Grootegast 1 – Broekster Boys 1 ( 1 – 4 )

Broekster Boys zet goede spel voort met overwinning op Grootegast.

Grootegast. ( 07 okt 2017 )


Voetballen in een herfststorm is niet altijd even prettig, maar de weergoden hadden niks beters in petto. Harde wind , stevige buien, en weinig publiek, dat waren de omstandigheden waar de mannen het op het veld mee moesten doen. Broekster boys wist daar het best mee om te gaan en ging met een 1-4 overwinning in de kofferbak weer naar het Friese Damwald.

Het was uiteraard even wennen aan de omstandigheden , maar het was duidelijk waar het Broekster boys om te doen was vandaag. Er moesten op ‘zijn Advocaats” gezegd drie punten komen en daarna maar kijken naar de hoeveelheid doelpunten die gemaakt kunnen worden. Broekster boys had direct het betere spel en creëerde een aantal kansen. Piet Wessel Dijkstra, Hedzer Prins en met name Riemer Doornbos kwamen in deze wedstrijd een aantal keren in scoringspositie maar wisten het net nog niet te vinden. Na een klein kwartier kwam er een perfecte voorzet van Jos Regnerus op het hoofd van Piet Wessel Dijkstra die met een fraaie knik, via binnenkant paal, de 0-1 op het scorebord bracht. Drie minuten later was het echter al weer gelijk. Een bal die over de achterlijn leek te gaan werd door Rick v Dellen met een miraculeuze omhaal voor het doel gebracht. De bal, vol effect, kwam miraculeus bij de 2e paal terecht en kwam , ook nu, via binnenkant paal achter de doellijn. Van Dellen zal een dergelijk doelpunt ws nooit weer maken maar tellen deed hij wel: 1-1. Het betere spel bleef van Broekster Boys zijde komen. Grootegast had duidelijk moeite met het spel van de “Broeksters” en wist ten koste van het weggeven van corners de schade te beperken. De corners werden prima genomen, maar doordrukken kon Broekster Boys niet. Toen scheidsrechter Groenewegen door liet spelen na een charge op Hedzer Prins wist Broekster Boys ook toen het voordeel niet uit te buiten en speelde dat jammerlijk slecht uit!

Grootegast bleef daarmee in de wedstrijd en de thuisploeg gaf in de tweede helft dan ook even vol gas. Dat leverde een aantal kansen op, maar ook aan Grootegast waren deze kansen niet besteed. Het bleef daarom lang 1-1 Mike Homan had ws de beste kans maar keeper Vonk wist met een fraaie safe zijn doel schoon te houden. De niet geheel fitte, maar goed spelende Hedzer Prins werd vervangen door Hendrik Bouma en ook Grootegast gooide met de wissel Ronald Horinga voor Stefhan Krijte alles in de strijd. Ite Hoolsema werd door deze wissel naar de achterhoede gedirigeerd. 10 seconden na de genomen vrije trap van Frank Vening dachten de supporters en spelers van Grootegast op voorsprong te zijn gekomen , maar de assistent en scheidsrechter keurde de goal vanwege buitenspel af. Vonk redden eerst nog prima op de vrije trap maar was kansloos op de rebound van de in buitenspel staande speler van Grootegast. De assistent scheidsrechter kreeg van alles over zich heen van de supporters van Grootegast. Of het buitenspel was of niet, het kon vanaf de positie van de verslaggever niet waar genomen worden., maar de vlam was wel in de pan.

Ruim een kwartier voor tijd was er een perfecte steekbal van Piet Wessel Dijkstra op Jos Regnerus. In het sprintduel was Regnerus zijn mannetje te snel af. Het 19 –jarige talent behield het overzicht en speelde Rienk de Haas aan die beheerst de bal achter keeper Bruins wist te plaatsen 1-2. Daarna was het invaller Horinga die alle aandacht opeiste. Na een eerder ontvangen gele kaart ( charge op Oane Kooistra) mag je van een 31 jarige speler meer discipline verwachten toen hij een inworp kreeg waar hij een corner claimde. Groenewegen kende geen genade toen tal van scheldwoorden richting de leidsman ging en toonde hem de 2e gele ( en dus rode) kaart. Met 10 man probeerde Grootegast de gelijkmaker te forceren maar tot echte kansen kwam het niet meer. Johan Beute kreeg geel toen hij aanvoerder Riemer Doornbos torpedeerde. De overtreding ( gestrekt been) had gewoon rood moeten zijn, maar Doorbos was vooral blij dat hij nog door kon spelen. Met geel kwam Beute heel goed weg. Dat Broekster Boys de wedstrijd daarna op slot gooide was te danken aan de goede invalbeurt van Hendrik Bouma ( hij scoorde op aangeven van Jos Regnerus de 1-3 ) De kroon op het werk was het doelpunt van Jos Regnerus. Met 3 assist en een goal was Regnerus zonder twijfel ” the man of te match”! Zijn Braziliaanse salto mocht er trouwens ook zijn!

Broekster Boys handhaaft zich met de 1-4 wint op de derde plaats. Volgende week komt debutant Griffioen op bezoek. De ploeg uit Wolvega wist zaterdag zijn eerste doelpunt te maken en dat leverde ze ook gelijk de eerste drie punten op. De wedstrijd op het Halehonk in Damwoude begint zoals gebruikelijk om half drie.

Vergelijkbare berichten