SC Stiens 1 – Broekster Boys 1 ( 5- 2 )

Opnieuw nederlaag voor Broekster Boys.

Stiens. ( 16 dec 2017 )


Broekster Boys is opnieuw tegen een nederlaag aan gelopen.
Deze keer liet de ploeg zich met name de eerste helft de kaas van het brood eten door een gretiger SC Stiens.
De thuisploeg kwam op na de 3-0 ruststand maar even in de problemen toen BB direct na de thee de aansluittreffer maakte.
Het werd uiteindelijk 5-2 en daarmee word het weer spannend in 2I. Koploper Leeuwarden Zwaluwen was zonder te spelen de grote winnaar want ook CVVO verloor opnieuw.
Stiens en Marum krijgen daarmee de top 3 weer in beeld. Maar ook BCV kan met drie inhaalduels weer een rol van betekenis gaan spelen. Er werd afgelopen zaterdag uitgeweken naar het kunstveld van Stiens.
Het kunstgrasveld lijkt aan vervanging toe maar er kon prima op gespeeld worden.
Toen de wedstrijd een kwartier later dan gepland van start ging, kletterde de hagel en regen op de spelers neer.
In het eerste kwart van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd.
Lennart Koolstra pareerde een aantal prima mogelijkheden en aanvallend waren Hendrik Bouma en Jos Regnerus goed op dreef. Stiens opende echter de score vanuit een corner. Broekster boys mag zich de eerste goal zelf aanrekenen, want men wist dat de ballen vanuit de corner altijd bij de 2e paal uitkomen.
Ook nu wat dit het geval en stonden er twee Stiens spelers vogelvrij. Het was voor Pieter Elgersma een koud kunstje om de bal binnen te koppen. 5 minuten later was het Oane Kooistra die een hoge bal verkeerd inschatte. Het was de inleiding voor de 2-0 . Keeper Koolstra probeerde te redden maar greep naast de bal en raakte de aanvaller. Geel en strafschop was de terechte beslissing van scheidsrechter Wynne. Jorrit Bergsma maakte geen fout vanaf 11 meter : 2-0. Broekster Boys had met Rienk de Haas en Hendrik Bouma nog aantal goede mogelijkheden maar keeper Rauwerda was vandaag in goeden doen. Vlak voor rust kreeg Broekster Boys een domper te verwerken. Een afgeslagen corner werd door Jordy Wijkamp recht voor de goal weer “in de 16” gepompt. Er leek niets aan de hand maar de bal kreeg door het harde kunstveld een hogere stuit dan werd verwacht en plofte zomaar over keeper Koolstra in de goal. Protesten voor buitenspel werden (terecht) weggewuifd en Stiens zat op rozen.

Broekster komt komt terug!

Hoe groot de teleurstelling ook mag zijn, Broekster Boys kwam met opgestropen mouwen uit de kleedkamer en had Stien volledig in zijn macht.
Met het voetbal waarmee de damwaldster ploeg eerder de koppositie innam, maakte de ploeg binnen 5 minuten de aansluittreffer.
Rienk de Haas wist een vrije trap net buiten de 16 meter onhoudbaar in de kruising te knallen. Het was toen even Broeker boys wat de klok sloeg en stiens leek te wankelen.
Kansen en mogelijkheden waren er maar Stiens bleef ook levensgevaarlijk vanuit de counter. Het was dan ook zuur voor Lennart Koolstra toen hij de corner van Gerrit Winkel over de lat wilde tikken maar de bal zelf tegen de touwen sloeg.
Na de 4-1 moest Broekster Boys opnieuw beginnen maar Jorrit Bergsma maakte aan alle illusies een einde door een lange bal netjes binnen te koppen.
Sander Jongsma maakte kort daarna met een vlammend schot nog 5-2 en toen 3 minuten later Broekster boys ook een strafschop kreeg leek er weer van alles mogelijk.
Rauwerda pareerde echter de pingel van Rienk de Haas keurig en hielp daarmee Stiens aan de overwinning.
Compliment gingen ook uit naar de 19- jarige scheids Wynne uit Den Haag.
Hij voelde de wedstrijd prima aan, zag de sentimenten en de pittige duels maar loste het elke keer weer keurig op.
De 4 gegeven kaarten werden keurig verdeeld onder beide teams.

Broekster boys kan gedurende de winterstop werken aan het herstel van de opgelopen schade in de afgelopen maand.
Na de winterstop mag de ploeg op bezoek bij oud trainer Jan Mulder die met promovendus Marrum er ook prima voor staat.

Vergelijkbare berichten