Broekster Boys kan geen vuist maken bij Blauw Wit’34

Leeuwarden- Broekster boys heeft zijn goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. In Leeuwarden was Blauw wit deze keer duidelijk een maatje te groot en won uiteindelijk terecht met 4-1.

Blauw wit was vorige week met een uitgedunde selectie de competitie gestart met een 3-0 nederlaag tegen Olde Veste. Het was van meet af aan gelijk duidelijk dat Blauw wit die nederlaag weg wilde spoelen. Het eerste kwartier kwam Broekster boys er niet aan te pas en wist maar zelden de bal in de ploeg te houden. Toen het positiespel wel lukte leverde dat gelijk een doelpunt op. Het was tegen de verhouding in maar het doelpunt van Jos Regnerus was een beauty! Het schot van buiten de 16 verdween onhoudbaar in de verre hoek. Het eerste contact van keeper Wilpstra was dus om de bal achter de lijn vandaan te halen. Broekster boys had zijn handen vol aan de verdedigende taak. Het leverde de 18 jarige Klaas vd Meulen al vroeg een terechte gele kaart op, maar hij bleef verder in de wedstrijd prima stand houden. Een minuut later was de toegekende strafschop voor blauw wit een domper. Blauw wit had nl wel een duidelijk veldoverwicht maar uitgespeelde kansen had het nog niet echt gehad. Rens Markus maakte een goede actie aan de rechterkant en ging slim neer toen er licht contact was. De terecht gegeven strafschop werd door Kayin Kleefstra binnen geschoten. 1-1 Het was tevens de ruststand.

Ook de tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld te zien. Blauw wit , met ervaren voetbal spelers, bleef rustig de bal rond spelen en de eerste 100% kans werd gelijk benut. Kai v Rijswijk zorgde voor de voorsprong van Blauw-wit. 10 minuten later gooide Blauw wit de wedstrijd min of meer op slot. Ruerd Kloosterman stond aan de zijlijn klaar, maar moest van de verder goed leidende scheidsrechter Wijma, eerst de corner afwachten voordat hij de veld in mocht voor Sander Jongsma die met een hamstring blessure het veld moest verlaten. Of het nu kwam van een mannetje minder blijft altijd de vraag maar Rens Merkus zorgde uit diezelfde corner wel voor de 3-1. Broekster Boys kreeg daarna wat meer ruimte om te voetballen. Het kwam vaker op vijandelijk grondgebied en was 2x dicht bij de 3-2. Ee scrimmage vlak voor het doel ging uiteindelijk maar net naast en als het gekrulde schot van Lucas Peterson net 10 cm meer curve had gekregen had het de beauty goal van Jos Regnerus zelfs kunnen overtreffen en Broekster Boys weer in de wedstrijd kunnen brengen. Rob Dijkstra scoorde uiteindelijk simpel (in een uitgespeelde defensie van Broekster Boys) en zorgde 10 minuten voor tijd voor een onoverbrugbare achterstand. Jos Regnerus had zijn uitstekende spel nog met een tweede ere treffer kunnen afsluiten maar het (kunst-)leer belande op de lat.

Conclusie: een zware en moeilijke wedstrijd voor Broekster Boys en een terechte overwinning voor de thuisploeg. Volgende week speelt Broekster boys weer thuis. Olde Veste dat net als vorig seizoen weer een uitstekende start kent komt dan op bezoek. Twee keer eerder kwam de ploeg uit Steenwijk naar Damwoude. Beide keren namen ze de drie punten mee naar huis. Of dat nu weer zal gebeuren? De wedstrijd in Damwoude begint om 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/FJAGosvzCeHf6RG7A

Vergelijkbare berichten