Broekster Boys nog mild voor Drachtster Boys (Uitslag: 5-0)

Broekster Boys nog mild voor VV Drachtster Boys (0-5).

Drachten-Broekster Boys blijft na de makkelijke overwinning op Drachtster Boys nog in de race voor de derde periode. En wie had dat gedacht toen Broekster Boys 4 jaar geleden promoveerde naar de eerste klasse. Het eerste jaar (seizoen 18/19) had de ploeg het moeilijk, maar door het spelen van moeilijke wedstrijden worden de spelers beter. In dat jaar werd Broekster Boys uiteindelijk 10e en toen met maar liefst 7-0 naar huis gestuurd door Drachtster Boys. Maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Na de thuisoverwinning (2-0) liet Broekster Boys de Drachtster opnieuw kansloos en werd de thuisploeg met 0-5 afgedroogd. Het verschil tussen de nummer 5 (Broekster Boys, 43 punten) en nummer 6 (Drachtster Boys, 32 punten) liep door deze uitslag op tot maar liefst 11 punten. Wie dat aan het begin van het seizoen had voorspeld zou waarschijnlijk voor gek verklaard worden, maar het dorpsclubbie flikt het toch maar mooi even met bijna allemaal jongens uit de eigen welbekende “wouden”.

Drachtster Boys begon nog redelijk aan de wedstrijd maar de beste mogelijkheden waren toch voor Broekster Boys. Binnen 10 minuten kreeg het maar liefst 4 opgelegde kansen, maar de voorhoede wist het doel nog niet te vinden. Drachtster Boys kon daar maar 1 kans tegenover stellen maar Kasper Dekens kopte de bal naast het doel. Broekster Boys nam daarna het heft in handen en kon de tegenpartij zijn wil opleggen. Dat resulteerde in twee prachtige doelpunten. Lucas Peterson raakte de mooie pass van Bouke Jan Douma geweldig en liet met een streep in de verre hoek de 0-1 aantekenen. Niet veel later werd de pass vanaf de achterlijn van Vincent Hoekstra minsten zo fraai door een harde kopbal van Piet Wessel Dijkstra afgerond. Een comfortabele 0-2 ruststand.

Alle hoop voor Drachtster Boys kon direct na rust in de prullenbak want in de 46e minuut was het opnieuw Piet Wessel Dijkstra die na een prachtige combinatie tussen Bauke Jan Douma en Vincent Hoekstra overtuigend de 0-3 op het score bord wist te zetten. Drachtster Boys was klaar voor de sloop en Broekster Boys drukte door met uitstekend voetbal. Het was een genot om naar te kijken. Vincent Hoekstra was even later na zijn twee assist nu zelf de afmaker. De voorgetrokken bal door Hedgar Hoekstra werd bij de eerste paal van dichtbij binnen getikt. Weer twee minuten later raakte Lucas Peterson de paal maar hij mocht een paar minuten later toch weer juichen toen hij de voorzet van Riemer Doornbos perfect binnen schoot met een hoog geheven been. 0-5 na een uur spelen was de dik verdiende voorsprong. Drachtster Boys mocht daarna blij zijn dat het daar bij bleef. De Broeksters namen wat gas terug en werd mede door de mooie voorsprong wat slordiger in zijn spel. Door de vele wissels aan beide kanten was het weer even zoeken naar het juiste evenwicht. Drachtster Boys kwam daardoor wat meer op de helft van Broekster boys maar gevaarlijk werd het niet want de ballen verdwenen zelfs over de “ballenvanger”.

Met de overwinning in Drachten blijft Broekster Boys de druk er bij Blauw Wit vol ophouden. De Leeuwarders wonnen met 0-3 bij Balk en moeten nu samen met Broekster boys uitvechten wie de winnaar van de derde periode gaat worden. Blauw wit heeft vooralsnog de beste papieren met 21 punten, Broekster Boys volgt op 1 punt. Volgende week de laatste competitie wedstrijden en het publiek kan wel eens een mooie middag meemaken. Broekster Boys zal tegen Winsum vol voor de winst gaan om de druk er bij de Leeuwarders maximaal op te houden. Blauw wit speelt dan tegen het nog altijd niet veilige Zeerobben. Alleen puntverlies van Blauw Wit geeft Broekster Boys een kans op de derde periode maar het zal dan zelf niet moeten verliezen. Word het misschien eenzelfde scenario als 5 jaar geleden toen Broekster Boys doelpunten nodig had tegen VVI om op doelsaldo kampioen te worden en op de laatste speeldag de titel pakte ten koste van Leeuwarder Zwaluwen. Het lijkt daarom een wedstrijd te worden die je niet moet missen. De wedstrijd tegen Winsum heeft net als alle andere wedstrijden in de eerste klasse een aanvangstijd van 15.00 uur. Na afloop in ieder geval een gezellige BBQ en een DJ die misschien nog een mooi toetje in mag luiden.

Het feest kan helemaal compleet worden als ook Broekster Boys 2 weet te winnen. Want ook het reserve team is nog in de race voor promotie. Ook zij zullen zelf moeten winnen en hopen op een misstap van Buitenpost 2 , die zaterdag in een onderling duel met 2-0 door Broekster boys 2 gewonnen werd. Het kan voor beide teams volgende week dus de laatste wedstrijd zijn , het kan voor beide teams ook nog nacompetitie worden om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse/ cq reserve hoofdklasse. Alle reden om volgende week zaterdag van de partij te zijn! U bent in van harte uitgenodigd op de gezellige thuishaven van Broekster Boys.

Klik hier voor het foto verslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/BR1xDHZJit85NJcq6

Vergelijkbare berichten