Broekster Boys wint van Be Quick Dokkum

Broekster Boys bovenliggende partij in derby tegen Be Quick Dokkum.

Dokkum- Derby’s blijven altijd mooie wedstrijden, vuurwerk, rookbommen en spelen op het scherps van de snede. Toch zijn de wedstrijden tussen Broekster Boys en Be Quick Dokkum niet meer de strijd tussen “klei en wâlden” zoals die jaren geleden gespeeld werden. Beide ploegen willen natuurlijk niet van elkaar verliezen, maar strijd met het mes tussen de tanden ligt al weer een tijdje achter ons. Uitgangspositie vooraf aan de wedstrijd was voor beide ploegen hetzelfde, een goed resultaat neer zetten, zodat voor het bereiken van de volgende ronde men niet afhankelijk zou zijn van de uitslag tussen Stiens en Sint Annaparochie.

De wedstrijd in Dokkum was het eerste half uurtje redelijk tam. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar van echte kansen was in het begin van de wedstrijd geen sprake. Bauke Jan Douma opende na 36 minuten de score voor Broekster Boys en dat betekende code geel bij Be Quick. Een nederlaag voor de thuisploeg zou zomaar uitschakeling kunnen betekenen, maar Broekster Boys was niet van plan cadeautjes uit te delen.

Vlak na rust bracht Jan Tijtsma Broekster Boys namelijk in veilige haven door de 0-2 binnen te schieten. Gezien het spelverloop in deze wedstrijd was er ook geen enkele reden om te denken dat Be Quick de wedstrijd op zijn kop zou zetten. Jos Regnerus scoorde halverwege de tweede helft binnen 10 minuten twee maal en drukte daarmee Be Quick in de positie die ze liever hadden voorkomen.

De wedstrijd verliep verder in stortregen en harde wind en dat maakte het er voor de kijkers niet beter op. De einduitslag was voor Broekster Boys uitstekend, want het won afgetekend met 0-4.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van + 11 mag Broekster Boys terug zien op een goede bekerouverture. Op eigen kracht werd de volgende ronde bereikt. Be Quick daarentegen dronk de nederlaag en uitschakeling weg, maar later op de avond kwam er goed nieuws uit St Anne waar de plaatselijk zondag 2e klasser (eveneens in een derby) tegen Stiens verrassend uithaalde en de buren met 5-1 naar huis stuurde. Stiens, St Anna en Be Quick haalden daarmee allen 3 punten en daarmee gaan de Dokkumers verrassend (op doelsaldo) toch door naar de volgende ronde. Eind goed, al goed en wie weet spelen beide ploegen later opnieuw tegen elkaar in een van de volgende knock-out rondes.

Zaterdag a.s. is de start van de competitie. Broekster Boys zal dan zeker meer tegenstand mogen verwachten als het de competitie opent in de uitwedstrijd tegen Pelikaan-S uit Oostwold. De onderlinge wedstrijden zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot krakers. Alle wedstrijden eindigden namelijk in een gelijk spel. Of dat zaterdag weer het geval zal zijn? De wedstijd in Oostwold heeft een aanvangstijd van 15.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: Be Quick Dokkum – Broekster Boys

Vergelijkbare berichten