Broekster Boys eindigt op (minimaal) 5e plek na winst op Zeerobben.

Damwâld- Het blijft een droomseizoen voor de mannen uit Damwâld. Na 11 overwinningen, 7 gelijke spelen en slechts 6 nederlagen staat Broekster Boys met maar liefst 40 punten vast op de 5e plek in de tussenstand. Nog twee wedstrijden te gaan…

Met Zeerobben als tegenstander kreeg BB voor de derde keer op rij een degradatiekandidaat als tegenstander. Beide voorgaande wedstrijden tegen Balk en FC Burgum werden met 1-0 gewonnen en ook tegen Zeerobben was het verschil maar 1 doelpuntje.

De eerste kansen van deze wedstrijd waren voor Broekster Boys. In de 13e minuut raakte Piet Wessel Dijkstra de paal waarna het bekeken schot in de rebound van Vincent Hoekstra maar net van de lijn werd gehaald. Een paar minuten later was Lucas Peterson dicht bij de openingstreffer maar hij mikte in het zijnet. De 0-1 was dan ook wel verrassend. Brent de Groot wist na een fantastische redding van Sander de Boer de bal in de rebound wel raak te schieten. Aanleiding voor dit doelpunt was dat de verdediging van BB net aan het herpositioneren was op de 4-4-2 opstelling van Zeerobben. Verder stond het weer als een huis en werden er ook geen kansen meer weggeven, maar dit tegendoelpunt had voorkomen kunnen worden. Piet Wessel Dijkstra schoot een kwartier voor rust nog rakelings voorlangs en zo werd de 0-1 ruststand bepaald.

Na de thee kwam al snel de gelijkmaker op het score bord. Piet Wessel Dijkstra was vandaag de gevaarlijkste man en scoorde nu wel. Een mooi geplaatste bal richting de 2e paal zorgde voor onrust waar iedereen zich op verkeek. De gekrulde bal verdween over de achterlijn en dat was gelijk het sein om door te pakken. Broekster Boys domineerde het spel en het was wachten op de volgende treffer. Invaller Jildert Elzinga werd met een prachtige steekbal aangespeeld en zijn voorzet was niet te missen voor Dijkstra. 2-1.

BB creëerde nog een handvol kansen maar paal, pech of “uit eigen belang” stonden meerdere doelpunten in de weg. De wedstrijd had zomaar een grote uitslag kunnen worden. Het bleef tot het einde 2-1 zonder dat Zeerobben gevaarlijk was. Het geloof leek er ook wat uit bij de Harlingers en ze zullen uit een ander vaatje moeten tappen om nog punten te sprokkelen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Vermeldingswaardig is dat er opnieuw een A-junior zijn debuut maakte in het eerste elftal. Dit keer was het de 17 jarige Siebrand Visser die tegen het einde van de wedstrijd zelfs nog dicht bij een doelpunt was. Opnieuw een teken dat er nog leuke talenten aankomen bij Broekster Boys!

De strijd in de onderste regionen kan Broekster Boys nog een mooi toetje opleveren. Zowel Balk als Zeerobben spelen nog tegen de directe concurrent van Broekster Boys in de strijd om de derde periode. Broekster boys heeft een puntje achterstand op Blauw wit en moet hopen op een misstap van de Leeuwarders. Uiteraard moet Broekster Boys dan zelf wel blijven winnen.

Zaterdag wordt de strijd aangegaan in de Friese confrontatie met Drachtster Boys, de week erop speelt Broekster Boys de laatste thuiswedstrijd tegen Winsum.
De sfeer bij Broekster boys is op dit moment uitstekend. Gaatze Bosma zette het Halehonk na de wedstrijd in ieder geval op zijn kop alsof de derde periode al gehaald zou zijn. Dat beloofd nog wat…

Vergelijkbare berichten