning op LSC

Afgekeurd doelpunt van Abe Koopmans tegen LSC

Snits – Wedstrijden tegen de hekkensluiters zijn niet altijd de makkelijkste. Dat ondervond Broekster Boys afgelopen zaterdag tegen LSC. De aftrap was bovendien om 18.00 uur en de voorbereiding is dan ook nog een anders dan op een gewone zaterdag. Zonder trainer Zwart, die deze dag afwezig was, startte Broekster Boys erg goed. LSC werd achteruit gedwongen en de gasten speelden verzorgd voetbal. Het leverde in de 13e minuut al een verdiende voorsprong op toen een schitterende aanval door Bauke Jan Douma afgerond werd. De 0-2 was dicht bij toen Jos Regnerus een vlammende voorzet van Hedgar Hoekstra naar de kruising bewoog maar de bal ging helaas rakelings over. LSC kreeg hoop toen het in de 23e minuut na matig uitverdedigen van Broekster Boys hen een kans opleverde. De paal bracht uitkomst bij het eerste schot op doel. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg toch tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Een overtreding op de rand van de 16 meter werd bestraft met een vrije trap die na een kort balletje breed langs de muur in het doel belande.  Abe Koopmans dacht vlak voor rust de voorsprong weer op het defecte scorebord te noteren maar zijn kopbal vanuit een corner werd op katachtige wijze door de doelman tegen gehouden.

In de tweede helft liet LSC zien dat het eigenlijk te laag staat in het tussenklassement.  Sander de Boer, die volgend jaar de kleuren van Harkemase Boys gaat verdedigen moest vol aan de bak en wist op een 100% kans van LSC  zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Met de Boer gaat er voor het derde seizoen op rij een speler van Broekster Boys naar Harkema en dat mag best wel als een compliment voor Broekster Boys gezien worden. De dorpsploeg staat inmiddels voor het 6e seizoen er weer prima voor en deze zware 1e klasse. Daar, waar ook nog eens een versterkte degradatie plaats gaat vinden vanwege het herstel van de voetbalpiramide van de KNVB. Een besluit die genomen werd om het weekendvoetbal (zaterdag en zondagclubs in een competitie) tot stand te kunnen brengen. Terug naar de wedstijd: Abe Koopmans dacht halverwege die tweede helft zijn ploeg opnieuw op voorsprong te schieten maar het doelpunt werd, zoals later ook op de foto bleek, terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Het arbitrale trio wist overigens zonder dit VAR-moment de juiste keuze te maken. 10 minuten voor tijd kwam dan toch het bevrijdende doelpunt voor Broekster Boys. Jos Regnerus kwam in een kopduel weer torenhoog boven iedereen uit en Piet Wessel Dijkstra wist deze bal keurig af te ronden. LSC kwam in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker. De doelman van LSC had hem onsterfelijk kunnen maken toen hij diep in blessuretijd mee naar het front ging. Invaller Erik Wolters, recent nog tot het bestuurslid gekozen, had zich goed op de doellijn gepositioneerd en wist met zijn knie een doelpunt te voorkomen. Daarmee ging de winst onder aanvoering van coach Dantuma toch weer lekker mee naar Damwoude.

Volgende week komt Alcides uit Meppel op bezoek. De thuisploeg kan zich dan revancheren voor de matige vertoning in Meppel waar het destijds zonder punten bleef. De wedstrijd in Damwald begint zoals altijd gewoon om 14.30 uur.