ONS Sneek wipt Broekster Boys uit de KNVB-beker

Broekster Boys - ONS bekerwedstrijd 6-3-2024

Damwâld – Dinsdagavond stond het inhaal bekerduel voor Broekster Boys op het programma. De wedstrijd was twee week geleden afgelast vanwege het overlijden van jeugdlid Meino van Kammen. Na de opkomst met vuurwerk werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden.  Ook speelde Broekster Boys dit duel met rouwbanden als eerbetoon aan de 8-jarige Meino en zijn familie/nabestaanden.

De winnaar van het bekerduel zou zich plaatsen voor de kwartfinale. Beide ploegen lieten er geen (kunst)gras over groeien. Een afgezwaaide voorzet van ONS belande eerst nog op de bovenkant van de lat maar Broekster Boys speelde met lef en kwam na een klein kwartier op voorsprong. Niels Westerlaan was als “Wing back” goed opgekomen en gaf een prachtige voorzet. Hedgar Hoekstra verlengde de bal naar goalgetter Vincent Hoekstra die de thuisclub op 1-0 bracht. De voorsprong hield helaas maar kort stand want een paar minuten later kwam ONS alweer op gelijke hoogte toen het schot van Tim ten Voorde van richting veranderd werd en keeper de Boer kansloos liet. Het duel golfde op en neer en Broekster Boys smeet met krachten om het goed spelende ONS in bedwang te houden. De overtreding van Riemer Doornbos was net binnen het beruchte gebied. Naast een gele kaart kreeg BB ook nog een terechte strafschop tegen die door Joran Swart binnen geschoten werd.  Een domper maar Broekster Boys bleef vechten. Piet Wessel Dijkstra schoot net voorlangs maar  ook Hedgar Hoekstra kwam twee keer gevaarlijk voor het doel. Helaas leverde het geen doelpunten op maar bleef het wel een enerverende wedstrijd. Ook ONS was een paar keer dicht bij uitbreiding van de voorsprong maar het bleef tot aan de pauze 1-2.

In de 2e helft zagen de bijna 350 toeschouwers een mooi duel. RTV-NOF zorgde bovendien voor een live-verslag om ook de mensen thuis op de hoogte te houden. ONS speelde verzorgd en Broekster Boys had moeite met het snelle combinatie voetbal van de gasten. Door vechtlust bleef Broekster Boys in de wedstrijd. Invaller Leroy Slettering kreeg nog een mooie mogelijkheid maar helaas werd het doel niet getroffen. Nigel Hardenberg was met een hard afstandsschot dicht bij een treffer maar de bal raakte de kruising van het doel. Broekster Boys speelde op het tandvlees en ONS bleef goed combineren. Patrick Zwart stuurde verse jeugdspelers het veld in maar ze konden niet voorkomen dat ONS in de 82e minuut uitliep naar 1-3. In een alles of niets poging viel de treffer helaas aan de andere kant. Arjen Stremler gooide in de slotminuut alles dicht toen hij de 1-4 aantekende. Daarmee kwam een eind aan het bekeravontuur van Broekster Boys. ONS was, net als enkele weken geleden in het competitieduel, een maatje te groot en ging verdiend naar de kwartfinale waar het in het paasweekeinde thuis aan mag treden tegen DZOH uit Emmen.

Zaterdag staat Broekster Boys weer in de wei tegen Marum. Broekster Boys speelt dan weer in eigen huis, aanvang 14.30 uur. Na een aantal nederlagen op rij tegen de top 4 weer kans om punten te pakken en de doelstelling handhaving dichter bij te brengen.  Marum heeft de punten in de strijd tegen degradatie ook hard nodig en met deze zware wedstrijd in de benen is het zeker nog geen gelopen koers.

Vergelijkbare berichten