Fris Broekster Boys verrast Blauw Wit ‘34

Damwâld – De winst op ONS Sneek van vorige week was een opsteker van jewelste. Of de drie punten nu gestolen waren of niet, aan het einde van de race zijn alle punten evenveel waard. De winst gaf Broekster Boys in ieder geval een enorme boost voor de volgende wedstrijd tegen opnieuw een kampioenskandidaat:  Blauw wit ’34 . De ploeg uit Leeuwarden streed vorig seizoen een lange strijd uit met Broekster Boys om de laatste periode,  die nipt in Leeuwarders voordeel uit viel. Afgelopen zaterdag dus nieuwe ronde – nieuwe kansen. De staf had goed ingespeeld op de zwakte van Blauw wit. Broekster Boys speelde frivool en daardoor moesten Barto en Hollander al snel van tactiek veranderen door positie wisselingen door te voeren. En dat was precies de bedoeling van het tactische spel tussen de trainers. Broekster Boys was gevaarlijk en creëerde in de eerste helft weer genoeg kansen. Daar tegenover stonden maar sporadische tegenstoten van Blauw wit. Floris Boonstra was dicht bij een treffer maar keeper Sander de Boer ging door met waar hij vorige week gestopt was: ballen stoppen! 

Broekster Boys speelde met lef en dat leverde in de 13e minuut al de voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven. Vincent Hoekstra , deze week weer op de vleugel gepositioneerd was in een duel met keeper Wilpstra net iets eerder. Op de hoek van het 16 meter gebied zag Hoekstra Wilpstra aankomen en wipte met een sierlijke boog de bal over de keeper. Wilpstra toucheerde de bal maar kon niet voorkomen dat Broekster Boys op 1-0 kwam. Broekster Boys had in die eerste helft de voorsprong verder uit moeten bouwen. Het was positioneel de bovenliggende partij en creëerde bovendien weer een aantal beste kansen. Maar doordat de score maar niet veranderde bleef Blauw wit geloven (en hopen) op een goed resultaat. Dat was ook de reden dat Blauw wit na rust  goed uit de kleedkamer. Een aansluittreffer zou de wedstrijd mogelijk doen kantelen (alhoewel dat altijd een aanname blijft) maar het spel van Blauw Wit was vandaag niet goed genoeg om Broekster Boys van zich af te schudden. In de 58e minuut kwam Broekster Boys op 2-0. Een in- swingende corner van Piet Wessel Dijkstra werd door allen en iedereen gemist en vloog er bij de 2e paal direct in. De 2-0 was uiteindelijk ook de eindstand al had Broekster Boys de kans om een grotere uitslag neer te zetten. De tegenstoten van Blauw wit waren voor de defensie van Broekster Boys geen reden tot paniek. Blauw wit probeerde nog wat te forceren door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar kwam bijna van de koude kermis thuis. Mede door het uitstekende spel van Hedzer Prins boekte Broekster Boys uiteindelijk zijn tweede overwinning op rij.  Het bleef dus bij 2-0 en vriend en vijand waren het er over eens dat de winst dik verdiend naar de thuisploeg ging. De overwinning werd in de derde helft (Oktober Fest met DJ Sander) tot in de late uurtjes gevierd.

Volgende week zaterdag 22 oktober 2022 om 14.30 uur de eerste knock-out ronde van de KNVB beker. Broekster Boys gaat dan op bezoek bij buur Zwaagwesteinde. Woensdag spelen de beloften (BB <21) eerst nog hun eerste toernooiwedstrijd tegen Blauw-Wit’34 <21. Aanvang van deze thuiswedstrijd is 20.00 uur. Bij beide wedstrijden bent u weer van harte welkom!

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:  https://photos.app.goo.gl/dGHLjngsQ627tYyy8

Vergelijkbare berichten