Grootegast 1 – Broekster Boys 1 ( 1 -5 )

Broekster Boys doet sportieve plicht.

Grootegast. ( 11 mei 2017 )

De wedstrijd Grootegast – Broekster Boys werd afgelopen zaterdag afgelast vanwege een kettingbotsing waar 3 voertuigen van Broekster Boys spelers bij betrokken waren.
Van de schrik bekomen en herstellende van lichte verwondingen werd er dus gisteravond alsnog afgetrapt.
Grootegast had de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen,
Broekster Boys speelde voor eerherstel na een aantal nederlagen op rij en deed zijn sportieve plicht en won uiteindelijk verdiend met 1-5.

Onder veel publieke belangstellig werd door scheidsrechter Benjamins om 20.00 uur het startsein gegeven.
Het was duidelijk dat Grootegast streed voor zijn laatste kansen.
Het had met name in het eerste deel van de 1e helft veel balbezit maar creëerde te weinig kansen om voor een stunt te kunnen zorgen.
Hendrik Rozema was na 10 minuten het dichtst bij een treffer maar keeper Vonk was vandaag in goede doen en hield zijn doel in de eerste helft schoon.
Het eerste gevaar van Broekster Boys kwam in de 23e minuut toen Riemer Doornbos een prima schot van buiten de 16 gestopt zag worden door Mensink.
De keeper had de bal niet klemvast en spits Rienk de Haas raakte in de rebound helaas de paal.

In de 35e minuut een prachtige aanval die door Hedzer Prins ingeleid werd.
Na een dubbele ‘”een –twee” met Hendrik Bouma wist de laatste uiteindelijk de beslissende tik uit te delen en stond Broekster Boys voor het eerst sinds weken eindelijk weer eens op voorsprong.
Vlak voor rust was het Sjoerd Westra die een corner van Rienk de Haas in tweede instantie achter de doelman wist te koppen.
De thee smaakte zoet met deze mooie 0-2 ruststand.

Na rust ging Grootegast op zoek naar de aansluittreffer.
Vele toeschouwers waren inmiddels huiswaarts gekeerd en zagen liever de EC wedstrijd van Ajax op TV dan dat ze hun eigen spelers bleven steunen.
Deze toeschouwers misten daardoor de mogelijkheden die hun ploeg kreeg maar keeper Vonk bleef een sta in de weg. Hendrik Rozema probeerde het met vallen en opstaan. Toen hij voor de 2e keer een “schwalbe binnen de 16” liet zien ontving hij daarvoor de gele kaart. Uiteindelijk was het Bouwe Pomstra die de overgebleven supporters toch deed juichen toen hij de 1-2 aan tekende. Daarna waren er nog kansen voor Hoolsema en Horinga, maar de treffer viel aan de andere zijde. Invaller Laurens Jan vd Hoef werd met een prachtige steekbal de diepte ingestuurd. De middenvelder kwam een teenlengte te kort maar Siemen Sake Kamstra wist met een prachtige boogbal van een dikke 30 meter alles en iedereen te passeren. 1-3 Grootegast kwam deze tik niet meer te boven. Want 3 minuten later was het Jan Eisma die de bal panklaar lag voor Kamstra die het leer onhoudbaar, en van dichtbij, tegen de touwen joeg. Toen Laurens Jan vd Hoef op aangeven van Rienk de Haas binnen 5 minuten na de 1-3, beheerst de 1-5 maakte was het over en uit.

60 km verder werd de uitslag met blijdschap ontvangen want VVI is door dit resultaat zeker van nog een jaar in de 2e klasse. Grootegast speelt zaterdag tegen het gedegradeerde De Walde en moet met Stiens uitvechten wie er veroordeeld word voor nacompetitie wedstrijden. Stiens gaat op bezoek bij runner up Be Quick. Een lastige wedstrijd want de Dokkumers zijn nog steeds in de race voor een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Daarvoor is het wel afhankelijk van Hardegarijp die dan van Zeerobben moet winnen. Kortom, nog genoeg te beleven op de laatste competitiedag. En Broekster Boys moest een nederlaag accepteren.
Nog wel voor de vijfde maal op rij.

Broekster Boys speelt dan tegen de huidige nummer 4 : Meppel. De Boys heeft nog wat goed te maken na de onverdiende uitnederlaag en zal er alles aan doen om ook de laatste drie punten van dit seizoen in eigen huis te houden.
Na afloop van de wedstrijd is er live muziek in de kantine.
Laten we hopen dat het een mooie middag wordt. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Vergelijkbare berichten