Hoekstra’s zorgen voor driepunter in derby

Vincent Hoekstra scoort namens Broekster Boys tegen FC Burgum 27-1-2024

Damwâld- Afgelopen zaterdag stond de belangrijke derby Broekster Boys –FC Burgum weer op het programma. Een wedstrijd waar eenieder naar uit kijkt, waar andere sentimenten bovenkomen en waar de gretigheid soms net even anders is dan in een “normale” wedstrijd. Ook een aantal vrijwilligers hadden zich extra ingespannen want zo was er een prachtige line up waaronder de drie kleine hummeltjes van de verbaasde eigen spelers. Vuurwerk, rookgordijnen en opzwepende muziek maakte de opkomst tot een prachtig geheel voor de spelers en de vele supporters van beide clubs. Ook de mascotte “Broekie” was na lange tijd weer aanwezig op het veld en maakte er een waar feest van.

Het was voor beide ploegen lastig voetballen op het hoofdveld van Broekster Boys, wat er met de weersomstandigheden van de afgelopen weken niet beter op was geworden. Ieder weet dat Broekster Boys thuis lastig te verslaan is en dus gooide FC Burgum er een potje gretigheid tegen aan. FC Burgum, de ploeg die de punten hard nodig heeft voor lijfsbehoud, hield daardoor goed stand. De wedstrijd was in de eerste helft dan ook wel min of meer gelijkwaardig waarbij Broekster Boys het betere spel had, maar FC Burgum meer vuur in het spel gooide.  Het leverde Bouius en Rusticus een gele prent op. Het zo gevreesde Hoekstra duo zorgde even later voor de voorsprong van de thuisclub. Hedgar Hoekstra werd op de vleugel goed aangespeeld en gaf daarna een uitstekende voorzet af die op waarde ingeschat werd door naamgenoot Vincent. Met een moeilijke maar uiteindelijk prachtige kopbal wist hij doelman Tolman te passeren. De 1-0 werd tevens de ruststand.

Na de rust was Broekster Boys overwegend de bovenliggende partij al was er in de 52e minuut wel een hachelijk moment voor het doel van Broekster Boys. Een onderschepte aanval werd al dan niet door een sliding onderbroken en belande in de handen van keeper Sander de Boer. Scheidsrechter de Wit, gaf daarom een indirecte vrije trap op een meter of zeven van het doel. FC Burgum kreeg daarop twee mogelijkheden om te scoren. De eerste poging werd onderbroken door doelpuntenmaker Vincent Hoekstra die daarvoor geel kreeg voor te vroeg in lopen. In de tweede poging was er heldenrol voor keeper Sander de Boer weggelegd. De doelman had zich tussen zijn 10 medespelers op de lijn  gepositioneerd en wist met een fantastische redding de bal te keren. De redding werd gevierd als een doelpunt en wat dat aan gaat mag de keeper ook als “doelpuntenmaker” genoteerd worden, want hij hield met zijn redding de ploeg op voorsprong. Kansen waren daarna weer voor Broekster Boys. Invaller Lucas Peterson had een grote kans maar na kappen en draaien werd de bal alsnog gekeerd door Tolman. De keeper van FC Burgum kwam even later goed weg dat hij niet in het boekje kwam van de Wit. Hij maakte verbaal duidelijk dat hij het niet altijd eens was met de scheidsrechter en ging voor velen zijn boekje te buiten. De Wit voelde de spanning van een derby aan, liet de doelman uit tieren en ging daarna het gesprek met hem aan. Kees Noordman was tot zijn schrik nog dicht bij een eigen doelpunt toen hij een voorzet weg wilde koppen en vlak voor tijd werd een doelpoging van Lucas Peterson nog van de lijn gehaald. De betere kansen en gevaar dus aan Broekster Boys kant, maar het bleef bij een magere maar mooie 1-0 overwinning. Broekster Boys nestelde zich daarmee stevig in de top vijf, FC Burgum staat op dit moment op een degradatie/nacompetitie plaats en heeft een gat van minimaal 4 punten te overbruggen naar de veilige 8e plek. Dat is de plek waar Jubbega nu staat die op fraaie wijze ONS Sneek een puntje af wist te snoepen. Door dat resultaat is de inhaalwedstrijd ONS Sneek – Broekster Boys niet meer van belang voor de 1e periode want die ging afgelopen zaterdag naar d’Olde Veste’54. De periodekampioen verloor slechts een wedstrijd en dat was de eerste wedstrijd van het seizoen tegen niemand minder dan Broekster Boys. De wedstrijd eindigde destijds in een 5-1 overwinning. Komende zaterdag kan d’Olde Veste’54 revanche nemen op die nederlaag want dan gaat Broekster Boys op bezoek bij de Steenwijkers. De wedstrijd in Overijssel begint op 15.00 uur

Fotos van de line up en de wedstrijd werden deze keer verzorgd door Jellie van der Meulen:
Foto’s wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/D4rnMdaSuKRiAkAN9
Foto’s line-up: https://photos.app.goo.gl/PaKx8SenyEtpa8Yw9

Vergelijkbare berichten