Broekster Boys incasseert opnieuw late gelijkmaker.

Broekster Boys incasseert opnieuw late gelijkmaker.

Damwald- Broekster Boys heeft net als een week eerder, in de slotfase een puntendeling moeten accepteren. Beide keren stond het vlak voor tijd op een 2-1 voorsprong, beide keren eindigde de wedstrijd in 2-2 en dus kon de titel van het verslag van deze week er wel weer boven. Twee punten verloren of eentje gewonnen want een gelijkmaker in blessuretijd of vlak voor het eindsignaal is altijd pijnlijk. Pelikaan S kwam daarmee met de schrik vrij al had de ploeg uit Oostwold er wel op gerekend om drie punten in de bus mee te nemen…..

Pelikaan S  is een ploeg met veel ervaring want bijna alle spelers hebben een betere CV in het voetbal verleden dan de huidige Broekster Boys spelers. Van de huidige BB selectie heeft niemand hoger gespeeld dan de eerste klasse terwijl  spelers van Pelikaan S hoofdklasse , divisie en zelfs eredivisie ervaring hebben. Broekster Boys speelt met passie en strijd en  de vriendenploeg verrast daarmee vriend en vijand. Het heeft Pelikaan S in eerdere ontmoetingen ook al een voet dwars gezet want alle wedstrijden van de afgelopen jaren eindigden in een gelijk spel. Waar Broekster Boys in eerdere ontmoeting altijd eerst op voorsprong kwam was het deze keer Pelikaan S die al na 11 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Broekster Boys kwam niet verder dan een paar plaagstootjes maar de wedstrijd kantelde na een half uur spelen. Lucas Peterson kon vanuit een inworp vrij voorzetten waar kersverse vader Piet Wessel Dijkstra de bal fantastisch achter keeper Stefan vd Lei knikte. Spelers van Pelikaan S waren furieus en er ontstond een massale duw en trek partij. Scheidrechter Sam Tyler had het allemaal goed gezien en stuurde de aanstichter van het geheel, Jeroen Haan met rood naar de kant. Het was voor beide ploegen even zoeken hoe om te gaan met de 11 tegen 10 situatie. Het leverde geen noemenswaardige situaties meer op het dus werd de ruststand 1-1.

Na de thee gingen was het met name Pelikaan S die het beste spel had. Broekster Boys had het lastig op het hobbelige veld en het was niet te zien dat de thuisclub een mannetje meer had. Pelikaan S was met name levensgevaarlijk bij corners en spelhervattingen. Abe Koopmans moest zich na pittig duel om de bal laten vervangen met een vervelende voetblessure en dus kwamen er wat omzettingen in het veld. In de 74e minuut was het weer Lucas Person die aan de basis stond van een vernieuwde voorsprong voor Broekster Boys. Jos Regnerus zag de vrij staande Peterson op de vleugel staan. Keeper vd Lei kon de voorzet niet onderscheppen waarna Hedgar Hoekstra een niet te missen kans kreeg en de 2-1 op het score bord bracht. Een paar minuten later hield Sander de Boer de Broek in de wedstrijd met een uitstekende redding in de linker hoek. De corner was ook weer levensgevaarlijk maar de voorsprong hield stand. Jan Hooiveld mocht blij zijn dat het einde van de wedstrijd nog haalde, want de geslepen speler sloeg Klaas vd Meulen tegen de grond toen de scheids met de rug naar hem toe stond. Het was tekenend dat Pelikaan s alles uit de kast wilde halen om niet opnieuw een zeperd op te lopen om de gewenste promotie af te dwingen. Een miscommunicatie in de defensie koste Broekster Boys dan toch nog de winst. Joshua Sion wist de fout vakkundig af te straffen en zo werd ook de derde onderlinge ontmoeting een puntenverdeling. Vooraf misschien een punt waar je misschien voor wilt tekenen maar er had deze dag, zeker met 10 tegen 11, meer in gezeten. 

Dinsdagavond speelt Broekster Boys de inhaalwedstrijd tegen Burgum. Deze keer geen live muziek en een lange nazit en dat is natuurlijk erg jammer in een  derby. FC Burgum is op dit moment rode lantaarndrager maar Broekster Boys moet de ploeg niet onderschatten.  Ook al is de sfeer in deze derby anders dan op de eerder geplande zaterdag, FC Burgum heeft de punten hard nodig en zou natuurlijk het liefst dat tegen buurtgenoot Broekster Boys willen tonen. De mannen van Zwart  zullen ook tegen de nummer laatst vol aan de bak moeten om hun keurig verworven positie te verdedigen. Aanvang wedstrijd 20.00, locatie Broekster Boys.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

https://photos.app.goo.gl/AxvgfWro88tHS4Aa8

Vergelijkbare berichten