Broekster Boys pakt weer eens drie punten bij Leeuwarder Zwaluwen.

Leeuwarden- Twee weken geleden verloor Broekster Boys voor het eerst sinds medio november 2021. Maar na  twee nederlagen en 4 gelijke spelen, betekende de overwinning tegen Leeuwarder Zwaluwen ook pas weer de eerste overwinning in 7 wedstrijden. Die punten waren ook hard nodig want het spel van Broekster Boys was de laatste weken niet meer zo sprankelend als voor de winterstop. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was dan ook cruciaal want bij opnieuw een zeperd gaat dat natuurlijk ook nog ik de koppies zitten.

Leeuwarden Zwaluwen had van meet af aan door waar het om zou draaien, aanhaken of afhaken en het degradatie spook de kleedkamer in te laten komen. Het belang was dus groot en dat toonde de thuisploeg direct vanaf het beginsignaal. Broekster Boys had in het begin moeite om zich aan te passen aan de 4-4-2 opstelling van Leeuwarden Zwaluwen. Dat zoeken werd in de 3e minuut pijnlijk zichtbaar toen de defensie volledig verkeerd gepositioneerd stond en Mick Reitsma totaal vrijstaand de bal in het zijnetje kon plaatsen. De tik kwam hard aan en omdat de anders zo trefzeker voorhoede van Broekster Boys weinig in de melk had te brokkelen werd het lastig voetballen. Veel jongens speelden trouwens onder hun niveau deze wedstrijd . Uitzondering daarop waren Niels Westerlaan die weer als vanouds overal tussen zat en keeper Sander de Boer de met enkele goede reddingen een grotere achterstand voorkwam. De reddingen vlak voor rust waren misschien wel cruciaal. Zwart was duidelijk ontevreden over het spel en gaf in de rust de spelers een donderpreek in de hoop het tij te keren.

De tweede helft kwam Broekster Boys wel wat meer in zijn spel maar het leverde weinig echte kansen op. Het spel was van beide kanten 1e klas onwaardig. Er werd af en toe slordig gespeeld, onnodige overtredingen gemaakt en de wedstrijd leek langzaam maar zeker naar een 1-0 nederlaag te gaan. Met nog een klein kwartiertje spelen bracht Zwart de (gouden) wissel die achteraf goed bleek te zijn voor drie punten. Invaller Ruerd Kloosterman pakte BB bij de hand want hij stond koud in het veld toen hij met een fantastische steekbal Hedgar Hoekstra de ruimte in kon sturen. De gelijkmaker werkte als doping want drie minuten later was er zelfs de voorsprong voor Broekster Boys. Nu was het Kloosterman zelf die de beslissende tik gaf en Broekster Boys binnen een paar minuten op voorsprong bracht. Het werd daarna nog wel even billen knijpen want Broekster Boys had al meerdere keren  in de eindfase van de wedstrijd de deksel op de neus gekregen met een late tegentreffer. Scheidsrechter Smit had alle reden om flink wat tijd bij te trekken na de blessure behandelingen  van Jorian Peteron en Ilias Bourakba. Beide spelers liepen hoofdblessures op na een kopduel, maar de vreugde was groot toen 8 minuten later het eindsignaal klonk. Dol blijde gezichten bij Broekster Boys die zich met de overwinning weer stevig in de middenmoot positioneerde, zorgen voor Leeuwarder Zwaluwen die het eerder genoemde degradatiespook op de kleedkamerdeur horen kloppen. Man of de match was natuurlijk Ruerd Kloosterman die na afloop hartstochtelijk toegejuicht werd door zijn teamgenoten. Het bier op het prachtige zonneterras van Leeuwarden Zwaluwen smaakte dan ook prima.

Volgende week speelt Broekster Boys de uitwedstrijd tegen koploper Olde Veste. De Steenwijkers moeten maandag eerst nog op bezoek bij runner up WHC. Een overwinning brengt hun dicht bij het kampioenschap maar wie weet of Broekster Boys volgende week nog voor een stunt kan zorgen.