Broekster Boys wipt Heerenveense Boys uit de beker

Hedgar Hoekstra scoort namens Broekster Boys

Damwâld – Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag revanche genomen op de 4-2 nederlaag tijdens de oefencampagne. In de wedstrijd waar het om de “knikkers” ging was Broekster Boys uiteindelijk de bovenliggende partij en ging het na de 4-1 winst in de koker voor de volgende ronde.

Heerenveense Boys begon wel  goed aan de wedstrijd want na 5 minuten hadden de gasten al op voorsprong kunnen staan Keeper Sander de Boer behield het overzicht en was een sta in de weg voor een vroege voorsprong van de gasten.  Het was van korte duur want binnen 10 minuten stond BB toch naar een achterstand te kijken. Jesse Braaksma wist zowel de keeper als de verdediger te verassen met zijn doelpoging in de vrije rechterhoek. 0-1. De gelijkmaker viel een kleine 10 minuten later. Een prachtige combinatie door het centrum werd uiteindelijk door Hedgar Hoekstra met een droge knal van een meter of 16 afgerond en liet de verder prima keepende Doosje kansloos. Goed doorgaan van vleugelverdediger Prins leidde het 2e doelpunt in. De bal leek over de achterlijn te gaan maar Hedzer Prins kon in een uiterste poging de bal toch binnenhouden en op maat afgeven aan Piet Wessel Dijkstra. De spits, afgelopen week opnieuw vader geworden van een prachtige zoon, zette de thuisclub daarmee op voorsprong. Broekster Boys drukte door en kwam eigenlijk niet meer in de problemen. De 3-1 op slag van rust was de genadeklap. Vincent Hoekstra scoorde vanuit de rebound toen Bas Doosje het schot van Dijkstra niet onder controle kon krijgen.

In de tweede helft werden er nog wat kansen om zeep geholpen maar was de strijd al gestreden. Broekster Boys kwam geen moment meer in gevaar en verzuimde ook om verder afstand te nemen. De trainers Zwart/Dantuma gunde in deze tweede helft ook weer de aanstormende jeugd speelminuten en zo stonden er zomaar maar 4 spelers van de JO-19 van het vorig seizoen in het veld. De 4-1 van Bauke Jan Douma viel pas in de 84e minuut maar de score had veel hoger uit kunnen vallen. Hoe dan ook, Broekster Boys was de terechte winnaar en hoopt voor de volgende ronde weer op een thuiswedstrijd.

Volgende week staat er weer een competitie wedstrijd op het programma het ongeslagen Go Ahead Kampen komt dan naar Damwoude. De wedstijd begint om 14.30 uur.

Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Jacqueline Jongsma vind je hier: Broekster Boys –  Heerenveense Boys (beker)

Vergelijkbare berichten