Broekster Boys wint Dantumadeel cup

Broekster Boys winnaar Dantumadeel cup 2024

Broekster Boys wint(ongeslagen) voor 10e keer de Dantumadeel cup.

Op vrijdag 29 december werd weer het jaarlijkse en traditionele zaaltoernooi van Dantumadeel gespeeld. In poule A speelden VCR, vv de Walden en de beide gastploegen VV Ropta Boys en Old Stars voor de twee halvefinaleplaatsen. VCR won al zijn wedstrijden, de Old stars gingen op doelsaldo door naar de halve finale ten koste van de finalist van vorig jaar Ropta Boys. In Poule B, ook wel de poule des doods genaamd speelde de winnaar van de vorige editie, SC Veenwouden, tegen het altijd sterk voor de dag komende VIOD, het altijd favoriete Broekster Boys en VV Zwaagwesteinde.

Titelverdediger SC Veenwouden liep in deze poule zowaar 3 nederlagen op. Broekster Boys wist daarentegen alle poulewedstrijden te winnen en dus ging het in de laatste wedstrijd van deze poule tussen VIOD en Zwaagwesteinde. De Driesumers trokken uiteindelijk aan het langste eind en werden naast Broekster Boys de 2e halvefinalist.

Tijdens de rust werd er weer fantastisch gevoetbald in een onderlinge wedstrijd van het G-team van Broekster-Wâlden. Het was weer een lust voor het oog om te zien hoeveel plezier het voetbal kan brengen.

Na dit inspirerende intermezzo was het tijd voor de twee halve finales. In de 1e kruisfinale werd VIOD de winnaar tegen het goed voetballende team van VCR. De Geastmers konden niet voorkomen dat ze een 3-1 nederlaag opliepen en daarmee hun gedroomde finaleplek net niet konden bereiken. In de andere kruisfinale nam Old Stars na een prima goal van Tjalling van der Meulen brutaal de leiding in de wedstrijd tegen het favoriete Broekster Boys. Het was zelfs nog dicht bij de 0-2 maar de gemiste kans werd daarna keihard afgestraft. Broekster Boys walste over de “oudjes” heen en ging na een 10-1 overwinning vol zelfvertrouwen de finale in.

De troostfinale tussen VRC en Old Stars werd door shoot-outs beslist waarbij de Old Stars zich knap herstelden van de pas daarvoor opgelopen nederlaag. Daarmee eindigde Old Stars knap op de 3e plaats.

De finalewedstrijd (2x 15 minuten) werd door VIOD gezien als een wedstrijd tussen David en Goliath. Daarmee manoeuvreerde de ploeg zich in de gewenste underdogpositie. Broekster Boys moest het spel maken en VIOD probeerde met een sterk verdedigend blok vanuit de counter toe te slaan. Vanuit die positie kwam het na een razendsnelle counter op 0-1. Broekster Boys maakte nog voor de rust de gelijkmaker en dus moest de beslissing in de 2e helft vallen. VIOD kwam opnieuw op voorsprong maar uiteindelijk wist Broekster Boys de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen maar Piet Wessel Dijkstra wist in de dying seconds met een snoeihard schot de titel naar Broekster Boys te brengen. Het team werd met 5 overwinningen, 22 doelpunten voor en slechts 4 tegen de terechte winnaar van deze editie. Daarmee haalde Broekster Boys onder toeziend oog van een overvolle tribune, voor de 10e keer de beker naar Het Halehonk en was het een prachtige afsluiting van weer een succesvolle Dantumadeel cup.

Vergelijkbare berichten