HZVV 1 – Broekster Boys 1 ( 1- 2 )

Broekster Boys stunt tegen koploper HZVV.

Hoogeveen. ( 24 nov 2018 )

Koploper HZVV had de eerste acht wedstrijden gewonnen en ontving zaterdag hekkensluiter Broekster Boys, die al 7 nederlagen moest slikken.
Een gelopen koers dachten velen vooraf, maar wat heeft Broekster Boys daar een geweldige wedstrijd gespeeld.
Trainer Zwart wilde vooraf de schade zoveel mogelijk beperken en toverde een defensief ingestelde formatie uit de hoge hoed.
Broekster Boys streed als een team en wist de koploper lang op 0-0 te houden.
Een punt leek dan ook het maximaal haalbare maar toen Riemer Doornbos in de slotseconden van de wedstrijd een strafschop binnen schoot was het feest compleet en ging de 1-2 overwinning mee de bus in naar Damwoude.

HZVV hield topscoorder Popovic op de bank en het leek daardoor dat HZVV even moest zoeken naar het juiste concept.
Het speelde de bal langdurig plichtmatig rond zonder tot gevaar te komen.
Broekster Boys verdedigde, zoals al eerder benoemd in een nieuw verdedigend concept, en loerde vooral op de counter.
De eerste twee kansen waren verrassend genoeg voor de bezoekers. Juryan Dantuma had in de 4e minuut misschien wel moeten scoren maar Hidde Streuker stond in de weg.
2 minuten later was er een grote kans voor Jos Regnerus maar ook dit leverde geen doelpunt op. HZVV zou nu wel wakker zijn en het was jammer dat Broekster Boys niet op voorsprong was gekomen , want zoveel kansen krijg je normaal gesproken niet als hekkensluiter in een wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen.
De toeschouwers zullen vandaag niet gedacht hebben dat ze keken naar de koploper van de eerste klasse want het was niet overtuigend wat de Hoogeveners lieten zien.
Het eerste gevaar voor de thuisploeg viel pas in de 24e minuut te noteren.
Fabian Stevens knalde van een meter op 20 op doel maar raakte de buitenkant van de paal.
Zes minuten later was het diezelfde Stevens die in vrije positie hoog over schoot en ook de razendsnelle Kelly Joao, die de gehele wedstrijd knap door Hedzer Prins in bedwang werd gehouden, wist een 100% kans niet te verzilveren. Broekster Boys ging met een verdiende 0-0 de rust in.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Ook hier weer de eerste kans voor Broekster Boys in de persoon van Hedgar Hoekstra.
Zijn schot ging helaas net voorlangs. HZVV creëerde een veldoverwicht maar Broekster Boys bleef strijden voor elke meter kunstveld.
Toen Fabian Stevens in de 60e minuut scoorde dacht iedereen dat het verzet van Broekster Boys gebroken was, maar de feestvierende spelers waren er met hun hoofd nog niet goed bij.
Piet Wessel Dijkstra lanceerde vanaf de aftrap Hedgar Hoekstra en wist met een lepe boogbal de uitkomende Streuker te passeren.
De verdedigers kwamen te laat om de bal voor de lijn te keren en dus was het direct weer gelijk 1-1.
Een opsteker voor Broekster Boys wat zich vervolgens vast beet in de tegenstander.

Toen trainer van Duinen toch zijn troef Popovic in bracht werd het wel steeds gevaarlijker voor het doel van Jakko Veldstra.
Hoge ballen brachten gevaar maar de goalie wist met een paar prima reddingen zijn ploeg in de race te houden.
De laatste minuten werden vanaf HZVV zijde wat grimmiger.
De teleurgestelde ploeg had misschien gedacht een “heerlijk avondje “ te zullen krijgen maar niets was minder waar.
Doelpuntenmaker Stevens had vandaag zijn dag niet want ook in de tweede helft raakte hij de buitenkant paal.
De minuten verstreken langzaam en Broekster Boys had een punt in vizier. In blessure tijd was er de apotheose.
Broekster Boys was in de aanval toen de bal in de slotseconden voor geslingerd werd. Invaller Omer Dahir werd binnen de 16 meter naar de grond gedrukt.
Strafschop luidde het oordeel van scheidsrechter De Vries.
Natuurlijk ontstond er tumult maar Riemer Doornbos liet zich niet van de wijs brengen , nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot de strafschop onberispelijk binnen.
Daarmee zorgde Broekster Boys voor een ongelofelijke stunt want De Vries floot direct de wedstrijd af.
De vreugde was natuurlijk groot en de trainers Zwart en Wybenga prezen hun spelers voor de inzet.
Het collectief was vandaag, samen met het strijdplan de sleutel tot succes en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.
Volgende week wordt er weer thuis gespeeld. Balk, inmiddels opgeklommen naar een zevende plaats in de tussenstand is dan de tegenstander Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag HZVV –Broekster Boys van Jacqueline Jongsma.

Dinsdagavond is er eerst nog de beker derby tegen vv Dokkum. De wedstrijd wordt dan om 20.00 uur gespeeld op het Harddraverspark te Dokkum.

Vergelijkbare berichten