Broekster Boys laat Winsum aansluiten in middenmoot

Winsum- Winsum en Broekster Boys stonden afgelopen zaterdag, voor misschien wel hun laatste competitiewedstrijd van het jaar 2021 tegen over elkaar. Broekster Boys was niet geheel ongeschonden uit de midweekse wedstrijd tegen WHC gekomen maar Zwart en Dantuma wisten weer toch een aardig elftal de wei in te sturen. Het werd in Winsum geen hoogstaande wedstrijd waar de thuisploeg een 3-1 overwinning behaalde.

Broekster Boys begon prima aan de wedstrijd. In de eerste minuten waren er al kansen voor Riemer Doornbos, Bauke Jan Douma en een gevaarlijke vrije trap van Piet Wessel Dijkstra maar het leverde geen resultaat op. In de 13e minuut scoorde Winsum dan tegen de verhouding in de 1-0. Een voorzet van links werd door Raul Seano Bello bij de 1e paal simpel binnen gewerkt. Broekster Boys was even van slag maar Winsum kon gelukkig geen gebruik maken van de slordigheden van Broekster Boys. Een goede voorzet van Lucas Peterson werd even later tot corner verwerkt en vanaf dat moment was Broekster Boys weer bij de les. Riemer Doornbos was in de 26e minuut dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot werd knap gered door keeper Wouter Meijer. 10 minuten voor rust dan toch de treffer voor Broekster Boys. De corner, na een prima aanval, werd uiteindelijk door Hedgar Hoekstra tot doelpunt gepromoveerd en zo gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand thee drinken.

In de tweede helft geen wissels en het spelbeeld bleef een beetje hetzelfde. Abe Koopmans kon een slordigheidje zelf herstellen, Lucas Peterson leek een prima kans te krijgen maar verslikte zich in de bal. Wouter Bloem wist wel raad toen hij een aantal speler eenvoudig wist te passeren en scoorde in de 55e minuut de 2-1. Daarmee moest Broekster Boys weer in de achtervolging en als Bauke Jan Douma iets meer geluk had gehad was het weer gelijk geweest, maar zijn kopbal ging rakelings langs de verkeerde kant van de lat. Kansen en mogelijkheden maar geen doelpunten! Met nog een kleine 20 minuten te spelen toonde scheidsrechter Brinkman Sander Jongsma een gele kaart vanwege een overtreding. In de 77e minuut werd er vanuit een corner geappelleerd voor hands maar de gastploeg vond geen gehoor bij Brinkman die gewoon door liet spelen. En daarmee kwam Winsum goed weg! Broekster Boys startte aan een slotoffensief wat de nodige dreiging en corners opleverde maar gescoord werd er nog niet. Met een aantal verse krachten werd getracht de gelijkmaker te forceren. Bauke Jan Douma en Lucas Peterson verlieten het veld voor Ruerd Kloosterman en Hendrik Bouma. Bouma maakte daarmee na lang blessureleed zijn rentree. De wedstrijd werd harder en Winsum speelde veel ballen over de lijn om de voorsprong te kunnen consolideren. Riemer Doornbos moest zich vanwege een blessure laten vervangen, voor hem kwam Roel Broersma in het veld. Ook Winsum speler Nick Lukassen kreeg een gele prent gepresenteerd. De thuisploeg wist de 2-1 met hangen en wurgen over de streep te trekken. Diep in blessuretijd nog een strafschop voor Winsum toen keeper Sander de Boer een speler neer haade. De strafschop werd keurig binnen geschoten en zo kwam de 3-1 eindstand op het bord. Daarmee haakte Winsum aan in de lange middenmoot die nog altijd aangevoerd word door Broekster Boys.

Of er volgende week gevoetbalt wordt is nog maar de vraag. De inhaal beker- wedstrijd op woensdagavond tegen Makkinga mag niet gespeeld worden en zonder trainingen verwacht ik dat er volgende week geen competitie gespeeld gaat worden. Het zal wel uitdraaien op een lange winterstop!

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/ZBq45RJUQ2gYTdJ6A

Vergelijkbare berichten