SC Joure 1 – Broekster Boys 1 ( 0 – 0 )

Keepers houden Joure – Broekster Boys op 0-0.

Joure. ( 28 okt 2017 )


DE kraker in de 6e speelronde in 2I was afgelopen zaterdag natuurlijk de wedstrijd Joure – Broekster Boys.
Beide ploegen waren net als CVVO nog ongeslagen in deze competitie en, …. beide ploegen hebben kansen gehad om de wedstrijd winnend af te sluiten.
De wedstrijd bleef zoals hij begonnen was ( 0-0) en daar hadden beide keepers een mooi aandeel in.

De wedstijd begon rommelig. Beide teams hadden veel overtredingen nodig en daarom leek het in 1e instantie een klein “Feyenoord – Ajax “te worden. ( veel overtredingen , onder nivo wat beide ploegen kunnen ,blessures en gemiste kansen maar gelukkig werd het een heel andere wedstrijd).
Riemer Doorbos was het eerste slachtoffer in een van de duels om de bal en raakte geblesseerd aan zijn enkel.
De aanvoerder wilde van opgeven niet weten en kon wonderwel de wedstrijd uitspelen.
Aan de andere kant was het een speler van Joure die hetzelfde lot onderging en in de duel met Siemen Sake Kamstra kermend van de pijn naar de grond ging.
Beide overtredingen werden niet bestraft met kaarten, de spelers konden “door” en dat had scheidsrechter Weiland goed ingeschat.

Veel kansen in eerste helft.

De eerste kans was voor Piet Wessel Dijkstra die een voorzet van Rienk de Haas net even verkeerd raakte waardoor de bal op twee meter van het doel toch nog langs de verkeerde kant van de lat scheerde.
Sebastiaan Kooistra wist een prima counter niet te verzilveren omdat keeper Vonk op zijn hoede was.
De beste kansen moesten toen nog komen maar gescoord werd er niet. Jos Regnerus kopte op de paal maar Weiland had al afgefloten voor duwen,
Piet Wessel Dijkstra raakte het zijnet, Regnerus verslikte zich in de bal bij een counter, Rienk de Haas kwam een haarlente tekort op een voorzet van Durk vd Wal, Nicky Sauer zijn schot belande in de handen van Vonk en de altijd gevaarlijke dode spelmomenten van joure leverde ook geen doelpunten op.
Kansen genoeg maar Vonk en A1 keeper Jelle Huitema hielden hun doel schoon.

In de 33e minuut leek een prachtige dieptepass een doelrijpe kans op te leveren voor Rienk de Haas maar de spits werd even vastgehouden door Aurelius Faber.
Een gele kaart was zijn beloning en de gegeven vrije trap ging helaas huizenhoog over.
Slordig balverlies door BB op het middenveld leverde de mooie kans op voor Hayo Rijpkema, maar ook hij wist het doel niet te vinden.

De beste mogelijkheid in die eerste helft was voor Piet Wessel Dijkstra.
Met een prachtige actie en mooie balbeheersing stuurde hij zijn directe tegenstander de verkeerde kant op, hij gaf een fraaie voorzet die vanuit de 16 terug kwam bij Dijkstra en toen zelf snoeihard uithaalde maar het doel op een haartje miste.
Kortom, een mooie eerste helft, een beter Broekster Boys , kansen aan beide zijden maar nog steeds een brilstand.

De tweede helft wilde maar moeizaam op gang komen. In het schaakspel waren de beste kansen voor Joure dat met name bij vrije trappen en corners gevaarlijk leek te worden.
Kas Huizenga was niet te verslaan vandaag en was van grote waarde in de achterhoede.
Halverwege de tweede helft had Jos Regnerus Broekster Boys op voorsprong kunnen zetten.
Na een prachtige aanval leek de bal door de Jouwster achterhoede weggewerkt te worden maar via via kwam de jeugdige spits 1 op 1 met Huitema.
Huitema kwam als winnaar uit dit duel. Het spel golfde op en neer en Joure mocht op basis van punten de tweede helft opeisen.
10 minuten voor tijd leek de thuisclub op voorsprong te komen. Sebastiaan Kooistra schoot diagonaal in maar Vonk wist met een wereldredding zijn doel schoon te houden.
Schrik was er toen Rienk de Haas in de middencirkel bij zijn tegenstander wegdraaide en kermend van de pijn ter aarde ging.
Zijn kniegewricht was even instabiel en de Haas verging van de pijn.
Na langdurige verzorging moest hij strompelend het strijdtoneel verlaten. Harry Wijnsma was zijn vervanger.
Het venijn zat nog even in de staart van de wedstrijd. Waar supporters zich al neergelegd hadden bij een puntendeling was er zomaar een domme fout voor Faber (aanmerkingen op scheidsrechter Weiland.)
Zonder aarzeling werd hem de 2e gele en dus rode kaart getoond. De vrije trap leverde helaas niets meer op.

Beide ploegen hadden kunnen winnen, beide ploegen hadden kunnen verliezen en dus is een puntendeling een terechte uitslag.
Door de 0-0 en 1-1 uitslag bij Stiens – CVVO bleef de top drie ongeslagen.
Leeuwarder Zwaluwen heeft door de winst aansluiting gevonden maar ook de middenmoot staat maar 4 punten van koploper Broekster boys.

Komende zaterdag staat er weer een prachtige wedstrijd op het programma.
Broekster Boys ontvangt dan het gedegradeerde BCV uit Burgum.
De Burgumers staan met 10 punten op de 6e plaats en word zeker gezien als een geduchte tegenstander.
De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.
Broekster Boys speelt op het Gemeentelijk Sportpark te Damwâld.

Vergelijkbare berichten