De Griffioen1 – Broekster Boys 1 ( 1- 3 )

Kansen voor SC de Griffioen, punten voor Broekster Boys.

Easterwalde. ( 28 april 2018 )

In de thuiswedstrijd tegen Griffioen was het een zevenklapper voor Broekster Boys , maar de ploeg uit Oosterwolde is de laatste tijd in goeden doen. Het heeft een gaatje geslagen boven de hatelijke rode streep en staat er in de derde periode goed voor. De Griffioen kwam zaterdag goed voor de dag en maakte het de runner up erg lastig. Met name in de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisclub maar uiteindelijk ging Broekster boys met de drie punten naar huis. Niemand uit Damwald had daar moeite mee, maar de druiven in Oosterwolde waren voor de thuisclub wel wat zuur. Uitslag 1-3.

Kansen regen yn Easterwalde.

Als de kansen door beide ploegen beter benut waren geweest hadden beide ploegen geschiedenis kunnen schrijven want er had wel een 6-3 ruststand op het scorebord kunnen staat. Met name de Griffioen kreeg of creëerde de ene na de andere kans. Toch was het Broekster Boys die op voorsprong kwam. Een overtreding in de 15e minuut van Silvan ten Cate werd met geel en een vrije trap bestraft. De vrije trap van Rienk de Haas werd van dichtbij door Piet Wessel Dijkstra prima verzilverd. Griffioen knokte voor wat het waard was en de achterhoede van Broekster Boys had de handen vol aan het aanvallende concept van de tegenstander. Robbin Wagenaar, Mark Stapelhouman en Daniel Kooistra hadden uitstekende mogelijkheden maar wisten het net niet te vinden. Toen Robbin Wagenaar even later in de diepte weggestuurd werd dacht iedereen al aan de 1-1 maar keeper Johan Vonk werd winnaar in het duel met Wagenaar en hield zijn doel schoon. Even later kreeg Hendrik Bouma een prima kans. De bal raakte de paal en Jos Regnerus kond BB op rozen schieten maar wist de bal niet binnen te krijgen. Vonk tikte even later een prima bal van aanvoerder Stephan Wagenaar over de lat, zijn broer Bjorn plaatste in een volgende aanval de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de 44e minuut kreeg Broekster Boys opnieuw een vrije trap na een overtreding. De bal lag bijna op de zelfde plek als eerder in de wedstrijd en opnieuw werd er uit de vrije trap van Rienk de Haas gescoord. Ditmaal was het de uitstekende spelende Juryan Dantuma die alweer zijn 7e doelpunt van dit seizoen maakte. Broekster Boys kwam daarmee op een geflatteerde 0-2 voorsprong, maar de thee smaakte er niet minder om.

In de tweede helft had Broekster Boys meer grip op de thuisploeg. Maar toen Oane Kooistra de bal op wilde ruimen maar deze totaal verkeerd raakte gaf hij onbedoeld een prima voorzet op Mark Stapelhouman die met een mooie kopbal Vonk kansloos liet. Daarmee leek het weer een wedstrijd te worden want Griffioen had in die eerste helft nl een prima indruk achtergelaten. Trainer Timmer stuurde verse krachten naar het front maar Kas Huizenga en Andries Dijkstra hadden de zaken nu wel prima op orde en lieten niets meer toe. Halverwege de tweede helft opnieuw een vrije trap van Rienk de Haas. Iedereen ging er voor zitten en opnieuw werd er gescoord. Riemer Doornbos kopte de teruggelegde bal van Kas Huizenga prima in maar de bal bleek net over de achterlijn te zijn geweest en werd afgekeurd. Vele dachten dat dit ook zou gebeuren toen Rienk de Haas samen met twee medespelers plots achter de verdediging van de thuisclub opdoken. De assistent scheidsrechter deed zijn vlag omhoog maar scheidsrechter Meints keurde de goal toe. Aan de andere kant kwam Broekster Boys goed weg toen er een appel op de strafschop werd gedaan vanwege een handsbal, maar Meints beoordeelde het als “aangeschoten hands” en liet doorspelen.

Broekster boys ging er met een 1-3 overwinning vandoor en kwam op gelijke hoogte met Leeuwarder Zwaluwen. “de Sweltsjes” gaan zaterdag bij BCV op bezoek en dat is voor BB een aardige wedstrijd om te gaan bekijken want zelf is men zaterdag vrij. De Griffioen bleef met lege handen achter maar is met het spel van afgelopen zaterdag een aanwinst voor de 2e klasse. Het compliment voor het spel ging naar de thuisclub maar zoals eerder gezegd, de punten gingen mee naar Damwald.

Vergelijkbare berichten