Noordscheschut 1 – Broekster Boys 1 ( 2 – 1 )

Broekster Boys komt tekort om te kunnen stunten tegen Noordscheschut.

Noordscheschut. ( 07 maart 2020 )

In een wedstrijd tussen de koploper en een degradatiekandidaat gaan de punten meestal naar de koploper.
En dat was ook zaterdag het geval. Broekster Boys had de afgelopen weken vertrouwen opgedaan met twee keer een competitie winst maar ook de 5-0 uitslag tegen tweede klasser SC Stiens van vorige week waren een reden om met een goed gevoel de wedstrijd tegen Noorscheschut aan te gaan.
Maar dat gevoel was snel verdwenen…

De mensen die even na half die het sportpark in Noorscheschut opkwamen zouden gedacht hebben dat Broekster Boys de toss om de aftrap had gewonnen maar de thuisclub had een minuut daarvoor al afgetrapt. De stand was al 1-0. Noorscheschut zocht van quitte af de aanval , kreeg al snel een vrije trap die richting doelgebied gepompt werd.
De uitkomende keeper Sybren Terlouw vergiste zich raakte de bal maar half en het was daarna een makkie voor Nick Koster om de bal binnen te prikken. Broekster Boys liep dus gelijk achter de feiten aan en Noorscheschut werd ook nog eens in zijn kracht gezet want de Drenten spelen hun spelletje het beste als ze op voorsprong zijn gekomen.
De Friezen hadden het zwaar en kwamen regelmatig een tel te laat op de gretig spelende thuisploeg.
Het is niet altijd fraai maar Noorscheschut staat met dit spel wel mooi bovenaan.
Krachtig spelend vanuit een sterk collectief, strijden voor elke bal en geloof in de voorhoede, zo kan hun spel wel beschreven worden. En dat was nou net wat er bij Broekster Boys deze dag aan ontbrak. De gasten kwamen eigenlijk niet in het spel voor en kwamen niet verder dan een paar speldenprikjes die naast of over het doel verdwenen.
Hedzer Prins en Jos Regnerus kregen beide een terechte gele prent om het geweld ( in de goede zin van het woord) van Noorscheschut te kunnen stoppen. Het bleef tot de rust 1-0 en zo was er nog hoop voor het trainersduo van BB om de zaak te kunnen herstellen.
Het was echter ijdele hoop want ook in het tweede deel kwam Broekster Boys er niet aan te pas. Het spel was flets en de voorhoede die toch altijd kansen krijgt gaf vandaag niet thuis.
En daarmee is denk ik ook wel het meeste gezegd. Jos Kroesen van de thuisclub ontvang na een optelsom voor shirtje trekken een gele kaart. Noordscheschut profiteerde optimaal toen een foute inspeelpass onderschept werd en Nick Koster opnieuw in positie werd gebracht .
De topscoorder van de eerste klasse liet zien waarom ook hij op die eerste plaats staat en besliste de wedstrijd met een mooie lob.
Hendrik Bouma wist vlak voor tijd vanuit een counter de 2-1 te maken en warempel, Broekster Boys mocht even denken aan een stunt door misschien nog een punt te stelen.
Het bleef echter bij 2 -1 en de overwinning van Noordscheschut was meer dan terecht. Noorscheschut ging door de overwinning er met de 2e periode titel vandoor en gaat met hun krachtige en collectieve spel nog een rol van betekenis spelen voor een promotieplek naar de hoofdklasse.

Als Broekster Boys volgend seizoen nog op eerste klasse niveau wil presteren moeten de kopkes snel weer omhoog en zorgen dat de ploeg de komende weken weer staat. Broekster Boys staat namelijk voor een belangrijke reeks met wedstrijden tegen de nummer 13, PKC, op slecht 3 punten van BB) dan Olde Veste en daarna tegen nummer laatst VVG.
De belangen zijn groot dus dan zullen er toch echt punten gepakt moeten worden.
Dat je verliest van de koploper is geen schande maar de komende weken is het dus wel alle hens aan dek!

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten