ONT 1 – Broekster Boys 1( 0- 1 )

Broekster Boys moeizaam langs ONT

Opeinde. ( 18 nov 2017 )


Hoewel Sinterklaas eerder op de dag aan was gekomen in Dokkum, waren de cadeautjes in Opeinde nog ver te zoeken voor Broekster Boys.
Een zeer verdedigend ONT zorgde voor een hele moeilijke middag voor de mannen van trainer Ron de Boer, die uiteindelijk wel verdiend wonnen met 0-1.

Broekster Boys was in het begin van de wedstrijd veel aan de bal.
Dit resulteerde echter niet in heel veel kansen. In de 8e minuut was het voor het eerst dat er gevaar voor het doel was van Rory Bruinja, de keeper van ONT.
Het schot van Jos Regnerus ging echter naast. Een minuutje later stond diezelfde keeper op de goeie plek na een kopbal van Riemer Doornbos.
De thuisploeg zakte ver in en probeerde met counters voor gevaar te zorgen.
In de 11e minuut werd dit voor het eerst gevaarlijk toen Joeke de Vries de diepte in werd gestuurd. Hij schoot de bal echter voorlangs.

Het was Broekster Boys die de wedstrijd domineerde, maar de mannen uit Damwâld deden dit in een te laag tempo zodat ONT redelijk makkelijk stand kon houden.
Broekster Boys kreeg nog twee goede mogelijkheden op de openingstreffer uit een vrije trap maar ook dit mocht niet baten.
Eerst was het Jos Regnerus die op aangeven van Rienk de Haas net miste, en later was het Jos Regnerus zelf die achter de bal ging staan, maar in de muur van verdedigers schoot. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor ONT.
In de 43ste minuut stuurde Joeke de Vries, Jurjen Veenstra richting het doel van keeper Johan Vonk, maar hij werd net op tijd gestopt door een uitstekende sliding van Oane Kooistra. Zo was de ruststand 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Broekster Boys was veel in balbezit, maar ONT zakte ver in en kon op deze manier het Broekster Boys behoorlijk lastig maken om tot scoren te komen.
Veel aanvallen gingen via het centrum en ruimtes op de zijkant werden te weinig benut door de Damwâldsters. Rienk de Haas probeerde het daarom weer eens uit een vrije trap, maar wederom stond de muur goed opgesteld. In de 63e minuut greep Ron de Boer in en bracht Juryan Dantuma in het veld voor de moegestreden Jos Regnerus. Met de komst van Juryan Dantuma kwam er wat meer dreiging in het spel van Broekster Boys. In de 65e minuut was Hedzer Prins die doorkwam aan de rechterkant maar zijn voorzet werd niet verzilverd door Piet Wessel Dijkstra. Ook de corner die volgde was gevaarlijk, maar Siemen Sake Kamstra kon de uitstekend keepende Rory Bruinja niet passeren. Een minuut later was het Juryan Dantuma die op avontuur ging, maar zijn eindpass was net te scherp voor Piet Wessel Dijkstra en zo werd ook deze mogelijkheid teniet gedaan. In de 68e minuut was het aanvoerder Riemer Doornbos die Juryan Dantuma wegstuurde, maar zijn schot werd gepakt. Koploper broeksterboys was niet van plan om punten te gaan verspelen in Opeinde en ging steeds meer op zoek naar de openingstreffer. Het was echter te vaak iets te gehaast en zo strandden veel aanvallen al voordat ze echt gevaarlijk konden worden. In de 72e minuut probeerde ONT het nog een keer met een lange bal richting het doel van Johan Vonk, maar de uitstekend spelende Sander Jongsma zorgde ervoor dat dit ongevaarlijk werd. Zo kwam ONT er aanvallend niet meer aan te pas.

Juryan Dantuma gooide er in de in de 77e minuut nog maar een individuele actie uit om door de ‘Opeinder muur’ te komen, maar stuitte hierbij op een verdediger van ONT.
De scheidsrechter, dhr. R. Berends, vond echter dat Juryan Dantuma zich te makkelijk liet vallen en bestrafte dit met een gele kaart.
In de 79e minuut werd Hedzer Prins neergehaald rond de 16 meter en dit werd bestraft met een gele kaart voor Joeke de Vries.
De vrije trap werd genomen door Rienk de Haas, maar deze belandde op de vuisten van Rory Bruinja.
De kansen van Broekster Boys bleven komen en de spanning nam ook toe aangezien het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter steeds dichterbij kwam.
Uiteindelijk kwam in de 85e minuut de bevrijdende treffer voor Broekster Boys. Het was Rienk de Haas die randje 16 meter in schietpositie kwam en de bal heel precies in de verre hoek schoot: 0-1!
ONT heeft lang stand gehouden, maar moest uiteindelijk toch buigen. Broekster Boys won verdiend en deed daardoor hele goede zaken in de eerste periode.
Die is echter nog niet beslist door de afgelasting van CVVO.
Volgende week staat voor Broekster Boys de thuiswedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma.

Vergelijkbare berichten