Broekster Boys houdt het hoofd koel en wint van Leeuwarder Zwaluwen.

Damwald- Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag een lastige maar ook belangrijke wedstrijd in een winstpartij omgezet. Daar zag het aan het begin van de wedstrijd niet naar uit want al in de eerste minuut was Rick van Loon dicht bij de openingstreffer. In een 1 op 1 situatie met de keeper schoot hij de bal net naast het doel. Een kleine 10 minuten later was Arton Musliu dicht bij een doelpunt maar zijn schot van buiten de 16 verdween over het doel. De twee genoemde spelers kwamen later in de wedstrijd een paar keer in het boekje van scheidrechter Berends en mochten beide voortijdig douchen.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de gasten. Behalve een licht veldoverwicht werden de eerder genoemde kansen niet benut. De eerste goede kans van Broekster Boys kon pas in de 16e minuut genoteerd worden. Het spel kwam er ondanks het harde werken aan beide kanten niet goed uit en dat leverde de nodige irritaties op. Berends had dan ook geen gemakkelijk middag en ging diverse keren met spelers en trainers in gesprek. Vincent Hoekstra was in de 34e minuut dicht bij een doelpunt maar zijn inzet werd door een speler van de lijn gehaald. Ook Jorrit vd Veen had kunnen scoren maar vond de swingende keeper Sander de Boer op zijn pad. Tussentijds was er geel voor Edwin Schaafsma die de jeugdige Klaas vd Meulen hard tackelde. De venijn zat hem in de staart van de eerste helft ,want uit een flitsende counter slingerde Hedgar Hoekstra de bal voor het doel waar goalgetter Vincent Hoekstra klaar stond om de bal achter de lijn de werken. De defensie van LZ appelleerde voor hands maar het arbitrale trio keurde de doelpunt goed. Vlak daarna werd er afgefloten voor rust. Rick v Loon wilde nog even zijn verhaal houden bij de scheids en werd op geel getrakteerd waarna ook de staf van LZ maar vooral Arton Musliu lang met de scheids in conclaaf ging. Berends was er klaar mee en vroeg de beide aanvoerders voor aanvang van de tweede helft of ze de teamleden wat meer onder controle wilden houden.

De tweede helft was Broekster Boys de bovenliggende partij. Met wind en regen in de rug was het makkelijker voetballen en Broekster Boys kreeg een handvol kansen om de score te verdubbelen. Een venijnig schot van Lucas Peterson werd maar net gepareerd door Bart Wielinga. Vincent Hoekstra was er als de kippen bij om de rebound in te schieten maar werd door Edwin Schaafsma millimeters voor de lijn van zijn tweede doelpunt af gehouden. Er vielen hier en daar nog wat gele kaarten en toen Arton Musliu het niet eens was met zijn prent liet hij dat in woord en gebaar zien. Berends toonde hem binnen 15 seconden zijn tweede gele ( en dus rood) en mocht morrend vertrekken richting kleedkamer. Toen ook Rick van Loon geel kreeg voor een pittige overtreding mocht ook hij het veld verlaten, mede door zijn eerder verkregen “praatkaart”. Het was al de vierde rode kaart voor de Leeuwarders in het nog prille seizoen. De laatste minuten kwam de overwinning van Broekster boys natuurlijk niet meer in gevaar maar had dit met 11 tegen 11 al veel eerder af kunnen maken. Aan de andere kant , als LZ , met name in het begin van de wedstrijd, wat slimmer met de kansen om was gesprongen, had het ook zo een andere uitslag kunnen zijn. Hoe dan ook , de bal blijft rond en met deze overwinning steeg de ploeg uit Damwald naar een mooie 4e plaats in de tussenstand. Daarmee is Broekster Boys op dit moment de hoogst geklasseerde Friese vereniging in de 1e klasse, de overige Friese clubs staan allen in het zogenaamde “ rechter rijtje”. De overwinning smaakte goed en gaf een extra impuls in het “oktoberfest” welke na afloop van de wedstrijd in de kantine gevierd werd.

Volgende week speelt Broekster Boys een zeer lastige uitwedstrijd tegen WHC. De ploeg uit Wezep, op dit moment derde met evenveel punten als Broekster Boys, speelde voor de corona uitbraak oa in de hoofdklasse en is een ploeg met best wel wat voetbalkwaliteit. Dit seizoen werden alle thuiswedstrijden in winst omgezet. Of dat komende zaterdag nog zo is…….. de wedstrijd in Wezep heeft een aanvangstijd van 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/K1xRdaaYjg6eMAXr9

Vergelijkbare berichten