Broekster Boys boekt simpele overwinning op Marum

Bauke Jan Douma scoort namens Broekster Boys tegen Marum

Damwâld – Afgelopen zaterdag was Broekster Boys gastheer voor de competitiewedstrijd tegen Marum. Het was duidelijk dat Broekster Boys de punten in eigen huis wilde houden en dat kwam ook geen moment in gevaar. Op het moeilijk bespeelbare veld kon Marum het de eerste 10 minuten nog aardig bijbenen, maar moest daarna buigen tegen het sterk spelende Broekster Boys. Hedzer Prins wist in de 17e minuut een voorzet op maat te geven die door Bauke Jan Douma goed afgewerkt werd. Niet veel later een prachtige aanval over verschillende schijven die uiteindelijk door Vincent Hoekstra binnen gewerkt werd. In de 33e minuut viel de 3-0 al. De vrijetrap van Piet Wessel Dijkstra was de keeper van Marum te machtig, de rebound werd snoeihard door Jos Regnerus afgemaakt. De middenvelder die na kort blessureleed weer in de basis stond speelde een puike wedstrijd en met zijn doelpunt werd dat op fraaie wijze beloond. Marum mocht van geluk spreken dat het tot de rust op 3-0 bleef staan, want BB kreeg nog een aantal prachtige mogelijkheden. Het was mooi om te zien dat Broekster Boys zelf weer eens het spel bepaalde. In de laatste wedstrijden tegen de top 4 had Broekster Boys het moeilijk om goed in het eigen spel te komen, maar tegen Marum was het weer eens ouderwets genieten.

Na rust ging Broekster Boys in hetzelfde spel verder. Bauke Jan Douma maakte zijn tweede van de dag door opnieuw een mooie combinatie goed af te ronden. Trainer Zwart wisselde een aantal spelers maar het spelbeeld veranderde er niet door. Broekster Boys bleef de bovenliggende partij en de winst kwam dan ook geen moment in gevaar. Piet Wessel Dijkstra maakte daarna binnen een paar minuten ook twee doelpunten. De eerste werd knap binnen geschoten na een schitterde voorzet van Lucas Peterson. De tweede was een beauty uit een vrije trap die hij met een mooie boog om de muur in de bovenhoek deed belanden. De keeper was wederom kansloos en moest al voor de 6e keer vissen vandaag. Al met al een dik verdiende overwinning.

Volgende week gaat Broekster Boys naar Kampen waar het om 15.00 uur op zal nemen tegen de plaatselijke voetbalclub Go Ahead. De Kampenaren wisten afgelopen zaterdag met 2-4 te winnen bij Jubbega waarbij de thuisploeg al in de 1e helft met 10 man kwam te staan vanwege een rode kaart. De winnaar van het duel komende zaterdag pakt de 5e positie in de tussenstand.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/v56aLghFNkNTk9Jw7

Vergelijkbare berichten