Oerterp 1 – Broekster Boys 1 (5 -1)

Wanprestatie Broekster Boys, Oerterp wint 5-1

Oerterp. ( 16 nov 2019 )

Wie zijn geld vooraf op een (5-1) overwinning voor Oerterp had gezet, zou voor gek zijn verklaard.
Broekster Boys had immers in de poulefase ook tegen Oerterp gespeeld en de zondag 2e klasser werd in augustus nog met een dikke 7-1 nederlaag naar huis gestuurd.
Of er nu sprake was van onderschatting, verkeerde tactiek, blessures, afwezigen of een scheids die de wedstrijd op zijn eigen wijze leest, het mogen geen excuses zijn.
Oerterp was de betere ploeg, de scheids deed zijn best en Broekster Boys had een collectieve off-day.
De dikke 5-1 nederlaag betekende het afscheid van het bekertoernooi!

Een sliding van Folkert Hoekstra op Ruerd Kloosterman bracht de spits in een 1 op 1 situatie waar keeper Sybren Terlouw geen antwoord op had :1-0.
Hedgar Hoekstra had vlak daarna Broekster Boys weer langszij kunnen brengen maar zijn schot werd gepareerd door de uitstekende doelman van Oerterp.
Achteraf was “afleggen” op de vrijstaande Piet Wessel Dijkstra misschien een betere optie geweest, maar ja, ….. achteraf had je je geld ook op Oerterp moeten zetten.
Als even later dezelfde Folkert Hoekstra de 2-0 op het scorebord brengt dachten de veelvuldig meegereisde BB supporters nog dat het wel goed zou komen.
Na een goede actie van Hedzer Prins werd Piet Wessel Dijkstra de ruimte ingestuurd maar ook Piet Wessel kon zich niet onderscheiden in de 1 op 1 situatie.
Voor rust strooide Oerterp nog wat zout in de wonden door de 3-0 aan te tekenen.

Het duo Zwart/Dantuma probeerde in de kleedkamer de mannen weer moed in te praten en zetten een aantal spelers op andere posities.
Broekster Boys probeerde het wel maar het ontbrak de ploeg aan stootkracht. Er vielen hier en daar wat gele kaarten, verkeerde ingooien, glijpartijen en Broekster Boys kwam warempel terug in de wedstrijd toen Vincent Hoekstra alert reageerde toen de sluitpost van Oerterp de bal niet klemvast had.
Een paar minuten later de grote kans op de aansluittreffer. Jonathan Sabuni werd binnen de 16 dusdanig gehinderd dat Mulder naar de stip wees.
De anders zo trefzeker Vincent Hoekstra deelde in de malaise want zijn 11 meter trap werd door de uitstekend spelende sluitpost tegengehouden.
Als Oerterp een minuut later de 4-1 binnenschiet had iedereen het nog over de gemiste 3-2 want in plaats van de aansluiting was dit de genadeklap voor Broekster Boys.
De 5-1 van Folkert Hoekstra leverde hem de wedstrijdbal op want met zijn hattrick mag hij zich wel tot man van de wedstrijd kronen.

Voor Broekster Boys is het uithuilen en zorgen dat de neuzen zaterdag weer in de goede richting staan.
Dan staat nl de zeer belangrijke degradatiekraker tegen vv Groningen op papier. Bij winst neemt de ploeg even afstand van het degradatiespook, bij puntverlies blijft vv Groningen loeren op Broekster Boys en dat is iets wat de Damwaldsters nu net niet willen.
De wedstrijd wordt om 14.30 uur in Damwoude gespeeld.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten