Groningen 1 – Broekster Boys 1 ( 5- 1 )

Broekster Boys komt ook bij VVG tekort!

Groningen. ( 17 nov 2018 )

Nooit eerder kwamen de hoofdmachten van vv Groningen en Broekster Boys elkaar in competitieverband tegen.
De ambitieuze club uit Groningen is de afgelopen jaren als een komeet vanuit de toen nog bestaande 6e klasse naar de 1e klasse geschoten,
Broekster Boys speelt al sinds 1985 in de 2e klasse of hoger. De wens om een stabiele eerste klasser te worden kan na de promotie van vorig jaar eerst wel weer even de ijskast in want de Friese club komt dit jaar simpelweg tekort in deze klasse.
VV Groningen was zaterdag met 5-1 te sterk.

Waar de start van het seizoen nog hoopvol was met goede resultaten in de voorbereiding en de bekerwedstrijden, word langzaam maar zeker duidelijk dat dit een jaar is, waar alles tegen lijkt te zitten.
Het wegvallen van 5 basisspelers , die vanwege blessures of werk dit jaar niet meer in actie komen, is door de jeugdige aanwas nog niet op te vangen.
Het team is aan inzet en strijd niets te verwijten maar komt als geheel te kort tegenover het volwassen voetbal van de tegenstanders tot nu toe.
Afgelopen zaterdag wist Broekster Boys het 40 minuten goed vol te houden tegen het technisch goed ingespeelde team van VV Groningen.
Broekster Boys gaf aardig partij, kwam een paar keer goed weg toen VVG de kansen niet benutte en kwam in de 38e minuut zelfs op voorsprong.
De hard werkende Kas Huizenga wist een bal net binnen de lijnen te houden, gaf een pass op Jos Regnerus die vervolgens Hedgar Hoekstra op de rand van de 16 meter aanspeelde.
Hoekstra draaide zichzelf knap vrij en liet Feike Spoor kansloos 0-1. De voorsprong was van korte duur want 3 minuten later vloog een voorzet er zomaar in toen deze door de verdediging van richting veranderd werd.
Niels Westerlaan probeerde met de acrobatiek actie de bal nog voor de lijn te keren maar moest toch gaan vissen.
Op slag van rust werd het zelfs 2-1 toen Ifalley Gorissen een prima aanval in buitenspelpositie binnen wist te schieten.
Het was jammer te moeten constateren dat Henk Maat op zijn leeftijd de snelheid niet meer aan kan.

Direct na rust word het zelf 3-1 en als dan een paar minuten later de bal op ongelukkige wijze via de voet van Hedzer Prins bij de keeper Veldstra in de handen komt word dit gezien als een bewuste terugspeelbal.
De indirecte vrije trap binnen het 16 meter gebied ging er natuurlijk in. In deze wedstrijd opnieuw cruciale beslissingen die voor Broekster Boys verkeerd uitpakken.
Broekster Boys probeerde er dan nog het beste van te maken maar de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. Piet Wessel Dijkstra had even daarvoor (op de 3-1 ) er misschien nog een wedstrijd van kunnen maken maar de spits miste helaas in een 1 op 1 situatie.
Trainer Zwart gaf de jeugd de kans om ervaring op te doen en bracht Wesley Dijkstra en de broertje Jonathan en Delachance Sabuni in het veld.
Dat het uiteindelijk nog 5-1 werd was meer voor de statistieken.

De eerste periode is gespeeld, en Broekster boys staat troosteloos onderaan met 3 punten.
Het gat naar de nacompetitieplaatsen is al gegroeid naar 5 punten.
Toch proberen de mannen er dit seizoen nog het beste van te maken en zullen er heus hier en daar nog wel eens wat puntje gepakt worden.
Zaterdag zal dat waarschijnlijk niet gaan lukken want dan word er een bezoek gebracht aan de gedoodverfde kampioen HZVV.
De koploper staat al 5 punten los en daar zal Broekster Boys volgende week normaal gesproken niets aan gaan veranderen.
Het compliment mag toch gegeven worden aan de spelers en staf van BB die ondanks te wetenschap dat men dit jaar te kort komt ,het beste er van probeert de maken , inzet toont en de sfeer goed blijft houden.

Hier vindt u het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

Vergelijkbare berichten