Broekster Boys maakt geen fout tegen rode lantaarndrager LSC

Abe Koopmans en Jos Regnerus - Broekster Boys - LSC

Damwâld – Wedstrijden tegen de hekkensluiters moeten normaal gesproken 3 punten opleveren maar je weet ook dat de nummer laatst altijd ergens punten gaat pakken. Broekster Boys was goed voorbereid maar liet zich in de eerste minuten toch wat verrassen door het goede spel van de
Snekers. Het leverde de gasten geen kansen op maar ze  hadden wel even een veldoverwicht. De eerste kansen waren toch voor de thuisploeg. Eerst was vanuit een counter de keeper nog de baas op het schot van Bauke Jan Douma maar niet veel later mocht hij toch vissen toen Jos Regnerus het openingsdoelpunt op zijn naam mocht schrijven. Piet Wessel Dijkstra maakte halverwege de 1e helft
de 2-0 na een prima voorzet van Vincent Hoekstra. Broekster Boys verzuimde daarna door te drukken en had het halverwege al beslist moeten zijn. De ruststand stokte op 2-0.

Als Patrick Zijda vlak na rust de aansluittreffer niet had gemist (of was het juist een goede redding
van keeper Sander de Boer), dan het zo nog een spannende middag kunnen worden. Nu bleef de
marge op twee en wist Broekster Boys daarna simpel uit te lopen naar 4-0 door doelpunten van Piet
Wessel Dijkstra (na een uitstekende voorzet van de pas ingevallen Lucas Peterson) en Vincent
Hoekstra. De beide mannen waren het gevaarlijks vandaag en hadden beide een grote rol in de
uiteindelijke overwinning. LSC kwam nog wel op 4-1 door een doelpunt van Zijda maar Piet Wessel
Dijkstra zette snel daarna het verschil weer op vier door zijn derde doelpunt van de dag te maken.
Daarmee nestelde hij zich voorlopig in de top van het topscores klassement met 7 doelpunten in 6
wedstrijden. De vertrekkende trainer Zwart gunde zijn jonge pupillen nog wedstrijdminuten. Jacob
Weidenaar en Leroy Slettering maakten beide weer een goede invalbeurt waarmee duidelijk werd
dat de selectie ook in de breedte weer sterker geworden is. Invaller Tjalsma had de score voor LSC
nog iets mooier kunnen maken maar hij kreeg het leer niet voorbij de doelman. Het werd dus een
verdiende 5-1 overwinning voor Broekster Boys. De ploeg staat daarmee weer keurig in het linker
rijtje. De plek die het ambieert als stabiele 1 e klasser. Broekster Boys staat op de 6 e plaats maar heeft met een wedstrijd minder evenveel “verliespunten” als de nieuwe koploper ONS die Marum met
maar liefst 8-0 naar huis wist te sturen.

Volgende week speelt Broekster Boys de uitwedstrijdstrijd tegen zondagclub Alcides. De wedstrijd
begint daarom op de voor Broekster Boys vreemde aanvangstijd van 18.00 uur. Alcides was 14 dagen geleden nog met 5-0 te sterkt voor LSC. Het kan dus zomaar weer een spannend potje voetbal
worden. U bent van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen op het sportpark Ezinge aan de