Drachtster Boys 1 – Broekster Boys 1 ( 4 – 1 )

Broekster Boys verliest aansluiting na nederlaag tegen Drachtster Boys.

Drachten. ( 07 dec 2019 )

Voor aanvang van deze wedstrijd hadden beide ploegen negen punten. Broekster Boys had met zijn smalle selectie weer een goed plan bedacht.
Eerste helft overleven, in de tweede helft toeslaan! Na 51 minuten leek het scenario waarheid te worden maar een paar minuten later viel het als een kaartenhuis ineen.
Resultaat: 4-1 nederlaag.

Zoals verwacht begon Drachtster Boys fel aan de wedstrijd.
Het speelde met veel druk naar voren en Broekster Boys had het zwaar.
Hassan Said kreeg naar 6 minuten de eerste kans maar Sybren Terlouw voorkwam een achterstand.
Een paar minuten later werd net al vorige week vriend en vijand verrast door de snelheid van Hedgar Hoekstra.
In een van de spaarzame uitvallen werd de vleugelspeler uitstekend bediend door Delachance Sabuni maar net als vorige week ging ook weer de vlag omhoog.
Het was in de eerste helft eigenlijk het enigste wapenfeit want het was Drachtster Boys die het spel domineerde.
Rob Schokker kreeg een aantal prima (kop)kansen maar Broekster Boys overleefde de storm.
Het bleef tot de rust 0-0.

Ook in de tweede helft gaf Drachtster Boys vol gas maar Broekster Boys capituleerde niet. In de 51e minuut werd een counter van Broekster Boys doeltreffend afgerond.
Vincent Hoekstra werd aan de linkerkant weggestuurd en hij gaf een perfecte voorzet op Hedgar Hoekstra die met een simpele kopbal de uiteengereten defensie van Drachtster Boys het nakijken gaf.
Tot dusver het droomscenario voor Broekster Boys. De vreugde was echter van korte duur want toen een minuut later een duel gewonnen werd door Jos Regnerus, hij de bal weg probeerde te werken raakte hij de scheidsrechter die verrassend een vrije trap aan de thuisclub gaf.
De vrije trap van Zuidema werd door Schokker in de bovenhoek binnengekopt. In plaats van een tik voor Drachtster Boys was dit tot wel een tikkie voor de gastploeg.
Hedzer Prins maakte vlak daarna een overtreding op zijn directe tegenstander wat hem geel opleverde maar vervelender was enkele minuten later zijn identieke overtreding op Robin Zuidema.
Zijn tweede gele kaart was het breekpunt in de wedstrijd want met een man minder werd de toegekende vrije trap direct benut 2-1.
Toen Robin Zuidema even later zijn duel op de achterlijn gewonnen had schoot hij hard in de korte hoek langs Terlouw. Schokker strooide nog even zout in de wonden door zijn derde en de 4-1 aan te tekenen. In tien minuten tijd werd een goed resultaat weg geven.
De overwinning voor Drachtster Boys mag overigens wel verdiend genoemd worden, want een gestolen punt zat er na de rode kaart niet meer in.

Drachtster Boys mag door de overwinning weer naar boven kijken, Broekster Boys blijft in de gevarenzone bivakkeren.
Volgende week alweer de laatste speelronde voor de winterstop.
Vanwege de vroeg invallende duisternis word er voor de wedstrijd in Damwoude tegen kampioenskandidaat Oranje Nassau om 14.00 uur afgetrapt.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten