Mooie dag voor Broekster Boys!

Leeuwarden – Vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal werd de wedstrijd vervroegd naar 14.00 uur. Op het koude en gure veld van FVC werden de supporters niet verwend van goed spel en velen waren daarom misschien wel thuis gebleven want veel toeschouwers waren er deze keer niet. Maar misschien waren ze elders, want er was op andere velden heel wat te vieren. Het 2e team van Broekster Boys won na een moeizame wedstrijd van Leovardia 2 en hengelde zo de eerste periodetitel binnen. Het toetje voor promotie naar de reserve hoofdklasse is daarmee al vroeg veilig gesteld. Een mooie opsteker voor de club onder leiding van Sjorick Bootsma en Romke Roozendaal. Nog meer vreugde was er op de velden in Damwoude waar het G-team van Broekster-Wâlden overtuigend kampioen werd in de najaar reeks.

Het vlaggenschip van Broekster Boys begon tegen FVC met de verwachte opstelling en kwam na 5 minuten al op voorsprong door een doelpunt van Jos Regnerus. Broekster Boys was vanaf dat moment de bovenliggende partij maar FVC kwam verrassend op gelijke hoogte. Het doelpunt van Leon Faber was er overigens wel eentje om in de lijsten want  de anders zo betrouwbare keeper de Boer kon de bal alleen maar aan zich voorbij horen fluiten. 10 minuten voor rust leek Niels Westerlaan aan iedereen te ontsnappen maar werd stevig gestopt door Jildert Boekema die daarvoor de  gele kaart kreeg. Het bleef daardoor 1-1 tot de rust.

Direct na de aftrap van de tweede helft was het raak voor Broekster Boys. Binnen 15 seconden lag de bal al in het netje en daarmee kwam Broekster Boys weer snel op een verdiende voorsprong. 10 minuten na rust leek Broekster Boys de voorsprong te vergroten maar tot ieders verbazing bleef het bij 1-2.  Een paar minuten later was het geloof er bij FVC ws wel uit toen Jan Tijtsma vanuit een counter vrij op het doel af kwam.  Levi de Ron ging er vol in en haalde, net buiten de 16 meter  de spits hard onderuit. De rode kaart was meer dan terecht maar de Ron dacht daar anders over. Schelden en tierend naar iedereen die op zijn weg kwam verliet de sluitpost het veld,  Boekema werd na een onderbreking van zeker 5 minuten, de nieuwe sluitpost en deed dat dat ook nog naar behoren. Invaller Othmane Boussoef was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker maar even later schoot Piet Wessel Dijkstra de wedstrijd op slot. In de slotminuut werd de voorzet van Sander van der Ploeg van richting veranderd waarop de wedstrijd op 1-4 werd afgefloten. De overwinning van Broekster Boys bracht de ploeg naar de 5e plaats op de ranglijst. De plek waar het vorig seizoen ook eindigde. Na afloop werd in de kantine van FVC uiteraard de wedstrijd van Oranje gevolgd.

Volgende week staat alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Broekster Boys ontvangt dan thuis Drachtster Boys, die op dit moment niet met een geweldig seizoen bezig zijn. De Drachtsters hebben de punten hard nodig en zullen de strijd ongetwijfeld serieus aangaan. De wedstrijd in Damwoude heeft in verband met de vroeg invallende duisternis een aanvangstijd van 14.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/TNzk1sgvXLnM2Yin6

Vergelijkbare berichten