Haye Haarsma, Sebastiaan Plooy, Jan Tijtsma en Sander van der Ploeg komen A-selectie Broekster Boys versterken

Haye Haarsma, Sebastiaan Plooy, Jan Tijtsma en Sander van der Ploeg komen A-selectie Broekster Boys versterken

Damwâld, 14-07-2022
1e Klasser Broekster Boys heeft voor komend seizoen 4 nieuwe spelers toegevoegd aan de A-selectie. Haye Haarsma komt over vanuit de B-selectie, Sebastiaan Plooy komt over vanuit de eigen jeugd, Jan Tijtsma komt over van vv Anjum en Sander van der Ploeg komt over van vv Dokkum.

Haye Haarsma speelt nog niet zo lang voor Broekster Boys. Vorig seizoen speelde hij in de B-selectie en deed het daar zo goed, dat hij vanaf de winterstop mee mocht trainen met de A-selectie. Ook daar deed hij het naar behoren, zodat besloten is om hem met ingang van komend seizoen in te delen bij de A-selectie. Haye is een speler die al eerder bij vv Bergum op niveau heeft gespeeld. Hij is een behendige en balvaste middenvelder, hij is betrouwbaar aan de bal en weet vaak een medespeler vrij te spelen. Hij is blij dat hij het nu weer op een hoger niveau kan laten zien en heeft zin om zijn positieve bijdrage toe te voegen.

Sebastiaan Plooy is een zeer talentvolle speler die al sinds zijn jonge jeugd speelt bij Broekster-Wâlden. Een veel scorende spits, die ook aanvallend op het middenveld kan spelen. Technisch goed en een neusje voor de goal. Sebastiaan Plooy is weer een voorbeeld van een speler die doorstroomt vanuit de goed georganiseerde en kwaliteit leverende jeugdafdeling SJO Broekster-Wâlden.

Jan Tijtsma is ook een veel scorende spits. Na een aantal jaren in het 1e van Anjum te hebben gespeeld, vindt hij dit het juiste moment om zich te laten zien op een hoger niveau. Hij had goede verhalen gehoord over Broekster Boys van o.a. oud Broekster Boys spits en afgelopen seizoenen teamgenoot Stephan Overkempe. Na een goed gesprek met de trainers Patrick Zwart en Jouke Dantuma en de Technische Commissie van Broekster Boys, wist hij dat dit de juiste keuze zou zijn. Hij kijkt er naar uit om de teamgenoten en andere mensen te leren kennen. Zijn doel is om de komende seizoenen veel doelpunten te maken voor Broekster Boys, zodat Broekster Boys het net zo goed gaat doen als afgelopen seizoen.

Sander van der Ploeg is een speler die al 3 seizoenen bij vv Dokkum in het 1e speelt. Sander speelde al eerder voor de ploeg uit Damwâld en was toen een zeer talentvolle laatste man. Maar zijn hart lag/ligt bij het spelen in de voorhoede en dat deed hij toen ook al zeer goed.
Sander zijn positie is links- of rechtsbuiten, hij heeft veel zin in het nieuwe seizoen en denkt met zijn snelheid, individuele actie, creativiteit en diepgang veel goals te kunnen maken en daardoor belangrijk te kunnen zijn voor het team. Sander vindt dat Broekster Boys een duidelijke visie en ambitie heeft, wat momenteel resulteert in een stabiele 1e Klasser zijn. Sander ambieert het hoogst haalbare en denkt dat hij en Broekster Boys daarom goed bij elkaar passen.

Broekster Boys is erg blij met deze nieuwe spelers en hoopt dat ze samen met de overgebleven spelers, die een topseizoen hebben gespeeld, weer kunnen bijdragen aan een goed seizoen. De ambitie van Broekster Boys is om een stabiele 1e Klasser te worden. Het vertrouwen is er om dat zeker te behalen, al zal het natuurlijk in de sterke competitie niet gemakkelijk worden.

Vergelijkbare berichten