Marum 1 – Broekster Boys 1 (3 – 4 )

Broekster Boys na winst op SV Marum naar laatste 16.

Marum. ( 19 febr 2019 )

Broekster Boys heeft het duel tegen Sv Marum afgelopen dinsdag met moeite gewonnen.
Beide ploegen misten vanwege wintersport een aantal spelers en dat was duidelijk te zien. Broekster Boys leek wat onwennig te spelen en oud BB trainer Jan Mulder had zich goed op de wedstrijd voorbereid.
Hij startte met een verassende 4-4-2 opstelling tegenover e 4-3-3 van Broekster Boys.
De slag op het midden werd dan ook regelmatig in het voordeel van de 2e klasser beslist.

Broekster Boys kwam via een van richting veranderd schot van Sander Jongsma snel op 0-1 maar gaf de voorsprong ook weer weg.
Eerst vloog een corner er bij de tweede paal zomaar in, vlak voor rust was het Jakko Veldstra die de bal totaal verkeerd uitgooide , zomaar in de voeten van Noel Kaiilola.
Veldstra kon zijn fout niet goedmaken en zo stonden Mulder c.s zomaar op voorsprong bij rust.

Na rust een beter spelend Broekster Boys. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat het veldoverwicht in doelpunten uitgedrukt kon worden.
Marum had vlak na rust trouwens ook zomaar op 3-1 kunnen staan en dan was de wedstrijd misschien wel gespeeld geweest.
Hedgar Hoekstra maakte in de 73e minuut de gelijkmaker en Juryan Dantuma zette BB met een kopbal al la v Persie op 2-3.
Wie dacht dat Marum geknakt was kwam bedrogen uit want een paar minuten later was het al weer gelijk door een doelpunt van Jasper Siepelinga.
Het venijn zat hem weer eens in de staart van de wedstijd toen bij een uitbraak Broekster Boys in een kansrijke positie leek te komen. Het opzettelijk vasthouden en de reactie daarop leverde een opstootje op.
Dat was jammer voor de wedstrijd en de onderlinge sfeer maar kwam misschien ook voort uit frustratie en /of gedrevenheid.
De vrije trap in blessuretijd van Piet Wessel Dijkstra leverde uiteindelijk wel de winst op want invaller Wesley Dijkstra kopte de bal via binnenkant paal binnen.

Daarmee plaatste Broekster Boys zich voor de achtste finale waar het op 2 maart thuis aan mag treden tegen de winnaar van Harkemase Boys 2 – Drachtster Boys.

Vergelijkbare berichten