Ontknoping 1F: Wie verdrijft het kampioenspook?

Kampioensspook Broekster Boys

Ontknoping 1F : Wie verdrijft het kampioenspook?

Het is inmiddels bij elke voetballiefhebber wel bekend maar de ontknoping in de eerste klasse F heeft zaterdag een ongekend spannend slot. Waar weken lang vier ploegen streden om de koppositie heeft Broekster Boys de afgelopen weken de zaak geheel op zijn kop gezet. Pelikaan S en Oranje Nassau Groningen hebben al meerdere jaren de wens om te promoveren. Blauw Wit’34 heeft na de misgelopen promotie in de nacompetitie van vorig seizoen de wens uitgesproken om voor het kampioenschap te gaan en ONS Sneek wil de degradatie van vorig direct weer ongedaan maken met promotie. Broekster Boys eindigde vorig seizoen als 5e en daarvan werd gezegd dat het een bovengemiddelde prestatie was die niet zo maar even te evenaren was. Handhaving bleef na die 5e plaats nog steeds de 1e doelstelling zeker gezien de versterkte degradatieregeling van dit en komend seizoen en de versterkte selecties van de overige topteams.

Maar de afgelopen weken ging het fantastisch en liet de top 4 punten en steken vallen. Door de overwinningen van Broekster Boys op o.a. ONS Sneek en Blauw Wit’34 kreeg de dorpsploeg aansluiting en liet het kampioenspook zich plotseling zien in Damwoude. Promoveren naar de 4e divisie? Is dat zelfs mogelijk? Broekster Boys hoeft niet per se naar boven maar zal de kans zeker niet laten lopen. Het zou een kers op de taart van het duo Zwart /Dantuma zijn die sowieso nu al een fantastisch prestatie met Broekster Boys hebben neergezet. Dat ligt voor de achtervolgende ploegen waarschijnlijk wel iets anders….. Twee weken terug werd door Broekster Boys voor het eerst de koppositie gepakt en dat heeft het voor aanvang van de laatste ronde nog steeds. Zonder zelf te spelen was afgelopen weekend het puntenverlies voor zowel Oranje Nassau Groningen, ONS Sneek en Blauw Wit’34 een wonder en werd de 1e stek behouden.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys uit tegen Winsum en zijn er diverse scenario’s mogelijk. Als Broekster Boys wint zal het hoogstwaarschijnlijk de titel pakken (en de 2e periode) want alleen Pelikaan S kan dan in punten gelijk komen maar moet dus het doelsaldo wegwerken. Een grote overwinning is voor hen nodig. Winsum speelt zelf nog voor de periodetitel en heeft daarvoor een gelijkspel nodig tegen Broekster Boys.  En dat is gezien het programma waarschijnlijk voor Broekster Boys niet voldoende voor een titel of vervangende periode. Het is dus ongekend spannend en dus zal het kampioenspook zich zaterdag op minimaal drie velden laten zien. Omrop Fryslân en RTV NOF zullen live verslagen doen van de ontknoping  maar we verwachten ook bij de wedstrijd in Winsum  zeker honderden toeschouwers. De aanhang van Broekster Boys zal groot zijn want de twee beschikbare bussen zaten in een mum van tijd vol.

Kom Broekster Boys steunen zodat het bekende spook naar andere velden verdreven wordt en Broekster Boys geschiedenis kan schrijven.

Stand top 6.
1             Broekster Boys 23-45  (+22)
2             Pelikaan S           23-45 (+17)
3             ONS Sneek         23-44 (+31)
4             Oranje Nassau   23-44 (+27)
5             Blauw Wit ’34    23-44 (+17)
6             Winsum               23-37 (+10)

Programma: (allen 15.00 uur)
Winsum – Broekster Boys
Pelikaan S – Oranje Nassau
ONS Sneek – Blauw Wit’34

Vergelijkbare berichten