Broekster Boys verliest  “kansloze” wedstrijd tegen Blauw Wit ’34.

Damwald- Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag verzuimt om zich stevig in de middenmoot te spelen. In de directe confrontatie met Blauw wit waren de Leeuwarders gelukkiger in de wedstrijd en namen de drie punten mee naar huis. Dat er een ploeg met drie punten naar huis zou gaan was min of meer een verrassing want het was een typische 0-0 wedstrijd. Broekster Boys was in de eerste helft sterker dan Blauw wit maar kon slecht een keer een 100% kans afdwingen. Vincent Hoekstra werd vrijgespeeld voor de keeper maar of het vizier te hoog afgesteld stond of een polletje de bal opwipte, het resultaat was in ieder geval dat de bal over het doel verdween. Blauw wit kwam eigenlijk geen enkele keer gevaarlijk door en de brilstand was dan ook de terechte tussenstand.

 Broekster Boys had in deze competitie maar een wedstrijd niet gescoord ( WHC uit) maar zelfs toen kreeg de ploeg meer kansen dan zaterdag. Ook in  de tweede helft waren er geen kansen voor beide ploegen. Dat Blauw Wit toch op voorsprong kwam was opmerkelijk. Een afgeslagen voorzet van Hedgar Hoekstra werd in de counter tot 0-1 gepromoveerd. Rens Merkus was de gelukkige.  En als iedereen dan naar een 0-0 wedstrijd kijkt weet je ook dat de ploeg die het eerste scoort de punten mee gaat nemen. De irritaties namen zowel binnen als buiten het veld toe. Dat leverde voor een aantal spelers een gele prent op. Opmerkelijk waren wel de verbale woorden die trainer Bert Hollander (blauw wit) spuwde naar de beide club grensrechters. Daarmee deed hij de vrijwillige assistenten van scheidsrechter Blom maar ook zichzelf tekort.  Klaas vd Meulen liep in deze wedstrijd tegen een dubbele straf op want naast zijn 5e gele kaart ( 1 wedstrijd schorsing) kreeg hij ook in de slotseconde een directe rode kaart toen hij zijn tegenstander van achteren neer haalde. De kilometervreter zal daarom een aantal wedstrijden vanaf de lijn moeten toezien. Zwart zal weer moeten puzzelen maar belangrijker is dat de ploeg de komende week de zo bekende passionele strijdwijze weer kan vinden.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys de uitwedstrijd tegen Leeuwarden Zwaluwen. De zwaluwen staan met 16 punten slecht 2 puntjes boven de “degradatielijn” en hebben de punten hard nodig. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus voor Broekster Boys. Nemen ze met een winstpartij afstand of laten ze “de Swealtjes” proeven dat er nog aansluiting naar de middenmoot plaats kan vinden.

De wedstrijd in Leeuwarden begint om 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/NPhqZE9cv3xWDZPU9

Vergelijkbare berichten