Broekster Boys wint matige derby van FC Burgum

Broekster Boys wint matige derby tegen FC Burgum.

Burgum- Derby’s zijn vaak wedstrijden om je vingers bij af te likken of niet om aan te kijken. Door de welbekende Broekster Boys bril werd helaas de laatste verwachting werkelijkheid. Maar ook een andere bekende voetbalwet ging hier op : als je slechte wedstrijden ook weet te winnen behoor je ook weer bij de top. Laten we ons daar de komende weken dan maar aan vast klampen want Broekster Boys won de matige pot met 0-1.

Ook de reserve elftallen van beide ploegen kwamen elkaar afgelopen zaterdag in een onderling duel tegen. In Damwoude wist Broekster Boys 2 Fc Burgum 2 met 3-1 te verslaan. Daarmee hield Broekster Boys op deze derby- Day alle punten in huis. Een keurig resultaat waarbij BB2 zich zo goed als zeker weet te handhaven in de reserve 1e klasse. En dat is voor de club en de ontwikkeling van de aanstormende talenten alleen maar goed dat er op dit niveau gevoetbald blijft worden.

Het (degradatie) water stond FC Burgum 1 tot aan de lippen, maar Thomas Pruis dacht binnen een aantal seconden zijn ploeg weer wat lucht te kunnen geven. Zijn vlammende schot na een kleine 10 seconden spelen dwong keeper Sander de Boer tot het uiterste en wist de bal nog net uit zijn doel te stompen. Een handblessure leek daarmee gelijk een einde te maken aan zijn wedstrijd maar verzorgen Norbert Beerstra wist hem weer op lappen. Het spel golfde heen en weer zonder dat het kansen opleverde. Na ruim een kwartier kwam Broekster Boys op voorsprong. Na een prima actie wist Lucas Peterson de bal op de rand van de 16 bij Bouke Jan Douma te krijgen die met een bekeken schot keeper Arjen Tolman wist te verrassen. Stephan Kempe kopte een paar minuten later net naast, maar meer hoogtepunten waren er ook niet om in dit verslag te vermelden. Ruststand 0-1.

De tweede helft was om eerlijk te zijn niet veel beter. Er werden slechts enkele kansjes of mogelijkheden gecreëerd maar beide keepers kwamen niet meer in de problemen. Dat was eigenlijk wel jammer voor het publiek die met hoge verwachtingen naar de wedstrijd waren komen kijken. FC Burgum kreeg in het laatste kwartier wat meer veldoverwicht en probeerde, bij slechts 0-1 achter, er alsnog een punt uit te slepen. De verdediging van Broekster Boys stond echter, net als afgelopen week tegen Balk, als een huis en gaf niets weg. Dat is misschien ook wel weer een nieuwe kwaliteit van deze ploeg want in het verleden kreeg de ploeg regelmatig doelpunten tegen in de slotminuten.

Door het alles of niet offensief ging keeper Tolman zelfs mee naar voren. Broekster Boys had daar meer uit moeten halen toen de ploeg in de counter “drie tegen een” kwamen te staan, maar de voorhoede was te gretig en liet zich in simpel buitenspelpositie aanspelen. De beste man op het veld was misschien wel scheidsrechter Steve Oosterkamp. De man in het zwart voelde de derby perfect aan, had aan beide ploegen een kaart kunnen geven maar was consequent in zijn beslissingen en besluiten en hield deze wedstrijd zijn kaarten daarom op zak.

Zaterdag speelt Broekster Boys weer tegen een degradatie kandidaat. Zeerobben staat inmiddels op de laatste positie en zal alles uit de kast gaan halen om de nacompetitie plaatsen nog te halen. Daarvoor heeft het wel drie punten nodig. Aan Broekster Boys de taak het achterin weer dicht te timmeren en vanuit een verzorgde opbouw toe te slaan. De wedstrijd op het Halehonk begint om 14.30 uur.

Klik hier voor de fotoverslagen van Jacqueline Jongsma:
FC Burgum 1 –Broekster Boys 1: https://photos.app.goo.gl/okoogKpxugF3tHiUA
Broekster Boys 2 –FC Burgum 2: https://photos.app.goo.gl/bbKfJGuu3GbFjrxz9

Vergelijkbare berichten