Marum 1 – Broekster Boys 1 ( 3- 4 )

Broekster Boys wint in doelpuntrijke wedstrijd van Marum.

Marum. ( 27 jan 2018 )


In een zeer doelpuntrijke wedstrijd tegen Marum trekt Broekster Boys aan het langste eind.

Afgelopen zaterdag werd de competitie na de winterstop gestart tegen de nummer vier op de ranglijst SV Marum.
Na een tweetal prima oefenwedstrijden was het afwachten wat de mannen van Ron de Boer zouden brengen tegen het SV Marum van oud trainer van Broekster Boys, Jan Mulder.

Marum begon beter aan de wedstrijd dan het afwachtende en zoekende Broekster Boys. De gastheren waren veel feller in de duels. In de 18e minuut wordt keeper Douwe Graansma van Broekster Boys geklopt door een kopbal van Jorrit Jonkman van Marum.
De bal zeilt over de keeper heen in het doel (1-0). Een domper voor de mannen van De Broek.
Broekster Boys maakt echter al vrij snel de gelijkmaker door een kopbal uit een corner. Maker van dit doelpunt is de aanvoerder, Riemer Doornbos (1-1).
De wedstrijd in de eerste helft kantelt steeds meer richting de kant van Broekster Boys totdat Jos Regnerus bij een situatie in het eigen strafschopgebied de bal verkeerd raakt en in eigen doel schiet (2-1).
Broekster Boys moet weer op zoek naar de gelijkmaker en doet dat ongeveer 10 minuten later via twee uitstekend uitgespeelde aanvallen en wonderschone doelpunten.
Piet Wessel Dijkstra in de 42e minuut (2-2) en Rienk de Haas in de 44e minuut scoren (2-3).

De ruststand is daarmee 2-3 in het voordeel van Broekster Boys.

Na de rust worden de gastheren steeds sterker en het wachten is op de gelijkmaker.
Die valt dan ook in de 58e minuut door Dennis Swieringa (3-3). De gastheren ruiken de winst in deze partij en proberen door te drukken.
Kansen op de 4-3 en wellicht 5-3 zijn aanwezig maar keeper Graansma van Broekster Boys en eigen falen van Marum spelers voorkomen dit.
Het laatste kwartier komt Broekster Boys weer beter in de wedstrijd, waar aanspeelpunt Juryan Dantuma een prima partij speelt.

In de 82e minuut scoort Jos Regnerus nu wel in het goede doel door een prima kopbal uit een voorzet (3-4).
Daarna golft het spel heen en weer, kan Marum nog scoren maar krijgt Broekster Boys legio kansen om de wedstrijd op slot te zetten.
Het blijft billen knijpen maar uiteindelijk winnen de mannen van Ron de Boer met 3-4. Een gelijkspel was wellicht terecht geweest gezien het spelbeeld, maar wie maalt daarom bij Broekster Boys. Prima herstart van de competitie voor Broekster Boys en dat resulteert in een tweede plek op de ranglijst.
Dit geeft goede moed voor de komende thuiswedstrijd volgende week tegen Hardegarijp.

Vergelijkbare berichten