Deelnemersveld Halecup 2023 bekend

Halecup 2023

Deelnemersveld Halecup – Broekster Boys bekend.

Broekster Boys organiseerde op 19 augustus voor de 6e keer het Halecup Toernooi. Het inmiddels traditionelere “seizoen-opening toernooi” van Broekster Boys  is een prachtige kans voor de trainers om in verschillende samenstellingen hun teams te zien opereren. De trainers mogen onbeperkt wisselen en dus een mooie kans om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren of in te passen tegen goede tegenstanders. Het toernooi bestaat ook deze keer weer uit een interessant deelnemersveld.

Naast het thuisspelende Broekster Boys, spelend in de eerste klasse noord, zijn we er in geslaagd om teams van gelijkwaardig niveau te strikken. Broekster Boys onder leiding van Patrick Zwart doet het wederom erg goed en staat op moment van schrijven op een keurige 5e stek in de ranglijst. VV Heerenveen speelt  ook in de eerste klasse, maar dan in  regio Oost en beschikt over een jeugdig team onder leiding van oud Heerenveen speler Niklas Tarvajarvi. Het verloor de 4e ronde beker nipt van Pelikaan S die weer de koploper in de eerste klasse noord is.

F.C. Burgum is hard op weg om opnieuw in de eerste klasse te kunnen spelen. Na de verrassende degradatie via de nacompetitie staat de Burgumers onder leiding van Jasper Bouma er weer goed voor als koploper in de 2e klasse en willen niets liever dan via het kampioenschap weer promoveren naar de eerste klasse. De 4e deelnemer is het Leeuwarder SC Leovardia. Een ploeg ,onder leiding van Sander Hart, die de ambitie heeft om naar de 1e klasse te willen en ze zijn na hun promotie uit de 3e klasse al goed op weg. Op moment van schrijven inmiddels om een keurige 4e plek en op “pole position” in de 2e periode.

Hoe de zaken er in augustus voorstaan weten we natuurlijk nog  niet (want er zijn nog heel wat wedstrijden te spelen) maar het zou zo maar kunnen dat voor het eerst in de geschiedenis er 4 eerste klassers hun opwachting gaan maken op het Halecup toernooi van Broekster Boys. De wedstrijden staan onder leiding van Sjoerd Westra en  Marouan Achammachi.

Voorlopig wensen we de teams in de huidige competities veel succes om hun ambities voor dit jaar  waar te maken. Maar noteer alvast in uw agenda: 19 augustus 2023: Halecup- Broekster Boys!

Vergelijkbare berichten