Broekster Boys wint met Houdini act van ONS Sneek

Broekster Boys wint met Houdini act van ONS Sneek!
 
Sneek – Broekster Boys mocht zaterdag aantreden tegen het sterke ONS Sneek. De Snekers degradeerden uit de 4e divisie (voorheen hoofdklasse) naar de eerste klasse en willen zo snel mogelijk weer omhoog. Broekster Boys had vorig jaar een prima seizoen (vijfde), maar had tot aan zaterdag nog geen punten vergaard. Dat het lastig zou worden tegen ONS was duidelijk, een sterkte tegenstander en Broekster Boys miste door verschillende redenen een handvol spelers.

Ik voorspelde vorige week dat een Houdini act nodig zou zijn om punten mee te kunnen nemen, maar de staf wist hoe het gespeeld moest worden! Daniel Reitsema werd deze dag overgehaald uit de JO19. De 18 jarige had vorig seizoen in de onder 21 competitie al laten zien dat een toekomst in het eerste elftal tot de mogelijkheden zou behoren maar dat hij in zijn debuut wedstrijd bijna foutloos zou acteren had hij misschien zelf ook niet verwacht. Samen met Abe Koopmans wist hij het gevaar van de tot nu scorende spits Ottema te elimineren. En daar mag het centrale duo trots op zijn.

ONS kwam sterk uit de startblokken. Domineerde het spel en kon maar niet door de hard werkende defensie breken. Ook de middenvelders stonden deze week meer in hun positie dan vorige week en toonden strijdlust. De beste kans was er voor Ottema die na een kwartier spelen een schot op doel loste. Hij had de pech dan keeper Sander de Boer juist deze wedstrijd uitgekozen had om te laten zien waarom uit hij vorig jaar tot speler van het jaar was gekozen. De doelman wist gedurende de gehele wedstrijd fantastisch te keepen en mocht na de wedstrijd de titel “man of the match” opspelden al was het resultaat uiteindelijk een collectief verdienste van het team. Broekster Boys kwam in de eerste helft niet verder dan een paar speldenprikjes maar zolang er geen doelpunten tegen werden geïncasseerd was een resultaat binnen handbereik.

ONS speelde op het middenveld met Dela Sabuni. Twee jaar geleden was hij nog de parel van Broekster Boys en koos na een kort avontuur bij jong Cambuur voor ONS. De nog in Damwoude wonende speler had zich graag willen laten zien maar kon niet de stempel op de wedstrijd drukken waarop hij gehoopt had. De eerste helft eindigde in de brilstand waar ONS de betere ploeg was.
In de tweede helft werd het een boeiende strijd. Broekster Boys speelde toen met meer lef en gaf prima tegenspel. De gasten kwamen vroeg na de thee op voorsprong toen Bauke Jan Douma in het strafschopgebied dusdanig gehinderd werd dat scheidsrechter Volders naar de stip wees. De protesten werden na overleg met de assistent scheidsrechter afgewezen en Vincent Hoekstra voltrok het vonnis: 0-1 na 50 minuten spelen. ONS voerde de druk op, speelde snel en creatief en Broekster Boys moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Een kwartier later kwam ONS toch verdiend langszij. De voorzet, na goed doorspelen op de achterlijn, werd door de veelvuldig opkomen vleugelverdediger Nick Kleen binnen gewerkt. 1-1.

Rick Koelewijn probeerde later de ver voor zijn doel staande de Boer te verrassen met een lob vanaf eigen helft, maar de doelman wist de bal nog net voor de doelmond te keren. Niet veel later sloeg Broekster Boys genadeloos toe. Vanuit een omschakel moment was het een fantastische pass van Bauke Jan Douma die spits Vincent Hoekstra zomaar voor keeper Ruben Stuiver zette. De spits omspeelde de doelwachter netjes en de toegesnelde defensie kon een doelpunt niet meer voorkomen. Daarmee zette Hoekstra Broekster Boys met nog een kleine 10 minuten te spelen opnieuw op voorsprong. Klaas van Meekeren (JO19) mocht net als zijn teamgenoot Daniel zijn debuut maken in Sneek. Broekster Boys hield stand want ook de invallers Thomas Bosgra en Sebastiaan Plooy stonden hun mannetje. In de slotfase werd het nog even spannend want ONS ging nog voor het punt. Keeper Stuiver kwam zelfs mee bij de corner maar zijn tegenspeler de Boer was vandaag (op een keer na dan) niet te passeren. In de slotseconden leek dan toch de gelijkmaker te komen maar met gevaar voor lijf en ledematen wisten de spelers van Broekster Boys deze te voorkomen. De corner werd niet meer gegeven en Broekster Boys vierde de eerste overwinning alsof het de periode titel gewonnen had.

De overwinning was gezien de verhoudingen misschien niet helemaal terecht, maar dat was de nederlaag vorige week ook niet. Zo zijn de Damwâldsters van de hatelijk nul af en kwam trainer Zwart nog even bij de verslaggever: “ Je wilde een Houdini act toch? ” en liep vervolgens met een brede grijns van het veld.

Volgende week weer een tegenstander van formaat. Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden komt dan op bezoek en speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Oranje Nassau. Na afloop van de wedstrijd komende zaterdag word het oktober feest gevierd in de kantine van Broekster Boys. Een goed resultaat kan de feestvreugde alleen maar ten goede komen. De wedstrijd begint op 14.30 uur. U bent van harte welkom bij de wedstrijd en het feest daarna!!

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/Da6a2BtKmxnUCCnZ9

Vergelijkbare berichten