Nijland 1 – BB 1 (0 – 0)

Broekster Boys strand op muur van Nijland

Nijland. ( 17 sept 2016 )

De wielerklassiek de Waalse pijl staat bekend om de muur van Huy.
De omschrijving volgens Wikepedia: de muur is de zwaarste beklimming van de wielerklassieker de Waalse Pijl.
Meestal wordt hij tijdens de wedstrijd meermaals beklommen.
De muur van Huy is een attractie voor tal van toeristen.
In de 2e klasse I kunnen de wedstrijden tegen Nijland met de muur van Huy vergeleken worden alleen was deze wedstrijd geen attractie voor de toeschouwers.
Toeristen zullen de wedstrijd ook niet gaan bezoeken.
De thuisclub had slecht een handje vol supporters kunnen motiveren om naar het plaatselijke voetbalveld te komen (waar het veld er overigens weer prima bij lag) .
Minstens evenveel toeschouwers hadden de reis uit Damwoude gemaakt. Broekster Boys was ondanks diverse pogingen niet in staat de muur van Nijland te slechten en daardoor eindigde de wedstrijden zoals ze begonnen waren: 0-0

Broekster Boys was dus de gehele wedstrijd niet in staat het stugge verdedigingsblok van Nijland te kraken.
De gasten hebben veel meer kwaliteit in huis dan de thuisploeg ,maar het verdedigende blok van minstens 6 defensief ingestelde spelers hield het ruim 90 minuten vol.
Broekster Boys probeerde het over de vleugels maar de voorzetten waren telkens weer een prooi voor het boomlange centrale duo van Nijland.
Nijland kwam slechts sporadisch voor de goal van Vonk.
De kansen van Broekster boys waren in de 1e helft overigens ook op 1 hand te tellen: een voorzet van Abe Dreyer op de lat, een schot van Riemer Doornbos uit een cornervariant wat net over ging, een gekraakt schot van Piet Wessel Dijkstra en vlak voor rust een prima mogelijkheid van Remco Kooistra, maar de invaller had zijn vizier nog niet goed staan. Kooistra maakte zijn rentree na lang blessureleed en deed dat niet onverdienstelijk.
Vervelend was het uitvallen van Durk Wijnsma vlak voor rust.
Na een kopduel moest de middenvelder zijn dadendrang staken want hij liep een vervelende kaakblessure op en moest groggy het veld verlaten.
De eerder genoemde Kooistra kwam voor hem in het veld.

In de 2e helft liet Broekster boys meer voetbal zien en waren de mogelijkheden groter maar gescoord werd er niet.
De beste kansen waren voor Kas Huizenga en Ronald Beintema de beiden vanuit een corner rakelings naast kopten.
Aan de andere kant had Nijland toe kunnen slaan. Vlak na rust kregen zij de grootste mogelijkheid in een 2 tegen 1 situatie maar de 36 jarige Boonstra koos voor eigen succes en zag de vrijstaande Tjalsma niet staan.
Verdediger Beintema en keeper Vonk vonden samen zo een passende oplossing.
Trainer de Boer probeerde met de wissels Sietse Rozema voor Jelmer Wijbenga en Hendrik Bouma voor de hardwerkende Dantuma en enkel tactische omzettingen het tij te keren.
Er kwam in het laatste kwartier wat meer druk en dat leverde enkele vrije trappen op maar ook deze waren vandaag niet aan Broekster Boys besteed.
En zo eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0. Nijland was daar uiteraard het meest tevreden mee.
Beide teams hebben nu 4 punten uit 3 wedstrijden en daarmee liep Broekster boys opnieuw duur puntverlies op.
Man van de wedstrijd was de uitstekend leidende scheidsrechter Weiland uit Menaldum. Hij hield vandaag ook nog eens alle kaarten op zak.

Zaterdag a.s. gaat Broekster Boys opnieuw in de aanval, dan komt medekoploper CVVO op bezoek.

Vergelijkbare berichten