Broekster Boys laat kans op dubbelslag in Kampen liggen

Invaller Jacob Weidenaar - Op de achtergrond Abe Koopmans en keeper Sander de Boer

Broekster Boys laat kans op dubbelslag in Kampen liggen.

Kampen- Broekster Boys had het afgelopen weekend goede zaken kunnen doen in Kampen. In de wetenschap dat nummer 4 KHC het op moest nemen tegen kampioenskandidaat ONS Sneek en met een directe confrontatie tegen Go Ahead Kampen had het zelf zomaar afstand kunnen nemen van de 6e plek. Het liep evenwel heel anders.

Op het mooie complex van GAK, met een volle tribune, sfeervolle kantine en een prachtige bestuurskamer ging Broekster Boys voortvarend van start. De eerste 20 minuten was het een mooie wedstrijd om te aanschouwen. Broekster Boys speelde goed en was met name gevaarlijk op de vleugel waar Hedgar Hoekstra weer eens ouderwets de ballen voor wist te krijgen. In de 4e minuut ging de bal van Bauke Jan Douma net naast en 6 minuten kreeg Lucas Peterson een uitgelezen kans op de 0-1 maar de bal ging helaas over het doel. Aan de andere kant was de sterk spelende spits Wessels dicht bij een doelpunt. Het leek dan ook een prachtige wedstrijd te worden met kansen over en weer. De 1-0 viel in de 17e minuut. Na een onderschepping van Hedzer Prins liep de bal letterlijk en figuurlijk op de zijlijn waar de assistent scheids de bal uit gaf. Het was daarom zuur dat dit juist de inleiding was voor het doelpunt die vanuit dezelfde aanval viel. De voorzet had de anders zo betrouwbare keeper de Boer niet goed onder controle waardoor Arjen Wiegers de bal simpel binnen kon tikken.  Hedzer Prins kreeg twee minuten later geel toen hij zich breed maakte om de tegenstander van zich af te houden. Niet veel later werd eenzelfde actie door Tanja weggewuifd en werd er doorgespeeld. Een hard schot van Wessels werd uitstekend gered door Sander de Boer maar hij was in de rebound kansloos op het schot van Doumbouye. Broekster Boys moest in de achtervolging en op zoek naar doelpunten. Het spel werd grilleger en het publiek begon zich te roeren. Trainer Edwin van Nijen ging er in mee en had veelvuldig commentaar op Tanja. De scheids ging meerdere malen met hem in discussie wat tot nog meer irritatie leidde. Het hek was van de dam toen Hedzer Prins in de 43e minuut op de middenlijn een overtreding beging. Hij gaf daarmee Tanja de gelegenheid opnieuw een kaart te geven. Tanja deed dat na lang aarzelen en gaf ook Knul een kaart voor het steeds nadrukkelijk vragen om een kaart. Het was maar goed dat het daarna snel rust was…..

Broekster Boys moest dus 45 minuten lang met een man minder en deed dat niet onverdienstelijk. Met de 3-0 van Wessels vlak na rust zat de wedstrijd natuurlijk wel gelijk op slot. Go Ahead hoefde niet meer alles uit de kast te halen maar Broekster Boys bleef strijden. Invaller Jacob Weidenaar speelde net als Niels Westerlaan een zeer verdienstelijke pot voetbal. Broekster Boys kreeg nog wat mogelijkheden om een doelpunt te scoren. Leroy Slettering was daar misschien wel het dichtste bij. Waar andere vaak zelf schieten zag Slettering zijn medespeler Hoekstra er beter voor staan maar in de poging hem te bereiken was de Kamper defensie inmiddels weer in positie.  De 4-0 viel in de slotfase en daarmee kwam er een einde aan een wat vooraf prachtige middag had kunnen worden.

De Broek nam in plaats van de punten nu de teleurstelling mee in de bus naar Damwald. Gezien het spelbeeld van de eerste helft had het er anders uit kunnen zien, maar uiteindelijk viel er niet veel af te dingen en was Go Ahead Kampen de winnaar van de dag. Het nam de 5e plek over van Broekster Boys en staat 3 verliespunten achter op plaatsgenoot KHC. Broekster Boys heeft komende zaterdag een vrij weekend vanwege het oneven aantal ploegen in deze competitie. 28 maart speelt het een oefenwedstrijd in en tegen Stiens. De volgende competitiewedstrijd staat pas weer gepland op 6 april. Dan zal er om 18.00 uur afgetrapt worden in Sneek tegen LSC 1890.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/58ww4zV7q3PPgMUu5

 

Vergelijkbare berichten